Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ТОК Твій краз пре (2004 р.) 10,73 Mb
ТОК Империя (2010 р.) 4,02 Mb
ТОК Show Me (2008 p.) 5.17 Mb
ТОК Знал не знал 3.28 Mb
ТОК Шейла 3.26 Mb
ТОК 2 х 100 2.00 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / ТОК / Пілотне «ТОК» — ШОУ, або перша понтова презентація в історії дніпропетровської рок-музики

Гурт «ТОК», без зайвого перебільшення, — легенда не тільки дніпропетровського, а й українського хард-року. На сцені вже багато років, але досвід та професіоналізм набули не нещодавно, і те, що виступ «токерів» мав бути якісним, ні в кого не викликало сумнівів. Що було цікаво, так це новина про альбом російською мовою (для тих, хто не знає, — попередні два були англомовні), про піротехнічне та лазерне шоу та супер-звук.

Знову ж, для тих, хто тільки зараз знайомиться з рок-музикою, і не вважає такою «Жуків», «Звєрєй» і т.п.), по формі дніпропетровці нагадують «Ейсідісі» разом з «Рамштайном», трохи схоже на «Парк Горького», тому по класу виконання «ТОК» реально співвідноситься з назвою свого нового альбому — «Буду Первым».

Концерт, як і гадалось, вийшов на рівні. Феєрверки, піротехніка, світло (правда «звук» був не найкращим, та все одно, як для України, то на рівні) справді були фірмові, в принципі, як і «лаб» колективу. Треба відмітити суперово визвучені барабани Романа Ямполя, на мій погляд, одного з найкращих барабанщиків України («Pearl», приблизно на таких же грав Ян Пейс), та в котре поаплодувати його майстерності.

Місцями, як додаток, дратували попсові (читай «типу» сучасні) клавішні, іноді напівсемловані врізки в драйвоий саунд гітар були доречними, частіше тільки смішили. Звучання класичного «Хаммонду» було б більш доречним. Якщо порівнювати клавішне соло на початку концерту з віртуозним гітарним соло Віктора Пеленка в середині , то перше, м’яко кажучи, програє, як за виконанням, так і за ідеєю. Немов перше на самограйці «51 Піесеска» грає учень 4-го класу музичної школи, а друге на «Роланда», випускник консерваторії.

Вокал Андрія Підгайного — без заперечень! Іноді навіть складалось враження, що мікрофон не вправляється з тембральними обертами та натиском голосу. Для слухачів «плити» рекомендація — краще все ж таки слухати «ТОК» на живо. Особливо це стосується (наполягаю, це — суб’єктивна думка) запису вокалу.

TOK Справді було суперово з першої концертної пісні те, що «токери» почали співати в три голоси, що для постсовкового харду неабияке нововведення!

Концертно порадував ще стьобний кавер на «Рамштайна» українською, до речі, його ви можете прослухати, замовивши диск «Яйця» з другої частини «Антології ДніпРоку».

При прослуховуванні альбому відмічаю для себе пісні:

  1. «2 x 100» — цитата: «два по сто! — не помешает нам никто, два по сто — это запросто!» — гарантований хіт з чітким поетичним рефреном.
  2. Точно в тему клавішні в пісні «Буду первим», та й пісня з претензією, як мінімум, на пострадянський рок-шлягер.
  3. «Шейла» — пісенька про молдавську дівчинку, з якою герой якось бачився в метро, потім вони пили разом вино, потім вона йому так сподобалась, що він благаючи, кричить їй, щоб вона йому «дала двіженья разние». Вдало змішані елементи етно та гітарних рифів додають композиції східного кольориту. При виконанні пісні на презентації альбому було добре помітно двох гарних танцівниць в східних костюмах (зрозуміло ж які костюми?), які досить гарно крутили стегна в такт музиці.
  4. «Знал не знал» — кльовий відірваний рок-н-рол, так би мовити, раннього класичного періоду гурту «ТОК» (до речи, текст фронтмена гурту Андрія Підгайного).

Та ще раз про тексти. «Токерам» завжди дорікали за перенасичення в репертуарі англомовних композицій, але російськомовні пісні, що з’явились відносно нещодавно, також не витримали ніякої критики. Залучений до співпраці в новому альбомі, тепер вже київський поет-пісняр Ігор Нагорний, стилістично ненабагато відрізняється від текстів, що писав Підгайний.

Тобто по формі — майже бездоганно, по змісту — як завжди, тільки різниця в тому що раніше тексти були незрозумілішими.

Узагальнюючи: «Буду Первым» — сильний, трохи модернізований хард-рок, який прийдеться до душі не тільки прихильникам класичної рок-музики, а й новому поколінню меломанів.

 

Тихо Ангелуци

 
 

Додав Art-Vertep 24 червня 2004

Про автора

«Т. О. К». (Total OK). Год рождения — 1986. Стиль: Тяжелый рок-н-ролл.

 

Коментарi

30 червня 2004

местами могу согласится, местами нет, скажет так, и меня другое мнение на счёт звука вообще, звука клавиш и т.п., на счёт текстов, эти тескты значительно лучше чем целуй меня везде 18 мне уже...

30 червня 2004

2hurricane: ну клас!:), майже комплімент для ТОКа - більше того, ці тексти гарантовано кращі за таню буланову, корні-фабрікі і пр. бр.

03 липня 2004

по абзацам: первый-согласен второй-где ты увидел ac/dc и,особенно, rammstein я не знаю, скорее напрашиваются некоторые географически более близкие аналоги. третий-согласен кроме Пейса. четвертый-согласен, особенно про хаммонд. пятый-согласен,хотя запись вокала как раз хороша, спето,правда несколько неэмоционально, но это поправимо(продюсером). шестой-в три голоса пели всегда. седьмой-сам хотел его услышать, но пожалел-текст отличный, а вот инструментал проигрывает оригиналу сильно. про отмеченные тобой песни-два по сто в оригинале гораздо хитовее, шейла-нет слов,одни выражения,знал не знал лучше на английском-это100пудово. далее по текстам старые гораздо органичнее, так что ты их не трожь, а Нагорный себе бы написал бы получше, чем ТОКерам. узагальнюючи-стало хуже для рока,а значит лучше для совка, что и покажет время.

05 липня 2004

Ту КОМЕНТАР: аплодую гучно! Краще не сказала б навіть я сама собі на вушко. Особливо про тексти - це просто мій професійний біль. А ситуація саме така, як зазначено в коментарі: Нагорний для себе написав би краще. А це так, не написав, а написюкав. Про гірше для року - не знаю, не знаю...Може, гірше для літніх прихильників певних гілочок року, а не взагалі.

05 липня 2004

Повторяю ХУЖЕ ДЛЯ РОКА, а не " для гилочок". Просто есть РОК и нерок. Совковый рок это что-то отдельное.

05 листопада 2006

А совдеповского рока нет вообще.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска