Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Західний Фронт Молодої поезії / Про презентацію проекту у Львові

Перед своїми однолітками, до яких затесалася імпозантна постать львівського літератора Ігоря Гургули, молоді поетів із різних областей Західної України презентувати свою творчість та демонстрували поетичну боєздатність десанту «Західного фронту», який має взяти участь у театрі воєнно-мистецьких дій під час фестивалю «День Незалежності з Махном» у Гуляйполі. «Фронт» склали добре знайомі за спільними акціями, зокрема літмайстернею «Ніж» під час недавнього фестивалю «Уніж», Григорій Семенчук (м. Хмельницький), Микола Шпаковський (смт. Микулинці), Альбіна Позднякова (м. Львів), Андрій Любка (Ужгород), Мар’яна Максим’як (Львів), Юрій Завадський (м. Тернопіль), Оксана Васьків (м. Львів) та модератор – голова львівської асоціації ЛХНАХ Анатолій Кукула.

"Хто сказав, що центр сучасної літератури неодмінно має бути в центрі України? Ми виступаємо єдиним творчим фронтом на гуляйпільські землі. Вторгнення неминуче! Наша зброя – вірші, перформанси, відео-арт. Наша мета – довести сучукрліту боєздатність нового покоління західноукраїнських поетів! За нами – Львів, Тернопіль, Ужгород, Луцьк, Рівне, Хмельницький, Івано-Франківськ, Чернівці. Побачив своє місто в цьому переліку? Готовий рушати з нами на Гуляйполе? Долучайся до лав Західного Фронту! Орієнтовний дедлайн – 20 липня. Вірші та інфу про себе надсилайте координаторам у Львові: – ksenja_v@yahoo.com Оксана Васьків, у Хмельницькому:- grigory-jah@ukr.net Григорій Семенчук» – таким був їхній маніфест-запросини, інформаційним спонсором якого став сайт «Рожевий слоник».

Поезія, що звучала вчора в «Кабінеті» видалася не так радикально оригінальною, як такою, що продовжує традиції певних течій: Григорій Семенчук, якого за його словами надихає пиво і Оленка, викликав згадку про Сергія Жадана, а романтично народжений український і міжнародний революціонер-політик Андрій Любка вразив викапаною схожістю манер із Юрієм Андруховичем. Львів був упізнаваний своєю вічно жіночою тематикою-проблематикою, що цілком зрозуміло з огляду на те, що його репрезентувало жіноцтво…

Але в жодному разі західнофронтівців не можна назвати початківцями чи новачками у літпроцесі: за їхніми плечима – чимала кількість акцій, фестивальних та Інтернет-ініціатив. Наприклад, спільний проект Григорія Семенчука та Юрія Завадського – змагання талантів в тернопільському арт-клубі “Коза» – має на меті залучити молоді таланти з усієї України до процесу створення абсолютно нового літературного дискурсу. На їхню думку, реальний процес сучасного літературного життя – є грою, де на перший план висувається цінність “окремої людини” і цілком природно, що “гратися” за таким правилами багато хто не наважується, адже потрібно обговорювати недоліки тексту, або ж стояти “нижче за когось”. Так само добре відома своїми організаційними зусиллями на ґрунті фестивалів «наЛІТ» та «Драбина» львів’янка Альбіна Позднякова.

за матеріалами zik.com.ua

16 липня у книгарні-кав’ярні “Кабінет” зібралися молоді поети Західної України, щоб поділитись останніми літературними надбаннями та представити мистецький проект “Західний фронт”. Дощова погода цього дня не завадила зібратися під одним дахом поетам з Ужгорода (Андрій Любка), Тернополя (Юрій Завадський, Микола Шпаковський), Хмельницького (Григорій Семенчук) і Львова (Мар’яна Максим’як, Оксана Васьків, Альбіна Позднякова) та численним прихильникам їхньої поезії.

Ось перелік рис тих, хто взявся за благородну справу довести боєздатність західноукраїнської поезії на літературному фронті. Молоді, високочолі, пристрасні, веселі, патріотичні та цинічні… Що їх об’єднує? Талант, походження, середовище чи, може, як зізнався один із “фронтовиків”, інтернет? Що б це не було, чи ледь вловимий лейтмотив декадентства, блюзу та… галицького андеґраунду, нам це подобається.

“Західний фронт” молодої поезії – акція, що має на меті згуртувати молодих поетів Західної України та презентувати їхню творчість у межах фестивалю “День незалежності з Махном”. Їхня зброя – вірші, перформенси, відеоарт.

за матераілами gazeta.lviv.ua (Оксана Жила та Ася Перфецька)

Як повідомили ZAXID.NET у неформальному об’єднанні закарпатських літераторів "Ротонда", "Західний фронт поезії" - це акція, що має за мету згуртувати молодих поетів Західної України та презентувати їх творчість в межах фестивалю День Незалежності з Махном.

"Хто сказав, що центр сучасної літератури неодмінно має бути в центрі України? Ми виступаємо єдиним творчим фронтом на гуляйпільські землі. Вторгнення неминуче! Наша зброя - вірші, перформанси, відео-арт. Наша мета - довести сучукрліту боєздатність нового покоління західноукраїнських поетів!", - зазначив у коментарі ZAXID.NET Андрій Любка.

Участь в проекті братимуть також Оксана Васьків (м. Львів), Юрій Завадський (м. Тернопіль), Альбіна Позднякова (м. Львів), Григорій Семенчук (м. Хмельницький), Микола Шпаковський (смт. Микулинці).

за матеріалами zaxid.net.ua

 
 

Додав Grigory-Jah 20 липня 2008

Про автора

Хто сказав, що центр сучасної літератури неодмінно має бути в центрі України? Ми виступаємо єдиним творчим фронтом на гуляйпільські землі. Вторгнення неминуче! Наша зброя – вірші, перформенси, відеоарт.

 

Коментарi

21 липня 2008

Кабінет - рулить , чув що " Кабнет" з Дзигою ЩОСЬ роблять на Підкамені ,хто знає що це буде.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска