Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олесь Санін / Сонцекльош у кіно

Відомий кінорежисер і кліпотворець Олесь Санін завершує роботу над стрічкою Острів Свободи, в підмурівок якої покладена історія про те, як під час Карибської Кризи вояків радянської армії потайки було перекинуто на Кубу у танкері, нашвидкуруч переобладнаного у плавучу казарму.

«Напрошується така собі паралель, коли радянських солдатів, як і колись рабів, доставляли на Кубу в задушливих трюмах кораблів, що дехто навіть живим і не дістався до місця призначення, – зауважує історичні збіги пан Олесь. – А потім, ступивши на берег, радянські вояки вперше у житті враз опинилися за кордоном СССР, і для них він теж став своєрідним Островом Свободи».

Зйомки стрічки тривають вже кілька років, і знімальному загону пощастило навіть закарбувати на плівку останній привселюдний виступ «великого команданте» Фіделя Кастро. У звуковому ряді картини Олесь Санін збирається використати пісні вітчизняних виконавців, зокрема композицію Че Ґевара гурту Сонцекльош. Не виключено, що навмисно для цієї кінострічки створиться низка самобутніх награнь суто під сюжет. У задумі режисера, наприклад, записати пісню за участю Сонцекльош і кубинських професійних гудців.

Свій вибір на Сонцекльоші режисер зупинив не дарма: по-перше, пан Олесь вважає його яскравим гуртом, а по-друге, з його чільницями він знайомий вже давно, коли вони були ще на підспівках в інших груп, зокрема у Гайдамаків, яким у свою чергу Санін знімав виднограї.

ФДР

 
 

Додав Art-Vertep 05 серпня 2008

Автори пов'язані с новиною

Сонцекльош

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска