Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

PLAYOFF A Day Without Me (2006 р.) 8.74 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / PLAYOFF / «На сцені з Висоцьким»

25 січня ми будемо відзначати 70-річчя з дня народження великого поета, актора, співака Володимира Семеновича Висоцького. До цієї дати вже четвертий рік поспіль лідер одеської групи PLAYOFF Дмитро Смирнов проводить творчий вечір «На сцені з Висоцьким». Напередодні цього концерту Дмитро відповів на кілька наших питань.

- PLAYOFF грає сучасну європейську музику англійською мовою, зорієнтовану на прогресивну молодь та великі майданчики. Для переважної більшості є неочікуваним, що фронтмен гурту виявив бажання створити проект, оснований на творчості великого російського артиста В.С.Висоцького. Чим це зумовлено?

- Володимир Висоцький — один із моїх улюблених поетів. Його пісні я почав слухати ще в дитинстві і вони значною мірою вплинули на становлення моєї особистості. Вони допомагають мені йти життям і сьогодні. Цей проект — данина пам'яті великому поетові, сильній особистості, про якого я хочу розповісти слухачам, зокрема тим, хто ще не встиг ознайомитися з творчістю Володимира Висоцького.

- Як давно існує цей проект? В яких містах пройдуть концерти цього року?

- Перший вечір ми провели 2005 року в Одесі, коли група PLAYOFF покала активно виступати. Цьогоріч виповнюється 70 років із дня народження Висоцького, і ми будемо проводити цей концерт уже четвертий раз. Окрім Одеси, ми зіргаємо його в Києві, Дніпропетровську, Донецьку і Луганську.

- Чи є у ваших планах зробити «електричні» версії пісень великого російського поета? Чи будуть задіяні музиканти гурту PLAYOFF?

- Цього разу ми зробили кілька пісень усією групою, так що деякі пісні ви почуєте в аранжуванні й виконанні PLAYOFF.

- Творчість яких ще поетів/музикантів могла б надихнути гурт на створення подібних проектів? Що чекати в найближчому майбутньому?

- Гурт PLAYOFF двічі брав участь у фестивалі-триб'юті «Куртодром», котрий проходить у лютому в Одесі. Різні гурти виконують пісні Курта Кобейна в своїй інтерпретації, а також власні пісні. Ми грали кілька кавер-версій «Нірвани», це був цікавий досвід. Стосовно інших триб'ютів — то у нас в репертуарі є пісня на музику однієї російської групи, де текст наш, англійською. Вона була написана досить раптово: ми відкривали концерт цієї групи в Одесі, і у мене за пару днів до концерту вийшло написати свій текст на їх музику. Нещодавно ми цю пісню записали спільно з тією групою, її можна буде знайти в нашому другому альбомі, котрий плануємо скоро випустити.

- Що чекає слухачів на концертах?

На концертах, присвячених Володимиру Висоцькому, перед усім на глядачів чекає зустріч з його піснями. Для когось це буде перше знайомство з творчістю поета, комусь ми допоможемо пригадати улюблені рядки. Також я буду розповідати про цю видатну людину, чию роль в історії мистецтва ще не до кінця нами усвідомлено.

Юлія Овчаренко, спеціально для «Арт-Вертепу»

 
 

Додав Art-Vertep 23 січня 2008

Про автора

Группа «PLAYOFF» создана в Одессе в марте 2002 года. Создана потому, что появилась на свет песня, а за ней другая и третья, и появилось желание их исполнять. PLAYOFF — это стадия соревнований, гд

Автори пов'язані с новиною

Володимир Висоцький , Юлія Овчаренко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска