Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Василь Кожелянко / Помер Василь Кожелянко

Учора, 22 серпня, о 13 годині дня передчасно пішов з життя відомий український письменник Василь Кожелянко.

Василь Кожелянко народився 1 січня 1957 року в с. Кам'яна під Чернівцями. Закінчив Чернівецький Державний університет ім. Ю. Федьковича. Згодом почав працювати журналістом, не зраджуючи свого істиного покликання – письменника.

Василь Кожелянко – автор поетичних збірок: «Терновий іній» (1994), «Білий і рудий» (1994), «Семибарвний кінь» (1995), «Як учив Кожелянко-цзи» (2007); романів: «Дефіляда в Москві» (1997), «Конотоп» (1998), «Людинець» (1998), «ЛжеNostradamus» (1999), «Котигорошко» (2000), «Тероріум» (2001), «Срібний павук», «Третє поле» (2007); збірки новел «Логіка речей»; п'єс (у співавторстві з Володимиром Сердюком): «Пластиліновий метал», «Солдатське щастя», «Гільйотина», «Лізикава», «Казка діда Зигмунда».

Василь Кожелянко увійшов в українську літературу як творець жанру «альтернативна історія». Його романи стали однією з перших вдалих спроб створення українського фентезі з присмаком «віртуального реваншу» за поразки українства в реальній дійсності.

Серце Василя зупинилося у тій самій хаті, де він народився і прожив усе своє життя. Усі ми вражені цією втратою і висловлюємо глибоке співчуття родині і близьким померлого. Ми сумуємо разом із вами. Земля тобі пухом, брате!

 
 

Додав Art-Vertep 23 серпня 2008

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска