Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Чотири погляди на творчість Жадана - презентація відбудеться у Львові

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» презентує три музичні проекти, пов‘язані з творчістю сучасного українського поета та письменника Сергія Жадана. Три аудіодиски – це три зовсім різних погляди на творчість Жадана.

Першим поглядом є CD-збірка «Госпелc і спірічуелс» у виконанні Хору монгольських міліціонерів - далеко не повна музична «палітра», яка представляє поезію Сергія Жадана співаною низкою українських гуртів. Перші пісні на слова харківського поета починали складатися ще на початку 90-х, детальніше про це можна почути на бонус-треці альбому, де автор в аудіо-інтерв‘ю розповідає про своє втручання в музичний світ країни. На альбомі представлені далеко не всі композиції, що наразі існують на слова поета. Так, пісні написані Тарасом Чубаєм (в 90-х) чи Іреною Карпою (цього року) за тих чи інших причин не потрапили до збірки. А враховуючи, що кілька музичних гуртів вже зараз записують чи грають нові композиції на слова Сергія, то можна бути впевненим, що ця збірка буде тільки першою співаною антологією віршів Жадана. Але вже зараз його можна назвати наймоднішим молодіжним поетом-піснярем .

На диску представлено 16 композицій 11-ти музичних формацій:

«Люк» - «ті ві»

«Вертеп» - «Трава»

«Мертвий півень» - «Переваги окупаційного режиму»

«Калєкція» - «Гуси»

«Ойра» - «Купальська»

«Море снів» - «Вона ще не виросла»

«Люк» - «Штурман Басов»

«Контрабас» – «Є певні речі, що завжди в ціні»

«Собаки в космосі» – «Вітчизна»

І.Р.А. (І. – І. Волошин: гурт «Ступені»; Р. - Р.Чабан: гурт «іДМГ»; А. - інкогніто) – «Вона»

«Ойра» – «Коломийка»

«Море снів» - «Тереза»

«Вертеп» - «Будда»

«Люк» - «Сахалін»

Оркестр Че та Сергій Жадан – «Жити – значить померти»

Бонус трек - розмова Сергія Жадана про музику та про себе в ній з Тимофієм Хом‘яком (Дніпропетровськ, зима 2007) – мр-3 (1 год. 4 хв.)

Другий музичний погляд – аудіокнига Сергія Жадана «Депеш Мод» у виконанні автора. Це перша книга в аудіо-історії автора, яку він начитав у студії. Вона ж є знаковою в творчості Сергія, бо це найбільш знаний прозовий твір письменника. Уривки з книжки можна було почути на багатьох літературних фестивалях чи імпрезах України. Один із них кілька разів виконувався спільно з письменницею, співачкою та телеведучою Іреною Карпою, що і закарбувалось на цій плиті. Також в аудіокнизі можна буде почути власне шведський «Депеш Мод», уривки творчості безсмертного та інтернаціонального Степана Галябарди (що, без сумніву, принесе йому славу та популярність серед молоді всієї України) та інші звуки сучасного індустріального світу. Використання звуків, музики та інших голосів, окрім авторського, є нововведенням в українській аудіокнизі.

Третій погляд - книжка-диск «Радіо-Шансон» (Вісім історій про Юру Зойфера), саундтрек до однойменної вистави Харківського театру «Арабески» на вірші Сергія Жадана.

Це вісім різних історій про політиків, повій, закоханих, трансвеститів, злодіїв, терористів та шулерів в очікуванні кінця світу. Атмосфера апокаліпсису. Музика – міський романс у виконанні Kharkiv Klezmer Band, що входить до числа найкращих клезмерських колективів у світі. Автор тексту вистави – один з найпопулярніших сучасних українських літераторів Сергій Жадан. Текст виданий у вигляді аудіокнижки (вісім історій про Юру Зойфера у вигляді паперової версії в комплекті з диском із записом вистави).

Юра Зойфер – драматург, журналіст, автор зонгів, активний діяч політичних кабаре в Австрії у 20-30-х роках. Загинув у віці 27 років у Бухенвальді. Народився у заможній єврейській родині у Харкові, де мешкав до семи років. Після еміграції з Харкова у 1917 році Зойфери врешті-решт осіли у Відні, де Юра Зойфер сформувався як непересічна особистість і драматург. Леон Аскін, відомий актор та режисер, один із засновників відомого в 30-х роках політичного кабаре АВС, де Зойфер почав свою кар’єру, пише про нього: «Якби Юра Зойфер не загинув у Бухенвальді, він би став найважливішим німецькомовним драматургом ХХ століття».

Видавцем дисків є музична складова Мистецької агенції «Арт-Вертеп» - ПС «Lift». На жовтень-листопад спільними зусиллями МА «Арт-Вертеп» та Сергія Жадана планується загальноукраїнський тур з презентаціями вищезазначених проектів.

Четвертий погляд, літературний, - у видавництва «Фоліо», яке, в свою чергу, видає нову поетичну збірку Сергія Жадана. «Марадона» - нова книга віршів автора, присвячена колективним видам спорту, проблемам розвитку фізкультурного руху, корегуванню графіків індивідуального фізичного навантаження та іншим аспектам проходження допінг-контролю.

Усі проекти будуть презентовані на Форумі видавців у Львові.

 
 

Додав Art-Vertep 13 вересня 2007

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска