Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

САД Зелена травка (слова Тараса Шевченка) 8,87 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / САД / Нard & heavy про енергетику міста, українську реальність та особливий Новий рік

Heavy metal – в Вашу хату! Здається так музиканти гурту САД вітаються?

Сірий: Саме так, але основою цього вітання є девіз нашого гурту, який має дещо інше та більш широке значення, а саме: «Heavy metal – в кожну хату!». Тобто цим висловом ми бажаємо того, щоби рок-музика і зокрема hard & heavy – напрямок у якому ми граємо – став повсякденним гостем у кожній вітчизняній оселі, символом якої є звичайнісінька українська хата. Маємо надію на те, що цей наш виступ у рідному місті додасть до великої армії шанувальників важкої музики ще декілька десятків відданих та постійних фанів, а також їх рідних та близьких, які з наступного дня будуть вимушені слухати її вдома кожен день з ранку до ранку...

Напередодні виступу САДу у Рок-кафе в м. Дніпропетровську хотілося б задати декілька питань, щоб розповісти народу, що їх очікує на концерті. Назва, до речі, дуже несподівана - «Тягло нашару». Скажіть будь ласка, чому ви обрали саме таку назву. Яке таке “тягло”? Або кого “тягло”? І кому “нашару”? Наскільки мені відомо, для бажаючих прийти на Ваш концерт вхід коштуватиме 30 грн.

Дрозд: Потому что это словосочетание преследует выполнение сразу нескольких задач и в какой-то мере отражает нашу реальность. Изначально наш альбом «Трансмутатор» должен был выйти под таким названием. А песни, которые лягли в основу этого альбома в сатирическо-саркастической форме отражали нашу грёбаную постсовковую украинскую реальность о том, как мы все “дружно гордимся самими собой”, будучи по уши в дерьме. Поэтому мы заранее понимали, что никакого коммерческого успеха этот альбом иметь не будет и распространять его придется просто “нашару”, что собственно и произошло. А так как 16-го числа основой нашего выступления будут песни из альбома «Трансмутатор», а также новые песни, являющиеся его логическим продолжением, то мы и вспомнили об этом не осуществившемся названии. Если же приплюсовать к этому всему то, что мы едем в Днепропетровск за свой счет и неизвестно, заработаем ли мы себе этим выступлением хоть какой-то гонорар, то название выступления «Тягло нашару» становится еще более актуальным, но уже именно для нас.

Ви вже понад 10 років живете і займаєтесь творчістю в м. Києві, скажіть будь ласка, чим для Вас зараз є м. Дніпропетровськ, і як ви його сприймаєте, коли буваєте вдома, якщо буваєте взагалі?

Сірий: Є таке-собі прислів’я-анекдот: «Столиця у нас у Дніпропетровську, а в Києві ми тільки уряд тримаємо». А якщо серйозно, то наше рідне місто за останні роки приємно змінилося, особливо у центрі, і стало ще більш схоже на південну столицю. Але потужна енергетика мешканців нашого міста, які є нащадками славного козацького роду, на мій погляд дещо втратила з того моменту, коли наш гурт був вимушений переїхати до Києва. Сподіваюся, що ми цю прикру ситуацію найближчим часом обов’язково виправимо, і першим кроком до цього має стати наш очікуваний виступ 16-го лютого.

Дрозд: Совершенно ничего не изменилось, он, как был для меня самым родным, самым любимым и самым красивым городом на Украине, так по сей день им и остается.

Вважалося, особливо у бурхливі роки розвитку рок-музики в Західній Європі та в Америці, що рок-музикант може виступати у ролі ледве не пророка або месії по можливостям впливу на свідомість людей, зокрема – молоді. Наскільки це справедливо у наш час та на нашій території?

Якаріна: Гадаю, що сьогодні більш актуальним по можливостям впливу на свідомість людей є комп’ютери та телебачення. Але якщо рок-музика вміло використовує ці потужні сучасні засоби, у неї є всі шанси здійснювати високий рівень впливу на свідомість слухачів. Інша справа з позитивним чи негативним вектором буде здійснюватися цей вплив?

Який можете відмітити найбільш гальмуючий фактор у донесенні творчих ідей українських рок-гуртів до широкого кола слухачів, зокрема вашого гурту?

Пашутіл: Во-первых - это отсутствие политической и экономической стабильности в нашей стране, а во-вторых – «мёртвый» шоу-бизнес, не имеющий так называемого «полного цикла».

А якою мовою ви будете співати пісні в Дніпропетровську? І чи є для вас принциповим, співати російською чи українською?

Сірий: Впевнено можу сказати одне: англійської та німецької точно не буде.

Дрозд: С учетом того, что этот город раньше назывался Екатеринослав, и большая часть население в нем говорит по-русски, несколько песен будет исполнено на русском языке.

Мені відомо, що гурт САД якось особливо відноситься до святкування Нового року. Тобто, ви не вважаєте традиційну дату з 31 грудня на 1 січня справжнім початком нового року? З чим це пов’язано? І як ви його взагалі святкуєте?

Пашутіл: Я бы сказал, что информация, дошедшая до вас, не совсем точная. Мы его считаем, что ни на есть настоящим началом настоящего государственного Нового года. Но, так как есть еще и Восточный новый год, в котором все даты определяются по Луне (а Луна, на мой взгляд, появилось гораздо раньше, чем государства на Земле), то … и коню понятно, какой новый год из них настоящий.

Якаріна: Дата початку нового 2008 року Жовтого Земного Пацюка випадає на цей раз на 7-е лютого десь о шостій ранку за Київським часом. А ще 2008 рік починає третій 12-ти літній цикл 60-ти літнього періоду китайського місячного календаря, що почався в 1984 році.

Сірий: Як православний християнин вважаю, що спочатку повинно йти Різдво Христове, а потім вже й Новий рік, а не навпаки.

Назвіть три головних правила гурту САД, якщо такі є?

Якаріна: «Роби те, що хочеш, але не заважай іншим». «Не лізь поперед батька в пекло». «Не кажи гоп, поки не перескочиш».

Ну і звичайно хотілося б дізнатися про Ваші сьогоденні творчі плани: чим займаєтесь, над чим працюєте? Коли Ви нас порадуєте чимось новим і цікавим?

Сірий: Записуємо новий російськомовний альбом, що має стати продовженням «Дворовой песни», але в новому експериментальному стилі, який можна жартівливо зазначити як “шансон-пауер-метал”. До речі, в очікуваному виступі ми анонсуємо декілька пісень з цього ще не закінченого альбому. Сподіваємося, слухачам сподобається цей наш черговий творчий жарт, і вони з задоволенням приймуть майбутній альбом.

Питання задавали Xanka та Skylilit, спеціально для Арт-Вертепу

 
 

Додав Art-Vertep 01 лютого 2008

Про автора

Гурт САД створено у вересні 1982 року як самодіяльний музичний колектив одного з палаців культури м. Дніпропетровська.

 

Коментарi

02 лютого 2008
jah

“Шансон-пауер-метал” - оце так стьоб! Передбачаю як затріщить російський „блатняк” на фоні такого потужного південноукраїнського драйву. Це типу: „Ви чули як вони наше пиво називають? Так-так-так – відповів кулемет...”

05 лютого 2008

Представление о “Шансон-пауер-металлической” манере преподнесения своих композиций группой "Сад" я имею, и оно однозначно положительное. "Дворовая песня" - буквально диск каждого моего дня. Так что очень хочется поскорей услышать и преобрести новые записи. Привезут ли музыканты с собой какие-то альбомы? И где вообще можно приобрести их диски? А вообще, искренне рада, что появилась возможность живьем послушать полюбившуюся группу, тем более, что ребята мои земляки. Удачного выступления, "Сад"! Одна фанатка вам на концерте уже обеспечена.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска