Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Марія Матіос / Театральній прем’єрі «Солодкої Дарусі» зал стоячи аплодував півгодини

Довгоочікувана прем’єра драми «Солодка Даруся» за відомим твором буковинки Марії Матіос відбулася у Чернівецькому облмуздрамтеатрі ім. О.Кобилянської у переповненому залі. Квитки на виставу усі були розкуплені ще за тиждень до її прем’єри. Автор драми Марія Матіос залишилася задоволена інсценізацією свого шедевру, за який вона отримала Шевченківську премію.

Поставила виставу «Солодка Даруся» Заслужена артистка України, художній керівник Чернівецького облмуздрамтеатру театру Людмила Скрипка. Художником-постановником став відомий в Україні графік, театральний художник, який нині працює у Дрогобичі, Ярослав Данилін. До роботи над виставою долучилася відомий режисер з пластики Ольга Семьожкіна. У драмі «на три життя» був задіяний майже весь акторський склад театру, молоді виконавці і навіть діти.

Сценічний нагляд при підготовці вистави особисто здійснювала авторка Марія Матіос. На прем’єру драми були запрошені члени родини письменниці, її земляки з Путильщини, які ще пам’ятають реальних персонажів твору, генеральний директор львівського видавництва «Піраміда» Василь Гутковський, де сто тисячним накладом вийшла «Солодка Даруся».

Культурно-мистецький центр «Українська книга» у фойє театру організував виставку творів Марії Матіос, а сама письменниця охоче роздавала автографи землякам, друзям, знайомим.

Після прем’єри зал стоячи аплодував майже півгодини, артисти не стримували сльози. Марія Матіос презентувала акторам шампанське, а їй мер Чернівців Микола Федорук вручив найбільший букет.

Після імпрези в Чернівцях «Солодка Даруся» вирушила у Черкаси на фестиваль сучасної теми в драматургії. Повернуться актори у Чернівці 29 березня і вже зараз у театрі очікують на аншлаг.

ZIK

Фотозвіт від Людмили Мещерякової

 
 

Додав Art-Vertep 19 березня 2008

Про автора

Корінна гуцулка з Буковини. Перші вірші надрукувала у 15 років.

 

Коментарi

21 березня 2008

Коли в Києві будуть гастролі Чернівецького театру?

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска