Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Іздрик / Дніпропетровський Іздрик

Сталося! Нарешті Іздрик дістався Дніпропетровщини. І не просто так, а з читаннями й музикою. Отже, зустрічайте: представник станіславського феномену, письменник, поет, музикант, редактор журналу Четвер - Юрко Іздрик!

10 серпня в Новомосковську з 18:00 до 21:00 - читання Іздрика та інтелектуальний пост-рок музиканта Хробак. Дійство відбудеться в кав‘ярні «Perfect Coffee» за адресою м. Новомосковськ, вул. Радянська, 30.

А вже 11 серпня Іздрика сольно можна буде почути-побачити-відчути з 20:00 в дніпропетровському клубі «MasterShmidt». У програмі - читання, спілкування, арт-відео та авторська музика Іздрика.

Юрій Іздрик - літератор, художник, музикант. Народився в Калуші 16 серпня 1962 року. В 1984 закінчив Львівську політехніку. Працював інженером. У 1989 заснував «часопис текстів і візії» ЧЕТВЕР, який з 1992-го редагує разом із Юрієм Андруховичем. Кожне число цього часопису укладається за принципом концептуального альманаху і відображує авангардні тенденції мистецтва. У ньому з'являлися перші публікації таких авторів як Ірена Карпа та Любко Дереш

Активно включився в мистецьке життя наприкінці 80-х. Брав участь у багатьох виставках та акціях, працював над оформленням книжок та журналів, записував музику. В той же час з'явилися перші публікації в журналі «Четвер» - цикл оповідань «Остання війна» та поетичний цикл «Десять віршів про Батьківщину». Дещо пізніше публікувався у варшавському андеґраундному часописі «Відрижка». Знайомство з Андруховичем, а також згуртування довкола журналу «Четвер» молодих івано-франківських авторів виявилося важливим чинником у формуванні Іздрика як письменника. Результатом був вихід з контркультурного підпілля і перша «легітимна» публікація в журналі «Сучасність» повісті «Острів Крк». Повість була позитивно оцінена критикою і згодом з'явилася у польському перекладі на шпальтах «Literatura na wiecie». Іздрика також важають одним із творців станіславського феномену.

Постійне метання поміж музикою, візуальним мистецтвом і літературою, здається, вирішується на користь останньої. Втім, це не заважає Іздрику, постійно наголошуючи на власному дилетантстві, записати два фортепіанні концерти, брати участь у міжнародних виставках, чи, скажімо, проілюструвати перевидану книгу Андруховича «Екзотичні птахи чи рослини».

В 1997 році після неодноразових видруків частинами й уривками з'являється окремою книгою роман «Воццек» — квінтесенція художніх пошуків Іздрика, котра має виразні ознаки вичерпаності певних прийомів та знахідок. Про подібну вичерпаність, — цього разу не формальну, а дидактичну, — щоразу більше свідчать регулярні культурологічні публікації Іздрика в газеті «День».

Про себе Іздрик найчастіше говорить так: «Я людина твердих, майже незламних принципів, котрі постійно порушую», що підтверджується й цитатою з «Воццека»: «...проблема винищення мудаків не є вже такою складною. Власне кажучи, вона є есхатологічною проблемою, адже мудаки — практично всі».

У Новомосковську музичною складовою вечора буде Хробак.

Творець Хробака Ігор Сидоренко надихався музикою пост-рокових колективів Godspeed You! Black Emperor і Mono. Перші музичні нариси з'явилися восени 2006 року. Сам автор заявляє, що на той момент просто не мав можливості дістати гідні пост-рокові релізи, у зв'язку з чим вирішив створити свій власний. Не заперечуючи пост-роковую суть матеріалу, Ігор проте вважає за краще називати музику проекту власним терміном «sleepcore» або словосполукою «інструментальний меланхолійний рок».

Весною 2007 року музичні нариси набули форми трьох треків загальною тривалістю 47 хвилин. Альбом «Щоденник зниклого» був записаний Ігорем самостійно в домашній студії. У зв'язку з успіхом цього запису в серпні 2007 року Хробак офіційно набуває другого (на сьогоднішній день основного) імені — Krobak, а альбом, відповідно, назви The Diary of the Missed One. Восени 2007 року виходить спліт-cd Хробака з дружнім пост-рок проектом Krikston з Єкатеринбургу — «Structura Tortura». 14 лютого 2008 альбом The Diary of the Missed One виданий українським лейблом Cardiowave.

 
 

Додав Art-Vertep 05 серпня 2008

Про автора

Юрко ІЗДРИК — прозаїк, есеїст. Народився 16 серпня 1962 р. у м. Калуші на Івано-Франківщині. Закінчив механіко-технологічний факультет Львівського політехнічного інституту (тепер — Національний університет «Львівська політехніка»

Автори пов'язані с новиною

the performance club MasterShmidt , Часопис текстів та візій

 

Коментарi

05 серпня 2008

tak ne chestno!!!!!!! nu chomu vlitku?

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска