Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Громадський рух «Не будь байдужим!» / Шість тисяч людей на підтримку української мови рок-музиканти зберуть у Дніпропетровську

Хто: гурт «Мандри», «Мотор’ролла», «Флайzzzа», «Фліт» та «Гуляйгород»

Що: акція «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!». Увечері 16 лютого в Палаці спорту «Метеор» відбудеться чотиригодинна музично-інтерактивна акція, упродовж котрої лідери рок-гуртів ділитимуться власним досвідом мовної та ментальної трансформації. Організатори акції, громадський рух «Не будь байдужим!». Скептики переконаються, що українська мова є засобом спілкування не лише окремо взятих регіонів країни.

Музиканти разом з місцевими волонтерами даруватимуть жителям Дніпропетровська малинову книжку (10 тис. прим.) - своєрідний психологічний посібник про те, як зважитися на щоденне спілкування українською. Це видання пропонує корисні поради та приклади від фахівців та людей, які вже перейшли на українську.

Також місцеві школи отримають модні україномовні книжки вітчизняних та закордонних письменників. Активісти руху «Не будь байдужим!» уже уп’ятнадцяте будуть вручати необхідні навчальним закладам видання.

Організатори заходу ставлять на меті підтримку людей, які хотіли б розмовляти українською, але соромляться російськомовної більшості. Спілкуватися українською мовою в Україні має бути так само легко, як і російською.

Протягом усього минулого 2007 року із пропозицією перейти на українську мову «небайдужі» зверталися до мешканців Чернігова (13 квітня), Житомира (30 квітня), Хмельницького (10 травня), Вінниці (17 травня), Кіровограду (31 травня), Черкас (8 червня), Сум (22 червня), Запоріжжя (21 жовтня), Севастополя (30 листопада).

Де: м. Дніпропетровськ, Палац спорту «Метеор»

Коли: 16 лютого

  • 15:00 – 16:00 – прес-конференція, Дніпропетровський прес-клуб (вул. Комсомольська, 8 (ІІ поверх).
  • 16:00 – 16:30 – роздавання рок-музикантами на центральних вулицях Дніпропетровська психологічних порадників як «безболісно» заговорити українською.
  • 18:00 – 22:00 – музично-інтерактивна акція (Палац спорту «Метеор»).
  • 22:00 – 23:00 – фуршет для журналістів.

Прес-конференція з приводу акції відбудеться у приміщенні Дніпропетровського прес-клубу (вул. Комсомольська, 8 (ІІ поверх).

Під час прес-конференції буде презентовано книжку-психологічний порадник. Музиканти розкажуть про мету акції, власне бачення мовної ситуації в країні, про те, як самі «заговорили» українською.

Учасники прес-конференції: лідери гуртів «Мандри» (Сергій Фоменко), «Мотор’ролла» (Сергій Присяжний), «Флайzzzа» (Андрій Тимчук), спортивний журналіст Ігор Мірошниченко та виконавчий директор ВГО «Громадський рух «Не будь байдужим!» Оксана Левкова.

Контактна особа: Олександр Кривець, прес-секретар ВГО “Громадський рух «Не будь байдужим!»

 тел.: 8 097 962 14 45, ел. пошта: nbb@ukr.net   сайт: nbb.com.ua

 
 

Додав Art-Vertep 13 лютого 2008

Про автора

«Не будь байдужим!» було започатковано у вересні 2005 року як акцію, яка згодом переросла у громадський рух.

Автори пов'язані с новиною

Мандри , Моторролла , ФлайzZzа , Фліт

 

Коментарi

14 лютого 2008

Цікаво, ким фінансується цей громадський рух. Відомі музичні колективи, посібникі, книги, фуршет для борзописців. Цікаво.

17 лютого 2008

та нє ..не це ціково, а цакаво коли може фотозвіт сюди добрі люди вивісять? данке шен за увагу )

18 лютого 2008

приєднуюсь до спиногризу. фото взагалі не де не можна розшукати. по всіх сайтах вже прошарилась (які називали фотографи) та усюди видає: "Помилка"...(

18 лютого 2008

У мене є трохи фото, але не дуже гарної якості (
http://atanoissapa.livejournal.com/59679.html#cutid1

22 лютого 2008

2Тетяна Гонченко: а чи немає у вас случаєм ще хвот? бо хтіла себе кохану побачити та на пам"ять залишити хвотку звідти ..як не як майже в перших рядах стрибала)
...була б дуже вдячна!

22 лютого 2008

емммм ...може Ви б єслі шо є на мило .. будьласкабудьласкабудьласочка ..
)

23 лютого 2008

Для Спиногриз: Дик ви своє мило залишіть.

Хоча у мене все одно мало фоток залу (( Ну якщо залишите мило - перешлю що є.

24 лютого 2008

та окє ..то нічьо що мало, ну нехай не знайду себе - так просто значить подивлюсь, око потішу (особливо праве)) .... Ми (ну Я і око) були б дуже вдячні!! ) ..Дякуємо Вам!
dabl4izburger@ukr.net

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска