Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Крихітка Gorchitza Mix - «Щось на зразок» (2011 р.) 12,58 Mb
Крихітка Kofein Version - «Рецепт» (2011р.) 5,58 Mb
Крихітка Рецепт 5,52 Mb
Крихітка Крейсер Аврора (2007р.) 8,32 Mb
Крихітка Вменеємен 5.71 Mb
Крихітка Всі джерела відкриті 2.54 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Крихітка / «Чхати я хотіла на імідж групи!»

8 червня відбувся перший у Дніпропетровську концерт популярної української команди «Кріхiтка Цахес». «Афіша.dp» поговорила з фронт-ґьол колективу Кашею Сальцовою про захист навколишнього середовища, релігію та збалансоване харчування.

- Ваш концерт у Дніпропетровську було заявлено як «тренувальний» виступ на маленькому майданчику перед тим, як вирушити в тур по всій країні. Який матеріал ви плануєте представити широкій аудиторії?

- Матеріал, ну як який. Новий, звичайно. У нас уже є 14 нових пісень «Кріхітки Цахес». А концерт у Дніпропетровську ми назвали тренувальним, оскільки наша публіка вже не вміщається в клубах. Але для першого концерту в місті ми зазвичай обираємо щось компактне. На площі або стадіоні концерт завжди проходить за одним сценарієм - всі випили, всі веселяться, а очей-то не видно. А клуб - концентрована публіка, близький контакт. Як інтим на першому побаченні.

- Імідж групи коливається між поп- і рок-. Вам особисто що ближче?

- Чхати я хотіла на імідж групи! Я - не спродюсований образ, наша музика - не прорахований під радіо продукт. Ми робимо те, що вміємо, і так, як відчуваємо. Мені наплювати на чужі уявлення про поп- і рок-музику, я не хочу догоджати нікому, крім себе. Мені потрібна, так би мовити, музична оболонка для емоцій.

- Широкій аудиторії ваша творчість відома за альбомом «На першому мiсцi». Ця платівка дійсно може вважатися візитною карткою колективу чи невиданий і ранній матеріал відрізняється від презентаційного?

- Ми змінилися. Тепер наш індикатор - те, що ми робимо сьогодні. Творчість - це люди, а люди міняються. Вмирають, ідуть, ростуть. Судіть за останніми роботами - ми не застрягаємо в часі. «Кріхітку» зразка 2005 року можна почути в альбомі, «Кріхітку» зразка 2008-го - на концерті. Поки що.

- Тобто можна сказати, що новий альбом буде нехарактерним для вашої творчості? Адже ви готуєте альбом?

- Вчора студія, сьогодні студія... Готуємо. Я не знаю, що характерне для нашої групи. «Вменеємен» - це характерна композиція? Тоді щось подібне почуєте.

- Що ви думаєте про український шоу-бізнес? Те, що групи швидко злітають і так же швидко зникають - це проблема музикантів чи системи?

- Та не треба на нього особливої уваги звертати, на шоу-бізнес. Якщо музика - це справа твого життя, то вперед і з піснею. Роби все, як годиться в цивілізованих країнах, і не звертай уваги на проблеми зростання радіостанцій, національної свідомості, відсутності правової структури. Ти артист? Працюй так, ніби ти збираєшся скласти конкуренцію Заходу. Якщо ти хороший, тебе не проігнорують.

Одноднівки - це нормально, вони мають бути. Спробували - не вийшло, кинули. Це специфіка шоу-бізнесу, і це в порядку речей. Не всі витримують стрес. Боротьба за увагу глядача - це постійне виживання. У шоу-бізнесі головне - стабільність. Записав - видав. Поїхав в тур. Зняв кліп - показав. Музика - як паразит, живе тільки в тілах слухачів. І щоб твоя музика існувала, їх необхідно постійно «інфікувати» новими піснями. А щоб вони дійшли до слухача, доводиться робити масу «навколомузичних» речей. Інтерв'ю давати, наприклад.

- Ви активно підтримуєте екологічні акції, наприклад, «Торба - Природі» і подібні. Можна про це детальніше?

- Насправді ми їх ініціюємо. «Торба - Природі» - це наша акція. Суть проста: поліетиленові пакети - один із найнебезпечніших видів сміття. Вони не розкладаються ні у воді, ні в грунті, можуть «жити» десятиліттями і майже не переробляються - вічне сміття. Тобто ми користуємося пакетом 20 хвилин, поки доходимо додому, потім викидаємо, і він 100 років лежить в землі. Або перетворюється на отруту. У нас їх спалюють, при цьому виділяються канцерогени і всяка гидота. Звідси й жахливий рівень смертності від раку в Україні. Кожен із нас щорічно купує 160 пакетів у супермаркеті, і це соромно. У всіх цивілізованих країнах поліетиленові пакети вже заборонили, а ми поводимося, як дикуни, які дорвалися до дешевої упаковки.

«Торба - Природі» - це таке глобальне прохання: не купувати пакет на касі, а ходити до супермаркету з власним або багаторазовою бавовняною сумкою, як це заведено в розвинених державах. Ось ми й випустили такі сумки самі - стильно й безпечно.

- Відомо, що ви дотримуєтеся «жорсткої дієти» і є веганами. Чи складно було відмовитися від українського сала?

- Я не веган, я вегетаріанець. Не знаю, про яку дієту йдеться, снідала сьогодні тортом. М'яса не їм. Коля, наш гітарист, теж не їсть. От і все обмеження. Ну і не п'ємо теж. Не хочемо.

- Це ніяк не пов'язано з вашими релігійними поглядами?

- Абсолютно. Це просто мій вибір з погляду здорового глузду. М'ясо - їжа на «крайній випадок», її не можна вживати три рази на день. По-перше, тварин колють хімією і вони болісно вмирають. По-друге, сьогоднішні продукти не мають нічого спільного з м'ясом, здобутим на полюванні 1000 років тому. Тоді це було їжею, а те, що люди в себе запихають сьогодні, - токсична біомаса з соєю і гормонами.

Якщо розібратися, то в православній культурі за календарем більша половина днів року - вегетаріанські. Чотири пости плюс середи-п'ятниці. Це було зумовлено особливостями землеробства і кліматом, крім того, враховувалася реакція організму на місячний цикл. Тому помірне вегетаріанство - нормальний стан для людини, що проживає на цій території.

- З приводу збірки «Реформатція-2». Чому ви обрали саме трек «Восені»?

- Я, як Пушкін, осінь люблю. А чому вибрали? Так красива ж пісня! І текст у Фоззі там чудовий.

- Ви, я знаю, недавно були на концерті Джоні Бардо. Що скажете про цього персонажа?

- Джоні - король фріків. Фонтан радості. Відмінний проект. Я з задоволенням довірила би йому своє естетичне виховання.

Цитати:

«На площі або стадіоні концерт завжди проходить за одним сценарієм - всі випили, всі веселяться, а очей-то не видно. А клуб - концентрована публіка, близький контакт. Як інтим на першому побаченні».

«Музика - як паразит, живе тільки в тілах слухачів. І щоб твоя музика існувала, їх необхідно постійно «інфікувати» новими піснями».

«В усіх цивілізованих країнах поліетиленові пакети вже заборонили, а ми поводимося, як дикуни, які дорвалися до дешевої упаковки».

Розмовляла Ольга Фролова, «Афіша Дніпропетровська»

 
 

Додав Art-Vertep 24 червня 2008

Про автора

Київський гурт «Крихітка» створений у 2007 році колишніми учасниками групи «Крихітка Цахес» після розпаду попередньої команди. У грудні 2009 року група випустила дебютний альбом «Рецепт». © Fast Perfect.

Автори пов'язані с новиною

Журнал Афиша Днепропетровска

 

Коментарi

24 червня 2008

хто не курить і п`є той здоровеньким помре

23 грудня 2009

Вона чудова артистка. Чудова співачка. Але людина... Мабуть, не надто приємна.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска