Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Хмельницький поетичний слем / Пятий (напівювілейний) всеукраніський поетичний слем

Пятий (напівювілейний) всеукраніський поетичний слем

22 грудня. Моно-театр «Кут». Місто Хмельницький

Щоб не затрахувати вам голови знову напишу коротку замітку про це дійство. Тобто формальності: список учасників, півфіналістів і фіналістіі. Далі враження людей про цю безпрецедентну подію і маленький ліричний відступ вкінці.

Отже в той вечір виступали:

1.Бодя Демон (м.Хмельницький) – фіналіст другого хмельницького слему.

2.Ксеня Жужа (Проскурівська) (м.Хмельницький) – лауреат поетичного фестивалю в Ялті.

3.Доля Долинська (м.Луцьк) – учасник творчого проекту «Рожевий Слоник»

4. Ася Перфецькі і Ірина Задорожна (м.Львів) – перша – представниця проекту «Рожевий Слоник», а друга її подруга, режисер львівського театру «Намір».

5.Павло Коробчук (м.Київ) – переможець першого українсько слему у м. Харкові «Цех», фіналіст другого харківсько слему «Оберслем»

6.Леся Крихта (м.Хмельницький) – переможниця третього хмельницького слему

7.Дзвінка Кукул (м.Варшава) - учасник творчого проекту «Рожевий Слоник»

8.Дмитро Лазуткін (м.Київ)- переможець другого всеукраїнського слему у Харкові «Оберслем»

9.Дмитро Левицький (м.Хмельницький) – фіналіст третього хмельницького слему

10.Микола Леонович (м.Полтава) – переможець слему у Ірпіні

11.Андрій Нечитайло (м.Камянець-Поділський) – фіналіст Ірпінського слему, переможець другого Хмельницького слему.

12.Артем Полежака (м.Київ) – переможець четвертого хмельницького слему, фіналіст другого всеукраїнського слему у Харкові «Оберслем».

13. Лора (Лариса Радченко) (м.Львів) - учасниця творчого проекту «Рожевий Слоник», учасниця літературних читань на фестивалі «Драбина 2007».

14. Григорій Семенчук (м.Хмельницький) – переможець першого хмельницького слему

15.Денис Шашенок (м.Хмельницький) - культурний стовп Хмельниччини

Отже списочок як бачите не хилий. Завдяки нашому балмейстру Сергію Василишину ми отримали півфіналістів:

Ася Перфецька і Іра Задорожна

Павло Корбчук

Дмитро Лазуткін

Діма Левицький

Лора

Артем Полежака

Григорій Семенчук

Денис Шашенок

А згодом після важких баталій і фіналістів:

Лора

Артем Полежака

Павло Корбчук

Дмитро Лазуткін

В фіналі всіх зробила дебютантка поетичних слемів – Лора і завезла 300 гривень у місто Львів. Далі всі напилися і поспілкувалися.

А тепер думки людей:

Ася Перфецька, учасниця слему:

То Було Мега Жирно!!!!!!!! Ірка (Задорожна – прим. автора) від нервів раз 20 бігала сцяти, але попри страшнющий холод в театрі і часте сцяння Ірки, ми непогано першого разу виступили. І О, Коробчук взяв нас до своїх рук (я так бігла до нього, шо зашпорталась і впала), а потім Ірка ше й пила коньяк з його рук.

Ірина Задорожна, учасниця слему:

О ні, це був не просто слем...Коли бутилки полетіли в клійонку, мене охопив такий сця...страх. Я просто була в шоці!!!! Це подія...Це геніальна культурна подія. Хоча, культурною я б її не назвала. Швидше, розважальна, анархічна і відсотків на 20 - поетична. Мені шалено сподобалось те, що було зроблено організаторами, але....Багато в чому...я, на жаль, розчарувалась... Звичайно, бухати під сценою - справа кожного, але тоді не називайте цей слем літературним, бо мене починає тошнити від такої літератури, як від зайво випитої тої ж горілки у моєму далекому минулому... Сумно, що люди боролись за те, хто голосніше буде кричати...Сумно по відношенню до тих, у кого слабкі голосові зв'язки. Але загалом, я була просто шокована зарядом позитиву від людей, які приймали у цьому участь та були організаторами.

Микола Леонович, учасник слему:

Тексти перемагають, і це добре. Ми усвідомлюємо себе як покоління, і це добре.

Я слем використовую як майданчик для експериментів, вельми ризикованих в інших місцях і площинах (он, Нєчік (Андрій Нечитайло – прим.автора)скаже... що він скаже мамі - що його побили гопнєги чи дав звізди рєвнівий муж? а ви думаєте, що є правдою? правдою для всіх нас?) - можна вважати, експеримент був успішним, і це добре.

Віка Звягіна, глядач з м. Трускавець:

Загалом атмосфера була хорошою, позитивною. Особливо на фуршеті опісля . Гріша, огірки, замариновані твоєю мамою, - просто супер. А дівчинка в позаконкурсній програмі вразила всіх своїм зізнанням в коханні іншій дівчинці!!!

Павло Коробчук, учасник і фіналіст:

Театр був переповнений - висячою (в повітрі, на наркотиках), стоячою (в штанах, в проходах) і карколомною (в карках, в ломах) молоддю. такої було близько сотні. дуже адекватно оцінювали. організація була струнка, як струнка тьола.

Усі переможці отримали по 300 гривень. тобто, їх отримала тільки Лора. Вітаю, блін.Кстаті, вперше смел в Україні перемогла особа протиложної статі. Фімейл - це тобі не імейл. Учасники виступали в костюмах скелетів (не всі). Цитували членів СПУ - неповторну і незабутню фразу "увеуввуукеувувоєєува". Кидалися на публику, як на рок-концерті. Лиса дєвочка зі сцени зізналася в коханні до іншої лисої дєвочки. Читали вірші. Під сценою розпивали аклонапої різної тяжкості. Танцювали і еротували. Поламали мікрофон. Розповідали, що знають про всі обласні центри України.

Особисто я хочу подякувати Володимиру Смотрителю директору моно-театру «Кут» за надане приміщення, Денису Шашенку, Лесі Крихті і Андрію Шамраю за допомогу у організації. Велике спасибі Іллі Стронговському за піар атакож всі хто здійснював інформаційну підтримку: МА «Артвертеп», інтернет -виданню «Сумно», митсецькому обєднанню «Остання Барикада», творчому проекту «Рожевий Слоник» і Інтернет - Часопису «Літакцент»

Галерею слему роміщено на сайті а неформальний звіт читайте на semenchuk.livejournal.com.

Співорганізатор фестивалю – Григорій Семенчук, хмельницький літгурт «Четверта колія».

Фото Лесі Герасимчук.

 
 

Додав Grigory-Jah 27 грудня 2007

Про автора

Це дуже цікаво

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска