Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Кінофестиваль Молодість / Місяць у пляшці

Повнометражний дебют іспанського мультиплікатора Грохо, який запозичив у Жене і Каро не лише естетику, але також їх головний талісман – великого трагікоміка Домініка Піньйона («Делікатеси», «Місто загублених дітей», «Амелі», «Довгі заручини»).

«Місяць у пляшці» – історія «маленького» автора, «літературного негра» на ім’я Зета (Еду Сото), який за порадою свого друга-видавця пише бестселери для втомлених геніїв, а також таємно пише свій власний роман.

Життя Зети невід’ємно пов’язане з маленьким кафе «Россіньйол», де розважаються ще приблизно дюжина героїв цієї захоплюючої історії, і яке ніби створено для того, щоб надихати нездар.

Господар закладу – колишній циркач (Піньйон), пережив страшну любовну драму і знищення власного цирку, на місці якого міська влада збирається поставити величезну статую сучасного скульптора у формі яйця, «що покликана нагадати про крихкість нашого світу».

«Місяць у пляшці» всім своїм укладом, присутністю Домініка Піньйона, жовтуватою картинкою, що робить героїв схожими на персонажів старої афіші, і смішними фобіями центральних героїв схожий на знамениту «Амелі». Але, окрім цього, в ній знайшлося місце і цирковим номерам в стилі Фелліні, дивній потрійній історії кохання, що нагадує «Кабаре» Боба Фосса, бурлеску а-ля Кустуріца і критиці політиці Євросоюзу.

Фільм вже був продемонстрований в рамках програми «Віддзеркалення», 30-го ювілейного Московського Міжнародного Кінофестивалю.

Українська прем’єра фільму «Місяць у пляшці» відбудеться в кінотеатрі «Київ» 14 серпня 2008 року

 
 

Додав Art-Vertep 12 серпня 2008

Про автора

Сорок років тому в Києві народився дводенний фестиваль-огляд студентських фільмів Київського державного інституту театрального мистецтва, на якому презентували усього 33 стрічки.

Автори пов'язані с новиною

Кіно

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска