Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Григорій Сковорода / Сковорода в асортименті

До 285-річчя Григорія Сковороди в Дніпропетровську готувалися майже рік. Саме стільки знадобилося іменитим художникам та учням художньої школи №1, щоб створити спільну експозицію. "Ще на початку цього року керівник дніпропетровського клубу екслібрису і графіки Василь Хворост запропонував нам зробити виставку до ювілею знаменитого українського філософа, - розповіла "24" директор музею "Літературне Придніпров'я" Олена Аліванцева. - Потім інші наші друзі пропонували виставити свої роботи, також приурочені до цієї дати".

Із запропонованих трьох варіантів Олені Аліванцевій всі здалися гідними. Так виникла ідея об'єднати три експозиції і присвятити практично весь музей ювілею Сковороди.

Виставки розмістили за об'ємом підготовленого матеріалу. Маленькі екслібриси 20 майстрів поселили в невеликому залі. Поряд - експозиція робіт учнів першої художньої школи. За словами пані Аліванцевої, педагоги проводили спеціальні заняття для дітей, читали твори байкаря. На другому поверсі зібрана колективна виставка професійних

художників "Сад божественних пісень". Палітра картин цієї експозиції різноманітна: живопис, графіка, чудові акварелі, кераміка і дуже рідкісний на сьогодні вид творчості - витинанка. Свої роботи представили 14 авторів. "Якщо на першій і другій ясно видно зовнішність самого Григорія Савіча або ж ілюстрації його творів, то "Сад божественних пісень" – це широка картина української природи, її колориту", - підкреслила Олена Аліванцева.

Робіт художниці Лариси Сизової на виставках немає. Вона прийшла подивитися картини своїх друзів. Майстер відзначає, що експозиція дійсно вдалася. Не вистачає лише полотен покійного Володимира Бубліка. Але він встиг відібрати свої роботи спеціально для цієї виставки.

Всі художники в один голос запевняють: Сковорода завжди з ними, його філософія допомагає творити. Наприклад, молодий майстер Андрій Соколенко малював українське село, не знаючи про те, що його роботи підуть на виставку. Зараз він говорить, що краще відобразити дух Сковороди йому б і не вдалося.

Вікторія Браславець, "Газета 24"

Фото Олексія Джури

 
 

Додав Art-Vertep 23 листопада 2007

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска