Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Фестиваль "Артмісто" / Два дні з життя "Артміста"

Артмісто: пост-реліз


Ударна хвиля позитивної музики, яскраві картини, що народжуються прямо на очах, вогняна феєрія творчості та водоспад емоцій. Все це — фестиваль Артмісто, що відбувся 5-6 вересня в Дніпропетровську на Монастирському острові. Фестиваль, у створені якого міг прийняти участь кожний. Зробивши свій невеликий матеріальний внесок, ми всі змогли створити чудове власне свято. Ми — це понад півтори тисячі людей, що підтримали так чи інакше ідею краудфандінгу; це сотня артистів, що не тільки виступала, але й давала можливість кожному розкрити свій творчий потенціал; це купа дітей, що весело бігали пляжем, та відкривали для себе позитивну атмосферу культурної спільноти — спільноти нової України. А ще — це небайдужі організації, які прагнуть розвитку спільноти самовираження, та в самий різний спосіб допомагали створювати справжнє місто арту.

Артмісто: пост-реліз


Перший, бурхливий день розпочався з велопробігу Дніпром, адже Артмісто — це фестиваль культури, в тому числі — і фізичної. Завдяки підтримці партнеру фестивалю, компанії Інтерпайп, спеціально до фестивалю було виготовлено п'ять велопарковок, загальної місткістю на 50 байків. Вже найближчими тижнями вони будуть встановлені в різних частинах міста, що дасть змогу ще більше популяризувати велоспорт у Дніпрі. Фестивальними ж днями кожен бажаючий мав змогу не йи пішки крізь увесь острів, а приємно проїхатись на велосипеді, залишити його на парковці перед входом на фестиваль та йти відкривати себе в Артмісті.

Артмісто: пост-реліз


А відкривати було що. майже одразу розпочиналась алея фотографів та художників, на якій можна було послухати майстер-клас з фотографії чи подивись, як з листа фанери народжується нова картина-шедевр. На гучній сцені лунав рок, під ритм якого ковалі показували свою майстерність, а інші майстри прикладного мистецтва пропонували свої власні майстер-класи. Julinoza Music. Лабиринт, Хобот и Со, Гражданин Топинамбур, Brunettes Shoot Blondes та багато інших команд запалювали цей день своєю неймовірною музикою.

Артмісто: пост-реліз


Артмісто: пост-реліз


Артмісто: пост-реліз


Пляж острову був прикрашений арт-об'єктами від компанії Інтерпайп, що вкотре підтверджувала, що чудово вміє поєднувати енергію сталеваріння з палким процесом творіння.

Артмісто: пост-реліз


Тих, хто прагнув відпочинку, чекала лаундж-зона із танцями, літературним слемом та спеціальною інтерактивною експозицією від Дніпропетровської центральної міської бібліотеки. Надвечір це місце перетворилось справжній вир джазу.

Артмісто: пост-реліз


Ті, хто відчував в собі прагнення до активного відпочинку могли спробувати себе у козацьких розвагах, айкідо, воркауті та безлічі спортивних атракціонів для дорослих та дітей від Дніпропетровської асоціації екстремальних видів спорту.

Артмісто: пост-реліз


Звичайна для інших фестивалів фуд-зона була теж сповнена креативним підходом. Діско-бар, цікавини про різноманітні смачні напої, а з якою любов'ю працювала вірменська кухня... Смачно, весело, цікаво — ось девіз цієї локації.

Артмісто: пост-реліз


Другий, релакс день мав розпочатись об з 11 годині із йоги. Але вже о 10-й перший відвідувач — мила бабуся — прийшла із цілою купою книжок для буккросінгу, що працював у бібліотечному секторі. Дійсно, прагнення нового є нестримною силою в людині.

Артмісто: пост-реліз


Що може бути краще після йоги ніж чашка смачного чаю. Тож вже близько дванадцятої розпочалась чайна церемонія. Тиха атмосфера, що панувала перші години, не мала вводити в оману відвідувачів, адже Артмісто — це не музичний фестиваль, це фестиваль мистецтва в усіх його напрямах. Отже допоки музиканти готувались до концертів, відвідувачі (серед яких значна частина була із дітьми) розважались на батуті, малювали, ліпили, вчились танцям...

Артмісто: пост-реліз


Другий день був не таким спекотним, легкі хмаринки летіли собі небом, публіка жвавіше линула до танців під гучною сценою, де вже перша група (Shy Sharks) повністю зруйнувала стереотип, що за класною музикою треба приходити тільки надвечір. З перших акордів стало зрозуміло, що сьогодні народжується нова енергія нестримного драйву та творення. А хмаринки все пливли...

Артмісто: пост-реліз


Один за одним за одним виходили драйвові колективи на обидві сцени фестивалю, художники створювали одну за одною неповторні картини, вітер змін надихав гостей до розкриття своїх талантів в різних локаціях. І в мить апогею запалав справжній вогонь творчості від колективу Аделаїда. Неймовірне шоу, стало кульмінацією народження нового свята для спільноти самовираження. Одразу за цим запалав Fireman, забираючи із собою усі суми та турботи минулого, перегортаючи сторінку в душі.

Артмісто: пост-реліз


Як вісник нової епохи для кожного, хто став частиною Артміста, залунала космічна музика Shanti People. Вітер став ще сильніше, одна за одною спалахували блискавки, сотні людей заходились в танці під сценою і з черговим даром по тарілці з неба полив справжній водоспад. Змиваючи старе, народжуючи нове, злива із блискавками стала яскравим знаком оклику в завершенні фестивалю Артмісто.



Два дні дивовижного свята пройшли, але це тільки початок. Організатори підбивають підсумки, аналізують помилки та спостереження і вже готують нові ідеї, щоб зробити фестиваль Артмісто 2016 ще краще!

Надсилайте нам свої фото з фестивалю та готуйтесь до участі у розбудові Артміста в наступному році. Адже Артмісто — це фестиваль, який творимо ми власноруч!

Організатор фестивалю Артмісто — громадська організація "Творче місто". Фестиваль проходив за підтримки металургійної компанії Інтерпайп.

 

 

 

 
 

Додав nady 08 вересня 2015

Про автора

БЕЗ Політики БЕЗ Нудоти БЕЗ Гальма Створи свій власний фестиваль!l Стань автором та розкрий свій талант! Ми всі любимо яскраве мистецтво. Багато хто з нас сам фотографує, малює чи займається іншою творчістю. А ще ми любимо гарні вечірки.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска