Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Василь Васильців Василіса (2009 р.) 9,06 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Василь Васильців / «Без дозволу мої пісні не можна виконувати ні в космосі, ні під землею»

Кілька років Інтернетом гуляє пісня «Дякую, Руслано!». Хлопчачий голос, не завжди в ноти, під простеньке техно виводить:

Дякую, Руслано, дякую тобі:
Ти Україну відкрила Європі.
Квіти всі — тобі, за енергію,
За хвилю таку потрібну й живу.

Автор пісні та ще понад 170 подібних — львів’янин Василь Васильців, 20 років.

— Я фанат Василя Васильціва — він найоригінальніший і найцікавіший музикант сьогодні в Україні, — каже вокаліст гурту «Естетік Едьюкейшен» 36-річний швейцарець Луї Франк.

Під час концерту Василя Васильціва у столичній галереї «Лавра» фронтмен гурту ТНМК Олег «Фагот» Міхайлюта, 34 роки, до сцени стоїть впівоберта. Спілкується з друзями.

— Сюди потрапив випадково, шукав товариша, — каже «ГПУ». — Проект прикольний, але на любителя, — киває в бік сцени. — Із музичної точки зору мені важко оцінювати Василя як співака. Як на мене, це поштовх енергії, а не музика. Хтось говорить, що він усе робить свідомо, хтось — що він щиро вірить у свій талант. Сумно, що багато людей регочуть із нього.

Концерт Василя триває годину. Співає вживу, акомпанує собі на акустичній гітарі. Інші інструменти звучать під фонограму.

— Виконав 15 пісень, можна було ще, — говорить після виступу. — Але подумав закінчити пошвидше, тоді в киян буде легкий «голод», і наступного разу з більшим задоволенням підтягуватимуться.

Більшість хотіли почути вживу пісню «Дякую, Руслано!». Як думаєш, чому з усіх твоїх вона найпопулярніша?

— Усіх здивувало, що Руслана перемогла на «Євробаченні». І так само всіх здивувало, що хтось про це написав пісню. Мені розповідали, що в одній телепрограмі співачці дали послухати мою пісню про неї й вона їй сподобалася. А її мама поставила «Дякую, Руслано!» як рингтон на мобільному.

Чому ти вирішив займатися музикою?

— Я музики в дитинстві не любив — вона мене нервувала. А почав любити, може, з третього класу. У дитинстві важкий рок слухав, який включав старший брат. Потім батьки записали на хор, співав там п’ять років. У музичній школі вчився грати на гітарі класичну музику. Першу пісню «Миті життя» написав 14 серпня 2001 року. Вона про те, що в житті добрі речі чергуються з поганими і до того треба нормально ставитися. Згадую, як вперше записувався на диктофон. Подумав, що диктофон погано записує, а я співаю насправді добре. Торік музичне училище з червоним дипломом закінчив. Для тих, хто не вірить, він зісканований і висить на моєму сайті.

Гонорари тобі хороші платять?

— Перший був 100 гривень. Відтоді трохи виріс. Наскільки? Про це не розказується. А вперше за гроші я виступив у гуртожитку університету. Студенти одружувалися й хотіли, аби я заспівав у них на весіллі.

Музикант — твоя основна професія?

— Вчуся заочно на маркетолога. У випуску дисків то знадобиться. Зараз цим займається мій батько. Бо це така справа, яку сторонній людині не довіриш. Батько — підприємець, розуміється на всіх бізнесових моментах. Ну, а якщо моїх пісень ніхто слухати не буде, піду працювати за спеціальністю.

Вирішив отримати авторське свідоцтво, бо коли без мого відома виконують мої пісні — це ж неправильно. Свідоцтво готували два місяці. Проте тепер ніхто без дозволу не може виконувати мої старі пісні, ні в космосі, ні під землею.

Хто твоя головна муза, дівчину маєш?

— На жаль, муз багато. Не те щоб одночасно багато. Просто я ще не знайшов дівчинку, аби підходила мені аж так, щоб одружитися. Аби сподобатися дівчині, потрібно підлаштовуватися. Певно, в мене надто складний характер. Але в своїх піснях я концентруюся на хороших моментах із життя. Не люблю когось ображати. Завжди реагую на людей так, як вони на мене. На хамство намагаюся відповісти хамством. Хоча після того, що про мене написано в Інтернеті, мене вже нічим не образиш.

Іван Столярчук, «Газета по-українськи»

 
 

Додав Art-Vertep 24 липня 2008

Про автора

Я, Василь Васильців, народився 26 червня 1987 року у Львові. Вчився в садку “Берізка”. Потім, у 1994 році – вступив у середню школу №70 м. Львова, 10-й клас якої я закінчив в 2003р.

 

Коментарi

24 липня 2008

Віддайте його на Культпарків. Досить знущання над людиною.

24 липня 2008

Вася став попадати в ноти, фанаткі плачют :(

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска