Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Макс Чорний Jimi Hendrix is not dead (2007 p.) 3,88 Mb
Макс Чорний Dnipro Song 2.51 Mb
Макс Чорний Acid Jazz (Rhodes mix) 3.01 Mb
Макс Чорний Dreaming (2005 р.) 4.98 Mb
Потік MP3 Товари Інформація

Автори / Макс Чорний / Max Chorny: «The New Sound Of Ethnic Ukraine»

Макс Чорний став відомим серед шанувальників електронної музики здебільшого завдяки своєму дебютному альбому «Где трава?», в якому активно використовувались уривки мелодій з радянських кінофільмів. Слухачі і критики належно оцінили акуратний підхід музиканта до першоджерела, а також вельми вдалі аранжування. Диск не став відкриттям, але був визнаний дуже успішним дебютом. Більше того, заголовна композиція потрапила до збірки Siddhartha, зміксованої DJ Ravin, резидентом паризького закладу Buddha Bar, що була видана в Європі лейблом George V Records.

«Помаранчева революція» розтривожила розум, честь і совість не одного українського музиканта. Макс багато часу проводив на Майдані, спілкуючись з людьми, і ці події стали поштовхом для створення масштабного проекту, однією із цілей якого стала спроба представити українську народну музику в сучасних обробках. Слід зазначити, що сама ідея виникла давно і довго виношувалась. Макс: «Новий звук старої України» — одна з перших спроб відображення творів, які були мною почутті ще в дитинстві, яке пройшло у бабусі в селі, на кордоні з Молдавією. Це місце населяють різноманітні етнічні групи — цигани, євреї, українці, румуни, що лишило великий відбиток в моїй свідомості. В кожній композиції можна знайти відображення культури того або іншого народу." І все ж, музикант пішов набагато далі від звичайного музичного «ремісництва» і створив справді концептуальне творіння. І справа не лише в «глобальності» задуму, але й у громадянській позиції людини, що змогла його реалізувати. «Ця платівка є спробою створити певний літопис української музики. Вона ознайомить слухачів з найбільш показовими творами, що репрезентують типові, характерні риси української музики протягом останнього тисячоліття. Та це не просто альбом, тут криються певні внутрішні почуття, певна концепція музичного процесу в Україні, духовної культури. Особливої ваги ці твори набувають сьогодні, у час становлення української державності, що супроводжується поступовим переходом від однозначного, спрощеного розуміння стародавнього музичного процесу до поглибленого проникнення у розмаїття музичних традицій, напрямів й ідей, що розвивалися від княжої доби й донині.»

Говорячи про зміст альбому, Макс не любить виділяти окремі композиції. Дійсно, на диску присутній весь спектр настроїв — танцювальні ритми і мелодії переплітаються с більш меланхолійними і медитативними. «Я вважаю, що всі композиції вдалі. Вони всі різні і будуть до вподоби будь-якому слухачу. Наприклад, «Шики Рики (Карпати)» пронизана духом Західної України і при прослуховуванні вимальовується чітка картина того, що відбувається. А ось композиція «Пісні» — це цілий симбіоз музичних напрямків різних етнічних груп.»

Враження від подій кінця 2004 року найбільшою мірою передано в композиції «Вступ», де на фоні тягучої, ефемерної музичної теми звучить голос Президента України В. А. Ющенка, записаний під час одного з його виступів на Майдані. Мабуть, ніколи раніше політичні лозунги не були настільки доречними і природними в музичному творі. Але, апофеозом всього диску, без сумніву, можна назвати ремікс на широковідому нині пісню групи Ґринджоли «Разом нас багато». Цікаво, що ця робота також є не випадковою. «Цю пісню я вперше почув на Майдані. А хіп-хопом захоплююсь з раннього дитинства. Тому, коли мені надійшло замовлення на створення реміксу, хіба ж я міг відмовитись? І зараз я відчуваю себе частинкою історії України!»

Альбом «Новий звук етнічної України» став своєрідним музичним відображенням сучасної історії нашої країни. Музиканту виявилось до снаги не просто синтезувати різні елементи, але й передати справжній дух часу, досягнувши при цьому цілісності картини. Стиль альбому можна охарактеризувати як електронний етно-арт. Але будь-які ярлики завжди умовні. Музика говорить сама за себе.

Comp Music

 
 

Додав Art-Vertep 26 травня 2005

 

Коментарi

05 квітня 2009

А коли буде новий наклад? (О__о)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска