Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Оркеstр Янки Козир Діти сонця 6.48 Mb
Оркеstр Янки Козир Трави нема 1.45 Mb
Оркеstр Янки Козир Мати (2007 р.) 8.65 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Оркеstр Янки Козир / «ХВАХІВЦІ — це серцевина нашого з вами шоу-бізнесу»

Спробуйте назвати аналоги даному проекту на території СНД!

Іноземні фахівці в сфері сучасного мистецтва вже не раз задавали нам таке питання:- "А чому ви й досі не ЗІРКИ на Україні? Дивно, х…м!!! Команда ОЯК чула від багатьох вітчизняних «хвафівців» багато цікавих і мовчазних відповідей на різні але водночас прості запитання. Почула і зробила деякі висновки щодо такої ситуації.

Думається наведені приклади будуть цікаві багатьом, якщо багатьом вони не знайомі.

Орkеstp Янkи Козир (далі за текстом «ОЯК») — це український музичний гурт який є: переможцем Всеукраїнського фестивалю «Перлини Сезону-2001» (Запоріжжя-Київ) у жанрі рок-музики; окрасою ювілейного фестивалю «Нівроку-2001» (Тернопіль); був хед-лайнером заключного дня фестивалю розвинутої української молодїжної музики «М-Місія-2002» (Київ); учасники традиційного травневого мистецького фестивалю в м.Люблін (Польща) 2003р.; хед-лайнери європейських гуртів на інтернаціональному гала концерті, присвяченому вступу Польщі до Євросоюзу м.Кеншен (Польща) 2004р; володарі Гран-Прі всеукраїнського рок-фестивалю «Тарас Бульба» (Дубно) 2004р.; і завжди працює на українській сцені над новим якісним та сучасним шоу продуктом. Продуктом який в собі поєднує низку різноманітних інструментів — через, що ОЯК і був іменованим «оркестром». Кількість музикантів в різні часи коливалася від 6 до 9 чоловік. А ще: оригінальні сценічні костюми, унікальні маски, жорсткі вимоги до підбору і роботи світла та піротехніки. Все це одночасно має вигляд міні-театралізованої вистави.

Отож: уявіть українського фахівця певної ланки вітчизняного шоу бізнесу, який отримав можливість побачити і почути справді щось неймовірне, тобто нове. А якщо той фахівець є керівником, режисером, або навіть продюсером певного вітчизняного фестивалю, концерту, акції … і тому подібне…

Ознайомлюючись з «новим» колективом справжній фахівець починає готувати мозковий штурм (спочатку свій а згодом і з іншими) та перейматися цікавими проблемами та питаннями стосовно нового колективу. Цікавитися і задавати певні питання.

До уваги пропонуються питання, які задавалися нам або проговорювались через набір декількох не зрозуміло як побудованих думок (міміку ми письмово передати не зможемо). Логічні відповіді на ці запитання може дати будь-яка поміркована та свідома людина, але чомусь «хвахівці», які ці питання задають відмовляються мислити раціонально. Невже не вміють…

(1) Обговорення кількість учасників колективу:

«Хвахівець»: Багато щось учасників.

ОЯК: Багато, якщо брати не кількістю, а якістю. А якщо і тим і тим?! (майже риторично, але реально). Спробуйте зробити з саундом, стилістикою чи сценічним дійством те ж саме, що і ОЯК, тільки з меншою кількістю учасників. Ну що? Навіть уявити важко?

(2) Роздуми про вдалий виступ колективу:

а) «Хвахівець»: А якщо вони своїм виступом будуть виглядати на сцені краще ніж фінальні гурти? (тоді концерт буде побудований не вдало).

ОЯК: Тоді ці фінальні гурти не достойні бути фінальними. З іншого боку концерт не може бути не вдалим. Хто сказав, що перед хедлайнерами мусять виступати примітивні ласухи. Мабуть, навпаки, кожному зірковому гурту буде набагато приємніше отримати публіку, «підігрітою», «гарячою» і готовою до діалогу. І навіть у випадку якщо «ОЯК» (поки що «не розкручений» в уяві «хфахівців» гурт до рівня тих самих фінальних гуртів) своїм виступом будуть виглядати краще за всіх інших, то це ж ні в якому разі не означатиме, що хедлайнер обов’язково втратить своїх фанатів (адже він розкручений хедлайнер). Це парадокс тому, що ці фанати прийшли (поки що!) не на ОЯК, а на фінальні гурти. А якщо ОЯК своїм виступом заволодіє парою сотнею глядачів, то «хвахівець» знатиме, що наступного разу до кількості фанів хедлайнера додасться певна кількість нових (і старих) фанів ОЯК, які прийдуть знову ж таки на концерт організований «хвахівцем».

б) «Хвахівець»: Якщо я поставлю виступ ОЯК у фіналі концерту? Тоді ті гурти образяться!.

ОЯК: Абсурдність цього запитання й випливає з попередньої відповіді на питання — а).

в) «Хвахівець»: Які тоді мають бути майбутні концерти? (після позитивних смакових змін потенційної публіки щодо музики).

ОЯК: Якщо зміни будуть позитивними, то й концерти будуть якіснішими. Естетичні запити публіки підвищаться, приблизившись тим самим до світових стандартів. Це надасть змогу створення акцій та фестивалів не на рівні УКРАЇНА-СНД, а на рівні УКРАЇНА-ЄВРОПА. Такий собі логічний ланцюжок, який можна продовжувати.

(3) Думки щодо невдалого виступу:

а) «Хвахівець»: Якщо вони своїм виступом на сцені будуть негативно впливати на публіку? (погром зали, бійки під час і після концерту).

ОЯК: Мабуть подібної реакції можна очікувати лише від неякісного виступу гуртів «розігріву».

б) «Хвахівець»: Якщо після концерту публіка почне негативно ставитись до організаторів?

ОЯК: Це може статися лише в тому випадку, коли хедлайнери концерту не з’являться на сцені або з’являться не вчасно. Якщо ж хедлайнером буде ОЯК, то люди знатимуть на кого і заради чого вони йдуть на концерт.

БиЮ (4) ПростоЖ Б.иЮ Б.ЗЮБЗЮ а) «Хвахівець»: Вони мені не подобаються …

ОЯК: Не подобатись може вдома, десь там ще. До чого тут власні вподобання? Не така вже і безпорадна публіка щодо оцінювання самостійно.

Обдумавши ці та інші близько схожі проблеми, відповідальний за концерт приймає нарешті рішення. То рішення для нього здається оптимальним для нього і не професійним водночас для всіх хто від нього постраждає. Рішення таке: — «Для чого мені ламати голову над тими питаннями зайвий раз, легше відмовити їм тай все…» От ми і бачимо, які гурти залишаються на сцені — молоді копії або старі гранди, які закарбовуються у мізках публіки. Відповідно так і сприймаються (на то є слово — «стандарт»). Конкуренція — ПА-па-а-а-а !!! : От і виходить із положень тих чи інших фестивалів, що шукають справді нові колективи… Але щоб не занадто нові, ну ви розумієте…

Таким чином наші відповідальні фахівці, якими ми пишаємось… — лишають своїми вчинками нас українську публіку головного «нашого права на вибір». От і заполонила укр. ринок музика, якій протистояти вітчизняні фахівці давно вже не можуть, а побороти її ще бояться і то мабуть таки на довго, поки не прийде молода їм зміна.

От чому ОЯК і більшість схожих професійних укр. гуртів ніхто не знає в Україні (відповідно і не цінує), що є повною протилежністю стосовно країн за кордоном на захід.

Ну що ж? Тези фахівцям…

Вони стосується виключно тих, хто вважає, що їх слово або вчинок має вирішальне значення у створенні того чи іншого продукту у нашому шоу-бізнесі! До речі запрошуємо до обговорення всіх: і музикантів, і продюсерів та просто всіх, хто реально працює…

Отож:

- Право вибору

Нажаль український глядач (слухач) вибору фактично позбавлений. Спіймавши низькопробну тенденцію попиту на примітивних виконавців «хвахівець» продовжує нав’язувати те, що принесе йому прибуток, не замислюючись про створення десятків таких джерел. А глядач (слухач) вимушений сприймати лише те, що штучно культивується навколо через засоби масової інформації. Оскільки альтернативного джерела вдоволення музичних потреб поки що не існує, то й сам глядач (слухач) позбавлений права вільного вибору.

- Монополія

Монополія насаджується всюди: монополія виконавця, монополія стилю чи формату, монополія фірми-організатора. Гірше всього це коли така монополія трансформується в стереотип, коли подача нового видовища та всі сфери його масового поширення всіляко придушуються «хвахівцями» ще в початкових стадіях встановлення.

- Конкуренція

Здорова і реальна а не штучно задекларована конкуренція за умови існування більш-менш цивілізованого шоу-бізнесового ринку ще ніколи не призводила до розвитку регресуючого фактору в культурі і суспільстві. Мається на увазі конкурування не лише виконавців, а й організаторів акцій та фестивалів.

- Різножанровість

Відсутність повноцінного та різножанрового набору виконавців і гуртів, який би задовольняв усі вимоги та побажання потенційної слухацької аудиторії, призводить до обмеженості можливостей шоу-ринку в Україні. Завданням різножанрового набору є надання кожному слухачеві чи глядачу того музичного виконання чи музичного дійства, за яке він готовий заплатити, а не змушений платити (бо позбавлений права вільного вибору).

- Якість

Показник якості вітчизняного продукту шоу-бізнесу зупинився на певній межі його розвитку, оскільки відсутні будь-які стимули для покращення тієї ж таки якості. І тільки постійна конкуренція здатна ці межі розширювати, знаходити інноваційні вирішення, що є обов’язковою передумовою вдосконалення.

- Кількість

Кількісна обмеженість дійсно популярних і водночас якісних виконавців робить весь шоу-бізнес України «бізнесом» п’яти виконавців. Ринком окрім них володіє російський виконавець, який щорічно вивозить гонорари, які могли бути вкладені або націлені на збільшення кількості українських дійсно якісних зірок, нє «звьозд»!

- Мотивація

Перед тим як, вирішувати долю виконавця в той чи інший момент, перед тим, як сказати вирішальне слово перед початком тієї або іншої знакової музичної події, візьміть до уваги думку глядача і спробуйте нарешті зрозуміти перспективу і в першу чергу свою власну вигоду від співпраці з такими рок-гуртами.

- Майбутнє

Чи має майбутнє бізнес в якому покупець позбавлений права вибору за відсутності якісного асортименту та здорової конкуренції. Натомість існує низькоякісна монополія обмеженого кількісно асортименту (до речі асортиментом це назвати важко).

Прочитавши подумайте:

- Хто ви?

- На кого ви робите?

- Для кого ви робите?

Оркеstр Янки Козир

 
 

Додав Art-Vertep 20 жовтня 2004

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска