Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Оксана Блавацька / Росія готова надати матеріали для музею Блаватської у Дніпропетровську

Росія готова відкрити архіви і надати матеріали для музею засновниці Міжнародного теософського товариства (МТТ) Олени Блаватської, що буде відкрито в Дніпропетровську. Про це сьогодні повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Яцуба під час зустрічі з міжнародним секретарем МТТ пані Мері Андерсен, яка відвідала Дніпропетровськ з дводенним візитом.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, вже досягнуто принципової домовленості про співпрацю у створенні музею О.Блаватської з мером Москви Юрієм Лужковим. Деталі обговорюватимуться під час візиту В.Яцуби до столиці Росії, що відбудеться найближчим часом.

У свою чергу М.Андерсен заявила, що Міжнародне теософське товариство має намір передати до музею О.Блаватської в Дніпропетровську її рукописи та інші раритети, пов’язані з її життям та творчістю.

Як зазначив В.Яцуба, реконструкція приміщення під майбутній музей розпочнеться після вирішення юридичної процедури з передачі будинку на вул.Плеханова у Дніпропетровську на баланс обласного історичного музею ім.Яворницького. Наразі право власності на приміщення у судовому порядку оскаржує Академія педагогічних наук України.

За словами В.Яцуби, на реконструкцію приміщення для музею знадобиться близько 500 тис. грн. Частину з них буде виділено з обласного бюджету, однак більшу частину становитимуть благодійницькі внески.

Як повідомляв УНІАН, музей О.Блаватської у Дніпропетровську буде створено згідно з постановою Кабінету міністрів України.

Інформаційне агентство УНІАН

 
 

Додав Art-Vertep 05 серпня 2004

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска