Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Ніно Катамадзе Dance under umbrella (2008 p.) 5,28 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Ніно Катамадзе / «З людиною, яка не поважає часу, музика не народиться» - Ніно Катамадзе на фестивалі «Джаз-Коктебель»

Засновник фестивалю Дмитро Кисельов назвав Ніно Катамадзе джазовою співачкою номер один у сучасному світі.

Ті, кому пощастило побувати на її концертах у Києві та Львові, думаю, погодяться з такою оцінкою. Ніно приїхала на прес-конференцію у Будинок культури Коктебеля у супроводі гітариста своєї групи Гочі Качеїшвілі за п’ять хвилин до початку. Виникла пауза. Зірка світового рівня - вже на сцені, за столом, а ведучий прес-конференції ще в дорозі. «Тут є рояль?» – поцікавилася Ніно і пішла за куліси шукати інструмент. Сіла за фортепіано – навколо неї негайно виросла стіна з фото- та телекамер, і почала грати якусь мелодію, підспівуючи собі. З відстані одного метра імпровізація звучала неймовірно. Ми віддячили бурхливими оплесками. Вона повернулася зі стільцем, окинула всіх поглядом: «Ого!» і засміялася дитячим сміхом у світлі фотоспалахів.

- Ніно, ви завжди така пунктуальна? – запитала я.

- Я дуже пунктуальна, – погодилася співачка. – Дуже-дуже поважаю час – і свій, і чужий. Нещодавно відмовила одній людині, яка мала писати нам саундтрек, через те, що він запізнився на нашу зустріч на сорок хвилин. Потрібного результату співпраці з необов’язковою людиною не буде. З людиною, яка не поважає часу, музика не народиться.

- Ви зараз у костюмі, в якому вгадується «почерк» дизайнера, що готує вам сценічні наряди. Чи берете участь у створенні костюмів на рівні ідеї? – я користалася моментом, тим більше, що ніхто не спішив заповнити паузу.

- Мені шиє одна дівчинка, яка надає перевагу креативній моді. Я усією душею сприймаю те, що вона робить, і часто висловлюю якісь побажання. Вона пошила мені сукню у вигляді контрабаса! Дуже люблю неординарні речі.

І тут Ніно в оточенні журналістів, серед яких були представники доброї сотні видань, у тім числі – відомих глянцевих журналів сусідніх країн, раптом заговорила... про Львів.

- Нещодавно я мала виступ у Львівській опері. Це був чудовий експеримент. У мене мецо-сопрано, тому це було фантастично – знайти свободу в закритому просторі театру такого рівня. Мене вразило, що в оркестровій ямі сиділо багато музикантів, які прийшли послухати концерт. Тепер чекаю наступного концерту у Львові, який незабаром відбудеться. Тим більше, що саме у Львові я вперше вийшла на сцену, коли мені було шість років.

Жодних «розпізнавальних знаків» у вигляді бейджика з позначкою «Львів» я не мала. Недарма Ніно називають інопланетянкою...

Галина Вдовиченко, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 27 вересня 2007

Про автора

Ніно Катамадзе та група «Insight» — це оригінальні композиції, синтез грузинської та світової сучасної музичної школи, дивовижні за знахідками та якості виконання аранжування, сильний, емоційний, глибокий вокал, грузинська мова. Це і джа

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска