Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Юрій Кох / «Розговійна» виставка «антикварного» художника

У «Дзизі» відкрили чергову виставку малярства Юрка Коха «Розговійна». Уже є доброю традицією, що раз на рік у цій галереї стильний художник-ілюстратор низки добротних книжок, автор і співавтор близько двохсот виставок в Україні та світі Юрко Кох презентує виставку, яка є зазвичай авторським поглядом на світ і себе самого. Йдеться не лише про нові роботи, а й такі, які лягають авторові в ту чи іншу його творчу концепцію.

Властиво, Юрко Кох ніколи особливо не замислювався, що є для нього першопочатком. Бо завжди вважав: основне – не від нього, а все-таки зусібіч, із Всесвіту або від Бога. А він – тільки перекидач і співавтор усіх цих речей. Такий собі антикварний художник, який дозволяє собі рідкісну радість – у ХХІ столітті просто малювати картини, працюючи з таким відтворенням світу, з яким фактично не працюють інші. Бо світ начебто пішов далі й має цілком інші потреби щодо мистецтва.

Важливо інше – «антикварний» художник у контексті мистецтва сучасності почувається цілком природно, оскільки завжди виходить із внутрішнього складу власної психіки та власного підходу до світу. Усілякі моди, віяння, тези, теорії та концепції, як стверджує сам, його не хвилюють. «Інша річ, що, можливо, я народився трохи запізно – на 100-200 років: такі «простріли» в часі іноді трапляються, – свого часу ділився думками з «Газетою» художник. – Але не хочу себе підмінювати. Звичайно, це не означає, що я проти змін, але я за зміни поступові, а не революційні. Багато моїх знайомих «вибухнули» до 25 років, а зараз лише вряди-годи щось роблять. Це як батарейка, яка розрядилася. А я так не хочу – працювати треба постійно, і щоразу робити кращі речі...»

Ярина Коваль, «Львівська Газета»

 
 

Додав Art-Vertep позавчора о 14:36

Автори пов'язані с новиною

Мистецьке об'єднання Дзиґа

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска