Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Ігор Пелих / «З ведучого у продюсери» - інтерв`ю з Ігорем Пелихом

Кумедний телеведучий, якого усі ми знаємо по програмі «Галопом по Європах», став продюсером. А сталось це, коли у 2004-му році Пелих та його творча команда вирішила призупинити зйомки програми «Галопом по Європах». Тоді уся команда, яка працювала над створенням телепрограми звільнилась з ICTV і перейшла до іншої компанії «Роги і копита продакшн», яку заснував Ігор Пелих.

– «Галопом по Європах» можна було робити роками, – каже Пелих. – Але тоді б ми вийшли на конвеєр, і програма перестала б бути такою цікавою. Тому ми вирішили її закрити і створили компанію «Роги і копита продакшн» та виробляти новий телепродукт. Коли наші юристи несли її на реєстрацію, казали, що будуть проблеми, бо назва дуже смішна. Але як на мене вона підходить нам на усі 100 %. Отож, ми взяли кредит, щоб купити хорошу телевізійну техніку та почали робити програму «На свою голову». Але якось сиділи з режисером і згадували «Галопом»... така ностальгія. Ми вирішили покопатись в форматі і в грудні минулого року запустили оновлену програму «Галопом по Європах». Тепер у програмі два ведучих: я і Фоззі (один з лідерів гурту ТНМК – прим. авт.). І тепер у програмі хлопець та дівчина бачать один одного лише у аеропорті. Він відпрошує її з роботи, їде до неї додому, збирає її речі. А вона робить усе те саме, тільки за нього. Але пара має можливість 5 хвилин поговорити по телефону. За цей час вони мають якнайбільше інформації розказати про себе та запитати у співбесідника.

– Які проблеми трапляються під час зйомок?

– Зазавичай, довго шукаємо хлопців. Знайти героїню програми – справа 5 хвилин. А от з героями, справді, важко. Якось в Одесі ми шукали хлопця 5, 5 годин. Підходимо до них, кажемо: «Поїхали в Туніс», – а вони відповідають: «Ми по-украінскі не разбалаківаєм». Але коли герої вже є і хтось з них працює у державній установі, з'являється проблема №2, бо зачасту не дозволяють знімати в державних приміщеннях, а у наших правилах обов'язково, щоб героя всюди супроводжували камери. Вінниця приємно вразила в цьому сенсі. Хлопець з цього міста працював у прокуратурі, ми без проблем зайшли і вийшли з цього закладу. До речі, я перший раз був там доборовільно.

– А як у «Галопом» з'явився Фоззі?

– Фозз – це мій добрий товариш. Ми знайомі ще з «Червоної рути», яка у 1997-му році проходила в Харкові. А ще Фозз був свідком на моєму весіллі. Пам'ятаю він приходить у футболці та широких джинсах та кедах... Довелось його у свою сорочку одягати. Ми перев'язали гітару стрічкою та з піснею «Моя мама добре серце має» пішли до моєї нареченої. Це наша сімейна пісня до цього часу. Так от, коли стало питання двох ведучих, спочатку ми хотіли взяти дівчину. Типу, кого тіпає від Пелиха, хай дивляться на дівчинку, і навпаки. Але жодна з кандидатур, які розглядались, нам не підходила. Я запропонував взяти Фозза і мене абсолютно не парить те, що він розмовляє російською мовою, бо такого українця ще треба пошукати.

– А чи відома доля водія дяді Колі?

– Дядя Коля – свята людина. У нього в Києві свій бізнес – 2 продуктові магазини та велика перукарня. А участь у нашій телепрограмі – це хобі, такий собі відпочинок. З осені цього року він відновить свою участь у програмі.

– З героями програм поза ефіром спілкуєшся?

– Відсотків 80 навіть не пам'ятаю як звати. Але є категорія людей з якими спілкуюсь. Рік тому у програмі «На свою голову» дівчина знімалась, так от нещодавно вона нам стільки сувенірів з Франції привезла.

– Які ще програми виготовляє «РіК»?

– Після закриття «Галопом» робили програму «На свою голову». Але то було не так просто. Щотижня треба створювати новий художній фільм. Тобто написати сценарій і випробувати його, аби точно знати, чи реально виконати його герою програми. На телеканалі «СІТІ» зараз йде програма «Таксі». Суть її полягає в тому, що по Києву їздить непримітне таксі, у якому 8 маленьких камер. Його зупиняють пасажири, які не знають, що таксі з телепередачі. І по дорозі до точки замовлення таксі ведучий-водій задає запитання. Кожна правильна відповідь – це гроші, але якщо три відповіді неправильні, пасажирів висаджують. Така програма йде у 33 країнах світу. А незабаром вийде ще одна телепрограма, в якій два водія з різних коточків України приїжджають у столицю позмагатись. В результаті один з них поїде на двох машинах, а один без нічого. Адже, має бути ризик... можна виграти шикарний особняк в центрі, але можна програти хрущівку на окраїні.

– І все таки ти більше ведучий, чи продюсер?

– Більше продюсер. Хоча це трохи неправильно бути ведучим у програмі, яку продюсуєш. Ведучий має бути життєрадісним козликом. А продюсер думає про технічні, адміністративні моменти. Взяти до прикладу, ситуацію, коли нам забороняють знімати у державних установах, звісно, мої адміністратори вирішують такі проблеми, але в кінцевому результаті віддуватись все одно доведеться мені.

– Які курйози запам'ятались найбільше ?

-Як якісь рагулі ледь не з мордобоєм забирали мою машину на евакуаторі. Мої діти попросили купити якусь іграшку і я припаркувався біля тротуару. Коли дивлюсь, а машину забирають, підходжу, а мені кажуть, давай 500 гривень і ми її знімемо. Але якраз перед цим я бачив по центральному каналу сюжет, в якому юрист розповідав, що діяльність евакуаторів в Україні незаконна. І якщо машину забирають, то це можна вважати «угоном». Я викликав 02... і таке почалося. Але в результаті я виграв суд. А кілька тижнів тому, коли я був у Львові на своєму «жуку». Це, до речі, дуже позитивна машина. Вісім місяців тому знайома дизайнерка розробила макет і ми жука трохи переробили. Тепер коли я їжджу на ній усі посміхаються, а діти тикають пальцями. Так от «жука» теж мало не евакуювали. Я якраз сидів з сином у кав'ярні і дивлюсь, як за вікном мою машину підіймають на евакуаторі. Я вже приготувався сваритись та цитувати хлопцям закони. Але один з них впізнав мене... і «жука» залишили в спокої.

– Яку найдурнішу чутку чув про себе?

– Те, що я голосував за «Партію Регіонів». Але я вважаю, що нормальна людина не має йти в політику.

– Тобто ти в політику не підеш?

– Категорично, ні.

Юлія Гай, «СУМНО»

 
 

Додав Art-Vertep 02 жовтня 2007

Про автора

Енергії, завзяття та оптимізму Пелиха вистачило б не лише на кілька телепроектів одночасно, але й для функціонування невеликої електростанції.

Автори пов'язані с новиною

Фоззі

 

Коментарi

03 жовтня 2007

Галопом по Європах, Галопом по Європах...
замість "Пальма де Майорка" возять до Єгипту - це ж смішно...

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска