Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Марія Бурмака Він іде по воді (2014 р.) 6.08 Mb
Марія Бурмака feat. Shopping Hour. Прочитай мої слова по губах (2011 р) 8.30 Mb
Марія Бурмака Пробудіться, Орли Сизі 2,06 Mb
Марія Бурмака Пам'яті тридцяти (2009) 1,36 Mb
Марія Бурмака Поранена в серце 6,00 Mb
Марія Бурмака Під облачком (2008 р.) 1,99 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Марія Бурмака / Марія Бурмака хоче озвучувати голлівудські фільми

Позавчора у столичному торговельному центрі «Олімпійський» відбулася презентація десятого альбому співачки 37-річної Марії Бурмаки «Саундтреки». На диску вміщено 14 композицій і п’ять відеокліпів.

— Вони є звуковими доріжками мого життя, мого фільму, — пояснює назву. — Звісно, в кожного з нас є свої історії — сумні й радісні, драматичні та зворушливі.

Високий чоловік у коричневій шкірянці й чорній бейсболці дарує Марії вирізьблену з дерева троянду. Бурмака кладе троянду перед собою на стіл, поруч із букетом жовтих тюльпанів.

— Цікаво буде почути думку про «Літню пісню» — там, де про «бабу з відром, що за дідом бігом», — продовжує співачка. — Вона абсолютно божевільна. Ми з музикантами написали її в прямому радіоефірі. Це був експеримент однієї радіостанції. Слухачі присилали по одній фразі, потім вони ж вибирали з них найкращі й збивали в логічний рядок. Так виходив текст майбутньої пісні. Його авторами можна назвати чоловік 30.

З Марійкою Бурмакою ми зустрілися незадовго до презентації, за лаштунками київського палацу «Жовтневий» на фестивалі української героїчної пісні «Молода гвардія». Співачка щойно виконала стрілецьку пісню «Ой, на горі, на Маківці».

— Мрію, щоб вона стала стройовою піснею українського війська, — каже. — За фахом я фольклорист. 20 років тому, коли вчилася в Харківському університеті, їздила в експедиції селами. Моя дипломна робота була про рекрутські пісні Слобожанщини. Виступала з ними на першій «Червоній руті», 1989-го в Чернівцях.

Розумію, що багато людей мою музику обплює, я ж різні речі про себе на інтернет-форумах читаю. Там стільки є тих, які хочуть мене образити.

Якось ви обмовилися, що мрієте взяти участь у дублюванні голлівудських фільмів.

— Це не мрія — мрії у мене глобальніші. Просто є багато речей, які я не пробувала, але хочу спробувати. Мені було цікаво почути в «Тачках» голос Олі Сумської, у «Піратах Карибського моря» — Фагота із ТНМК. Підходила до перекладача Олекси Негребецького, чиї роботи вважаю кращими, й дала йому свій телефон — на випадок, якщо буде кастинг і мій голос знадобиться. Могла б озвучити, напевно, якусь комічну актрису — Сандру Баллок, Мед Ранінґ. Не думаю, що вдалося б щось драматичне, без предиханія. Я й сама персонаж комічний, безалаберний, що говорить скоромовкою, може пожартувати, не все правильно вимовляє, ковтає слова.

З ким із колег товаришуєте?

— Серед музикантів, скажімо, із Сашком Положинським. У нього складний характер, може навіть образити, але це не заважає його любити. Після останньої «Крани мрій» Олег Скрипка перейшов у таку ж категорію. Торік я там відзначилася, — усміхається. — Так завзято з Фомою танцювала, мало не провалились у каналізаційний люк.

Гітарист і барабанщик вашої групи перейшли до іншої співачки — Лами.

— Мені важко про це говорити. Є виконавці, які можуть запропонувати музикантам кращі умови, ніж я. З повагою ставлюся до музики Лами. Вона, крім того, є дружиною відомого звукорежисера Віталія Телезіна, у них за спиною власна студія. Співати таку музику, як я, і водночас залишатися комерційно успішною й утримувати групу — нелегко.

Концерти в мене можуть бути щодня, а потім може місяць не бути. А ще часто запрошують виступати на благодійних заходах. Тоді музикантам плачу зі своєї кишені — не можу змусити їх працювати без грошей.

Іван Столярчук, «Газета по-українськи»

 
 

Додав Art-Vertep 06 березня 2008

Про автора

Марія Бурмака була серед тих, завдяки кому багато в чому й виникла сучасна українська популярна музика, а окрім того її пісні, зокрема, і допомогли сформувати український контекст у тому, що прийнято називати world music.

 

Коментарi

15 жовтня 2007

Спасибо огромное!!!
Сумка превзошла все мои ожидания:)

04 березня 2008

Сумки, що створюють і дарують хороший настрій! Обов'язково придбаю!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска