Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Гурт мандрівних дяків Вертеп Похороночка 4.76 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Отче (2019) 6,79 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп А вчора-звечора (колядка 2017) 6.85 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Ультрас Андрійко (2016) 6.46 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Чучупака (Василь) (2015) 3.04 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Осінь (На південь...)2015 8.89 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Гурт мандрівних дяків Вертеп / Феномен українських УЛЬТРАС: хулігани чи патріоти?

Ультрас (від лат. ultra — більше від чогось; понад, за межами чогось) — назва організованих груп підтримки спортивних (особливо футбольних) команд.

Аби хоча б трохи зрозуміти "феномен" саме українських ультрас, ми пропонуємо згадати нещодавні історичні факти, та розвіяти деякі усталені міфи щодо ультрасів:

1. Ultras це НЕ насильство! Дуже часто ультрас плутають з хуліганами, але ultras і hooligans - це абсолютно дві різні речі. Хуліганські угрупування, в першу чергу, спрямовані на знаходження й фізичне усунення таких же фірм іншого клубу, а потім уже підтримка клубу на стадіоні й т.д. Перед ультрас таке питання навіть виникнути не може! Передусім їх задача - підтримка свого клубу і створення тієї неповторної атмосфери на стадіоні, заради якої футболісти готові віддавати своє здоров'я, а люди будь-які гроші, щоб зануритися в цю атмосферу єдності з командою.
"Не переставати співати й підтримувати команду, хай як вона грає. Не сідати під час матчу. Відвідувати всі матчі: і домашні, і виїзні. Бути вірним своїй трибуні", — це кредо ультрас. Інші атрибути — вторинні (ultras.org.ua).

"Для справжнього фаната футбол — це рок-концерт, де глядачі майже такі ж учасники, як і виконавці. І якщо фан-зона мовчить — концерт провальний… Хоч би як старалися музиканти" (dt.ua)
 

2. Дехто говоре: "Бандити, хулiгани, з тої голоти людей не буде. А ми ся подивим, як потреба стане, хто полiзе в льох, а хто пiд кулi пiде!" Саме ці рядки відомої пісні Братів Гадюкіних дуже полюбляють львівські фанати, виконуючи її на трибунах. Ніхто і ніколи не міг подумати, що вони стануть пророчими. І ось, потреба стала... ультраси стали одним з рушіїв Революції, оголосивши перемир’я і організувавши активний захист акцій Євромайдану в своїх містах. Фанатам за короткий проміжок часу вдалося завоювати прихильність суспільства, і традиційне "малолітні ідіоти" різко змінилось на горде "патріоти і націоналісти". А ультрас поки тримають марку "воїнів світла", не мараючи себе політикою і просто діючи так, як підказує совість" (ultras.org.ua)

3. "Спасибо жителям Донбасса за президента-пидораса" (укр. Спасибі мешканцям Донбасу за президента-підараса) — російськомовна фраза, яка набула популярності після її скандування на матчі чемпіонату України з футболу між командами «Динамо» (Київ) і «Карпати» (Львів) у Києві 7 серпня 2011 року. Фразу вважають образливою для колишнього президента України Віктора Януковича — єдиного, що народився на Донбасі.

4. Наступного 2014 року, з утечею президента Януковича з України, на перше місце вийшла кричалка про іншого президента іншої країни, яка розпочала неоголошену війну з Україною: «Путін — хуйло».
Ця приспівка, вигадана вболівальниками футбольного клубу «Металіст» (Харків). 
Уперше приспівку зафіксовано в Харкові 30 березня 2014 року, на спільному марші фанів «Металіста» і «Шахтаря»: "Пу#ин х#йло!"

 

5. «Слава Україні! — Героям слава!» - У листопаді 2011 року акцію протесту у вигляді відмови від підтримки футбольної команди оголосили ультраси «Шахтаря» (Донецьк) через тиск на них з боку МВС України. Фанів звинувачують у вигукуванні «заборонених» гасел: «Слава Україні! — Героям слава!»

6. 1 грудня 2013, саме в цей день фанати багатьох клубів зібрались на Банковій в Києві, і пліч-о-пліч з іншими радикалами та націоналістами почали ламати систему. З того моменту протест перестав бути мирним. Заради спільної мети ультрас забули про чвари між собою, оголосивши безстрокове перемир’я. А коли режим впав і почалась російська агресія, своє вагоме слово довелось сказати фанатам в регіонах. Більшою мірою завдяки активній позиції ультрас вдалось зберегти мир в Одесі та Харкові. На даний момент представники практично кожного фанатського руху воюють на сході нашої держави як в добровольчих батальонах, так і в регулярних частинах. На жаль, не всі з них повернуться додому. Вони віддали своє життя за нашу свободу, але вони житимуть доти, доки про них пам’ятають. На цій сторінці зібрана інформація про всіх фанатів, які загинули під час Революції гідності та війни з російським агресором. Вічна їм пам’ять! - http://ultras.org.ua/heroes

 

2016 року дніпровський гурт Вертеп створив пісню "Ультрас Андрійко" та заспівав її в своїх багаточисленних виступах на фронті та на різних музичних фестивалях.
А цьогоріч презентував її нову радіо-версію 
Ультрас Андрійко 2017 (radio edit)  та одразу розпочав зйомки однойменного музичного кліпу! 
(послухати на soundcloud)

"Перед виконанням пісні Ультрас Андрійко в технікумі м.Слов`янськ (Донецька обл.) , навесні 2016 року, я запитав у донецьких підлітків хто такі ультрас? Хлопчина із залу відповів - Це ті, хто не зассяв!
Присвячуємо тим нашим, хто були і є першими - ультрасам: Карпат, Металіста, Дніпра, Динамо, Шахтаря, Ворскли, Чорноморця... і нашим "добробатам": Айдара, Азова, Дніпра-1, Правого Сектору, Донбасу..."  (Тимофій Хомяк, лідер гурту ВЕРТЕП)

Перша студійна версія пісні Ультрас Андрійко (Acoustic) була записана на початку 2016 року та увійшла до альбому гурту "Вертеп" - "Radio Friendly. Джингли Перемоги"
З того часу "Ультрас Андрійко" - найпопулярніша пісня в концертному репертуарі гурту "Вертеп" 2016-2017 рр.

Написана на вірш чудової поетки Тетяни Малахової (www.facebook.com/malaxova.tg), та використовуючи у приспіві традиційний ультрасівський "Гук" (англ. hook — гачок, зачіпка), пісня одразу почала "чіпляти". Гук - став приспівом (рефреном) композиції, і його легко та впевнено, як на стадіоні, підспівують і бійці на фронті, і молодь на рок-фестах.

Пісня стає "народною" та отримує рецензії відомих блогерів - Лірника Сашка про Ультраса Андрійка, а кількість концертних відео у fb та youtube.com перевалила за третій десяток:  live in Саксагань 2016,  м.Черкаси "Тарасова Гора"Pizza Veterano, Дніпро 2017 
Й д
алі більше, після виступів, з інтервалом в півроку, гурт Вертеп знайомиться зі справжніми Андріями, бійцями полку "Дніпро-1", і ультрасами - Шахтаря, та Металургу! У кожного з цих хлопаків - своя доля, але об'єднує їх усіх - патріотизм та відданість своїй країні. Вони знають, що таке "стояти за своїх" і розуміють, що саме в єдності - сила!

Отже, тим, хто не засцяв, нашим ультрасам, які свою "Трибуну" – територію свободи, змінили на «Трибуну – територію батьківщини» - присвячується ця пісня: Гурт Вертеп - Ультрас (Радіо) 2017 
 

artvertep.com

 
 

Додав ceny bab 21 серпня 2017

Про автора

ВЕРТЕП (Гурт мандрівних Дяків) Заснований 8-го березня 2001 року в м. Дніпро.  В репертуарі гурту більше сотні композицій в різноманітних музичних стилях і напрямках.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска