Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Руслана Дикий ангел (2008 р.) 3.17 Mb
Руслана Знаю я 2.92 Mb
Руслана Скажи мені 3.88 Mb
Руслана Північна 3.35 Mb
Руслана Коломийка 3.68 Mb
Руслана Утішимося 2.81 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Руслана / Польські сумніви українського «Євробачення»

«Україна не має за що провести «Євробачення-2005»… Руслана додала своїй країні чималих клопотів… Якщо держава відмовиться проводити конкурс, ця проблема спіткає Сербію».

Наразі наведені цитати — не окреслення реального стану ситуації довкола проведення ювілейного, 50-го конкурсу «Євробачення» наступного року в Києві, а точка зору польських мас-медіа. У серпні, буквально через декілька днів після офіційного затвердження Європейською мовною спілкою президента Національного телекомпанії України Олександра Савенка генеральним продюсером «Євробачення-2005», впливова Gazeta Wyborczа опублікувала статтю під промовистим заголовком «Україні не стане на концерт «Євробачення». Авторка матеріалу сумнівається, що наша держава фінансово спроможна провести цей масштабний конкурс, і підтверджує свої міркування висловлюваннями безпосередньо причетних до проведення імпрези осіб — Олександра Савенка та мера Києва Олександра Омельченка. Зокрема останній, шокований перспективою та розмірами акції, припускає, що місто не витримає такого напливу гостей. «У нас немає належного концертного залу, а телевізійники — непрофесійні», — цитує Wyborcza столичного голову.

У прес-службі Київської міської ради такими заявами «шефа» щонайменше дуже здивовані. «Навряд чи Сан Санич узагалі міг зачепити, наприклад, питання фаховості наших телевізійників. По-перше, він у цьому не компетентний, а по-друге — відомо, що з великою повагою ставиться до мас-медіа», — відповіли «Газеті» працівники прес-служби. Вони також припускають, що приводом до такої виловленої поляками контроверсійної репліки «з уст» п. Омельченка могли послужити його сумніви щодо місця проведення конкурсу. «Досі обговорювали дві можливості — Палац спорту та Виставковий комплекс на лівому березі Дніпра. Проте Сан Санич, як кожен добрий господарник, сумнівався до останнього. Адже коли б виділили належні кошти — із задоволенням узялися б за будівництво нового концертного комплексу, спеціально для „Євробачення“. Але експерти міжнародного конкурсу залишилися цілком задоволеними приміщенням Палацу спорту». Не вірять у прес-службі Київської міськради й у те, що столиця не витримає напливу гостей. «Нещодавно пан Омельченко знову наголосив, що київські готелі готові надати як мінімум 2500 місць. Навряд чи гостей збереться більше», — запевнили «Газету».

Засмученим виглядає в польській статті й президент НТКУ Олександр Савенко, який — цитуємо — "від самих початків говорив «нєт» виступу Руслані в Стамбулі, тож співачці довелося самостійно висувати себе та власними силами фінансувати свою, таку успішну, як виявилося, конкурсну подорож. Натомість у розмові з кореспондентом «Газети» пан Савенко запевнив, що жоден журналіст із Wyborczej до нього по коментар не звертався. Тому всі посилання на нього називає нісенітними. «Так, я справді якось сказав, що успіх Руслани додав нам проблем, але це приємні проблеми», — стверджує О. Савенко.

До речі, чутки про «самовисування» Руслани, а точніше про те, що НТКУ відправляла співачку «за спиною» свого президента, тривалий час кружляли й Києвом. Пан Савенко в коментарі для «Газети» пов’язує їх із ситуацією, яка склалася на НТКУ ще в той період, коли взагалі вирішували братиме Україна участь у «Євробаченні» чи ні. Адже кошти для ліцензії на участь знайшли не відразу, а коли, нарешті, вирішили фінансове питання — було вже пізно проводити відбірковий конкурс. «Тому художня рада Національної телекомпанії ухвалила вольове рішення про участь Руслани. Якщо польські колеги-журналісти припускають, що хтось може сам себе делегувати на Eurovision — отже, вони не поінформовані навіть про ази правил Європейської мовної спілки».

Рішуче спростували «самовисування» Руслани й у прес-службі співачки, наголошуючи на тому, що учасника від України визначали саме фахівці НТКУ. А оскільки пан Савенко головував уже на першій прес-конференції в лютому, де вирішували долю українського учасника, важко припустити, щоб надалі президент НТКУ полишив ситуацію напризволяще.

Цікаво, що зазначена стаття викликала шквал відгуків на інтернет-форумі газети. У дискусійному запалі наші закордонні сусіди не лише пропонували провести «Євробачення-2005» на сцені Львівської опери, а й висловлювали сумніви стосовно достовірності наведених авторкою коментарів. Для багатьох інформація стала лише поштовхом, аби продовжити, здається, нескінченну полеміку на вельми розмаїті теми: від «якості» українських повій на польських трасах до трагічних подій на Волині.

Попри такі несподівані реакції, в Польщі Руслана залишається доволі популярною. Більшість мешканців держави, яка так високо оцінила виступ української співачки на Eurovision, щиро вболівають за те, щоб наступний конкурс таки відбувся на її батьківщині. Wild Dances займають почесні місця в полььких чартах. Про популярність Руслани може свідчити й факт незгасного інтересу до співачки і з боку поважних, і «жовтих» місцевих видань, де прискіпливо зауважено все: від довжини спідничок української співачки до її діяльності як радника прем’єра. І «врятувати» українське «Євробачення», на думку польських журналістів, зможе також лише Руслана. Що ж, принаймні це налаштовує оптимістично… Хоча, як свідчать численні повідомлення вітчизняних ЗМІ та коментарі відповідальних осіб, у Києві підготовка до центральної події наступного року активно триває навіть за відсутності співачки.

Як стало відомо «Газеті», із 16 серпня в Києві працює експерт Європейської мовної спілки Тармо Крім, який консультував три попередні конкурси. Невдовзі до нього приєднаються інші фахівці: як наголошує О. Савенко, у Стамбулі їх працювало близько 250. На «Євробаченні» інтернаціональною буде й команда телевізійників — це також одна з традицій конкурсу. А от де саме він відбуватиметься, остаточно стане відомо на початку вересня: президент НТКУ нагадав, що такі рішення ухвалює наглядова рада. Її представники наразі переконані стовідсотково в одному: з Києва «Євробачення-2005» не переїде.

Лідія Мельник, Львівська газета

Руслана РУСЛАНА українська співачка, переможець «Євробачення-2004»

Україна може провести Євробачення й проведе його. Декілька днів тому я особисто розмовляла на цю тему і з Олександром Омельченком, і з Олександром Савенком, і з президентом України. Вважаю, що наразі найбільшою та найголовнішою проблемою організації «Євробачення» наступного року є відсутність належного PR. Звідси й чутки, які останнім часом поширюються у європейській пресі. Але ми спростуємо їх проведенням конкурсу, який, до речі, наступного року буде особливим. Адже в ньому братимуть участь охочі з країн усіх континентів.

 
 

Додав Art-Vertep 02 вересня 2004

Про автора

Руслана народилась 24 травня 1973 року у Львові. З чотирьох років займалась в музичній експериментальній школі, паралельно виступала зі своїми коронними номерами у вокально-інструментальному ансамблі «Обрій», де на той час співала її

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска