Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Громадський рух «Не будь байдужим!» / «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!» - акція в Дніпропетровську

У Дніпропетровську 16 лютого 2008 року в комплексі «Метеор», Льодовий концертний зал, відбудеться акція «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!», яку організовує Громадський рух «Не будь байдужим!». Для Вас виступатимуть такі рок-гурти: «Фліт», «ФлайzZzа», «Moтoр’рoллa», «Мандри», а також етногурт «Гуляйгород» та фахівці зі старосвітських інструментів Володимир Кушпет і Сергій Захарець.

Організатори заходу ставлять на меті надання допомоги людям, які хотіли б розмовляти українською, але соромляться російськомовної більшості. «Небайдужі» наголошують: спілкуватися українською мовою в Україні має бути так само легко, як і російською.

На вулицях Дніпропетровська музиканти разом з місцевими волонтерами будуть презентувати жителям міста малинову книжку (10 тис. прим.) - своєрідний психологічний посібник про те, як зважитися на щоденне спілкування українською. Це видання пропонує корисні поради та приклади від фахівців та людей, які вже перейшли на українську, - у тому числі коментарі музикантів Фоми (гурт «Мандри»), Олександра Ярмоли (гурт «Гайдамаки») та інших щодо того, як і чому вони обрали українську.

Також місцеві школи отримають модні україномовні книжки. Національну літературу представлять книги Ірен Роздобудько, Оксани Забужко, Тані Малярчук, Марії Матіос, Марини Гримич, Валерія Шевчука. Активісти руху «Не будь байдужим!» уже вдесяте будуть вручати такі потрібні навчальним закладам видання.

«Родзинкою» є те, що дніпропетровський зал є найбільшим за весь час проведення акцій Громадським рухом «Не будь байдужим!».

Протягом усього минулого 2007 року із пропозицією перейти на українську мову «небайдужі» зверталися до мешканців Чернігова (13 квітня), Житомира (30 квітня), Хмельницького (10 травня), Вінниці (17 травня), Кіровограду (31 травня), Черкас (8 червня), Сум (22 червня), Запоріжжя (21 жовтня), Севастополя (30 листопада).

 
 

Додав Art-Vertep 05 лютого 2008

Про автора

«Не будь байдужим!» було започатковано у вересні 2005 року як акцію, яка згодом переросла у громадський рух.

Автори пов'язані с новиною

Фліт , ФлайzZzа , Моторролла , Мандри , Володимир Кушпет , Сергій Захарець

 

Коментарi

05 лютого 2008

чуєте, шановні, підкажіть плз, а о котрій годині це все буде? і скока стоіт?!)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска