Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Роллік`с День у день (2007 p.) <p>3,44 Mb</p>
Роллік`с Частіше посміхайся :) (2007 р.) 3,64 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Роллік`с / Давай частіше посміхатись, а сумувати нам не варто…

Роллікс – це україномовна альтернативна група, що грає сучасну молодіжну музику – суміш року, репу і ще чогось. Вони - ті, хто заспівали пісню з гуртом Тартак «Мікрофонна перевірка»; двічі лауреати «Перлин Сезону» в двох різних номінаціях; ті, кого можна було побачити в програмі каналу М1 «Свіжа кров»; ті, хто перемогли в конкурсі «Urban Sound» фестивалю Snickers Urbaniя-2006; записали та видали дебютний альбом на одному з найкрутіших лейблів «Lavina Music».

Отакі вони – хлопці з Херсону. Я вирішила по «гарячих слідах» дізнатися, чим живе наразі молодий український гурт. З Дмитром (FaRa), солістом «Роллік’с», та Олександром Мурашовим, композитором гурту, ми зустрілися, щоб обговорити минуле, теперішнє та майбутнє української урбан-культури та згадати, як все було на Урбанії у 2006-му та 2007-му.

- А чого вас і цього року запросили на Урбанію?

Ми ж переможці минулого конкурсу, тому нас і запросили в якості одного з хедлайнерів. Зрештою ми граємо актуальне для цього фесту музло, тому наша поява цього року в чотирьох містах-мільйонниках була більш, ніж доречна. Враховуючи успішність цьогорічних заходів, гадаємо, що наступного року нас знову можна буде побачити на цьому фесті.

- А «Роллік’с» можна побачити лише на якихось фестивалях чи існують й інші варіанти?

Звісно існують. Не зважаючи на те, що ми - група для «великої сцени», нас запрошують і в клуби, і на різноманітні презентації. Наприклад, у травні ми представляли автомобільний стенд монстрів американського автомобілебудування «Dodge» у Виставковому центрі на Лівобережжі. Також із задоволенням граємо в клубах – там своєрідна домашня обстановка та більш тісне спілкування з публікою. А зрештою більше «вставляє» там, де якісніший та потужніший звук.

- А як справи з телебаченням і радіо?

Тут справи у більшості вітчизняних альтернативних команд не райдужні. Мало того, що власники українських радіостанцій і телеканалів не намагаються виконувати вимоги Закону України «Про телерадіомовлення» (ці суб’єкти зобов’язані пускати в ефір щонайменше 50% українського музичного матеріалу), так ще й не охоче спілкуються на цю тему з музикантами, які не мають можливості «башляти» від 50 до 150 $ за разову ротацію. Це лише верхівка айсбергу і така ситуація заганяє музикантів у глухий кут. Тішить те, що в Україні з’являються нові музичні канали і їх поява стає передумовою якісно нового розвитку відносин між ЗМІ і музикантами. Зрештою буде цікавіше дивитися той канал, який пропонуватиме більш різноплановий матеріал. Такими, наприклад, є МТВ і «Ентер», де вже можна побачити наші кліпи та інші відео. З М1 також товаришуємо, але цього року наші кліпи тут не з’являться. З радіо ситуація приблизно така ж і навіть гірша… доходить взагалі до абсурду... Хоча навіть не зважаючи на те, що ми не «стирчимо» в ефірах, наш альбом доволі успішно продається!

- А як щодо можливостей Інтернету?

Так, це дійсно зараз самий дешевий і практичний засіб для популяризації, але більшість наших потенційних слухачів не мають доступу до мережі. Через це такий спосіб у нас ще не настільки ефективний, як на Заході. При цьому ми маємо власну сторінку rolliks.com.ua з офіційним форумом.

- Які найдурніші чутки ви про себе чули?

Дуже розсмішила чутка про те, що ми пишемо пісні для Тартака. Я взагалі колекціоную різні чутки – це весело. А ще розвеселила стаття про фестиваль «Чайка-8», в якій йшлося про те, як ми після свого виступу одразу пішли за лаштунки з ведучим концерту Ігорем Пелихом пити горілку.

- Якщо б вас можна було порівняти з якимись мультяшними героями, хто б це був?

Скоріше за все, герої розбещеного мультику «South Park». Діма: -В мене на телефоні навіть налаштований відповідний дзвіночок на кожного з учасників нашої пришибленої банди. В нашому оточенні дуже специфічний гумор, тому дехто, не розуміючи такої специфіки, навіть може образитися. Хіба що я найвихованіший і найстриманіший :) Хоча іноді можу щось зачудити…

- Яка ваша мрія як музикантів?

Створити супер-хіт всіх часів і народів.

- У вас є вороги?

Так. Найзліший ворог – це лінощі, а ще язик.

- А з ким з українських музикантів ви товаришуєте?

Більше підтримуємо зв’язки з Тартаком і ТНМК. До речі, для ТНМК ми зробили кавер на їхній гіт «Та ти шо!», що увійде до наступних альбомів обох груп. При нагоді спілкуємось також з музикантами «Бумбокс», «Флайззза», «От Вінта», «Моторролла»…Нещодавно на акції «Не будь байдужим» познайомилися з Фомою з «Мандрів» – дуже позитивна людина. Було вельми приємно чути від нього схвальні відгуки про нашу творчість і професійний рівень.

- Ви заспівали доволі гострі пісні на соціально-політичну тематику «Хвора генерація» та «Ганьба!». Не боїтеся того, що людям вже набридла ця тема і ваші пісні можуть лише відштовхнути, позаяк позитивними їх не назвеш?

Мені байдуже. Якщо я хочу щось сказати і тим більше маю можливість привернути увагу багатьох людей до якоїсь соціальної проблем - не можу не скористатися нагодою. Тим паче, що ця тема для мене не є штучною чи надуманою. Я правник і досить часто стикаюся з недоліками нашої системи влади, тому мені це близько, і цією проблемою я хочу поділитися з іншими. Зрештою, це більше патріотичні пісні, ніж політичні, і молоде покоління здатне зрозуміти й оцінити їх. Просто не треба цього боятися, а подивитися проблемі в очі. Наступним кроком стане пісня «Не будь байдужим!», тому соціально-патріотична тематика буде продовжена й у наступному альбомі.

- Як ви оцінюєте свій дебютний альбом?

Доволі вдалий, як на перший. Чудова заявка про себе та свій стиль. Зрештою, хай нашу творчість оцінюють наші слухачі та компетентні музичні критики. Зазначу, що відгуки останніх є дуже схвальними, що не може не тішити на початку творчого шляху.

Так що будемо чекати нових композицій та їх представ. Наразі відомо, що гурт 24 листопада виступатиме у славному місті Дніпропетровську в «Рок-кафе» у рамках туру на підтримку дебютного альбому та представить місцевій публіці кліп «День у день».

Тетяна Бондарь, СУМНО

 
 

Додав Art-Vertep 12 листопада 2007

Про автора

Склад гурту: Ігнатов Дмитро (вокал, тексти) Міщенко Максим (гітара) Мурашов Олександр (бас, музика) Андрієнко Олександр (барабани) Про назву: походить від англійського «Rollick», що в перекладі

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска