Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Галина Пагутяк / Помічниця історії Галина Пагутяк

Днями в кав’ярні «Кабінет» відбулася зустріч львівських шанувальників літературного мистецтва з українською письменницею Галиною Пагутяк, авторкою відомих книг про упирів, домовиків, неймовірних котів і химер. Модерував вечір літератор Василь Габор.

За глибиною відтворення людських емоцій і почуттів Галину Пагутяк часто називають наступницею Ольги Кобилянської. Їй властива специфічна манера письма, в якій прорив до вигаданого світу є головним. «Ці книги написано для майбутніх поколінь, щоб вони могли відчути, якими були ми. Тут описано, як молода людина може збунтуватися проти умовностей світу, піддатися несподіваному рішенню змінити все. Кожному з нас притаманне власне дихання. Творчості цієї письменниці притаманне не лише власне дихання, тут відчувається серцебиття», – вважає Василь Габор.

Тепер письменниця працює над книгою про плем’я шумерів. «Література творить історію, моє завдання – допомогти їй у цьому», – каже Галина Пагутяк. До написання цієї книги авторку підштовхнула ситуація, що склалася у світі: війни, хаос, безнадія. Письменниця останнім часом багато спілкується з біженцями, тож відтворює в книзі й власні емоції.

Хоча в кожній книзі Галини Пагутяк присутнє химерне та навіть потойбічне, в житті вона зовсім не є забобонною. Удома тримає кількох котів, причому двох чорних. Письменниця називає котів надзвичайно таємничими, майже міфічними тваринами: «Вчіться в котів, вони ніколи не потрапляють у пастку», – радить вона і своїм читачам.

Христина Каспшишак, «Львівська газета»

 
 

Додав Art-Vertep 10 жовтня 2007

Автори пов'язані с новиною

Василь Ґабор

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска