Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Тарас Плахтій / Український ексклюзив для непересічної жінки

Вперше у Львові виставлено колекцію жіночих торбинок «зі змістом та образом» під назвою «Рівняння з багатьма несподіванками, або З чого починається жінка...».

Біля ексклюзивних витворів законодавиці львівської моди та справжньої королеви торбинок Оксани Караванської - цікаві вироби молодих талановитих львівських дизайнерів, які втілила в життя дизайн-студія «ЛіТар».

Жіноча торбинка – не лише те місце, куди треба покласти ключі, телефон, косметичку перед виходом в люди. Для кожної жінки це - найближча подруга, яка вміє зберігати таємниці і знає набагато більше, ніж будь-хто інший. Торбинок у кожної пані має бути багато - вони ж характеризують стан душі і настрій, проявлений у кольорі, формі, розмірі, дизайні.

- Наша акція присвячена торбинці, - каже організатор свята, керівник дизайн-студії «ЛіТар» Тарас Плахтій. - Торбинці, яка не лише здатна служити жінці щодня, а є витвором високого мистецтва. Не йдеться, звісно, про китайські вироби, які, на жаль, заполонили 90% українського ринку й не дають прорватися вітчизняному виробникові. Тут представлено роботи львівських талановитих митців, які своє бачення, свої ідеї, свої думки трансформували в реальні образи. Їхні ескізи насичені колосальними ідеями, з яких можна черпати задуми для наступних витворів. Хочемо цією виставкою показати всім, що українські дизайнери здатні за креативністю ідей конкурувати з найкращими дизайнерами світових брендів моди, бо таких торбинок на світових показах – немає, а ми в силі їх спроектувати й створити.

Оксана Караванська започаткувала новий напрям дизайну сумок – сміливий авангард, який вражає формами, дизайном, вишуканістю. Уже відомі модницям сумки Оксани - у формі фізалісу чи кавуна, який розкривається і кожна його долька може слугувати окремим гаманцем чи косметичкою.

Більшість торбинок на виставці – так звані іміджеві моделі, які, хоча й функціональні, але створені більше для вечірніх виходів і втілень певних образів.

Майже кожна торбинка має свою назву, яка характеризує задум митця. Скажімо, «Міхи щастя» розкриваються у формі гармошки, а «Мрія амазонки» заворожує чіткістю ліній. Притягують погляди і вироби Олександра Єлісєєва, Христини Лозинської, Олександри Продиус, Олени Валєнто, Олени Болдирєвої, Наталки Василюк та інших майстрів.

Вражає вишивкою ексклюзивна сумочка «Вишиванка», виготовлена за зразком старовинної сумки-тобівки та вишита бісером по шкірі за оригінальною технологією.

На виставці, яка триватиме до 3 квітня, глядачі зможуть побачити й незвичні торбинки, виготовлені з металу та кераміки. І якщо ковану торбу, викувану Василем Оласюком, порозглядати можна вже зараз, то керамічну – Ольги Пильник – ще не привезли. Як пояснила дизайнер, треба трішки зачекати, бо сумка ще «не спеклася»...

На фото: Організатор акції Тарас Плахтій – дизайнер торбинки «Міхи щастя».

Фото Мирона Маслюка
Ірина Кушинська, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 17 березня 2008

Про автора

Плахтій Тарас Олексійович. Виробництво галантерейних виробів. Початок діяльності – 1998 рік. Пропонуємо послуги з конструювання, дизайну та виготовлення зразків ексклюзивних моделей жіночих торбинок за ескізами та з фото.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска