Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Статті Інформація

Автори / Студія-майстерня Птах / Як «закувати щастя»?

На святковій Набережній у день міста, 14 вересня, наречені зможуть виконати древній обряд - власними руками закувати на ковальському горні своє майбутнє родинне щастя. Два місяці тому «Горожанин» запропонував городянам вибрати місце для установки дарунку дніпропетровських ковалів - кованих «Лавки закоханих» і «Дерева щастя». Після довгих обговорень, у яких брали участь і рядові городяни, і архітектори, і мер, вибір ліг на ділянку Набережної, прилеглу до пішохідного мосту на Монастирський острів. Цей міст уже став культовим місцем для наречених, які залишають тут замки, символізуючі міцність стосунків. Тепер тут з'явиться нова традиція і нове культове місце.

Робота ковалів над чотириметровою «Лавкою закоханих», яку по ходу вже перейменували в «Лаву для двох сердець», у повному розпалі. За словами голови регіонального відділення Союзу ковалів України Володимира Дейнеки, до роботи долучилися досвідчені дніпропетровські ковалі, кожен з яких викував свою частину споруди.

Свою руку до ковальського дарунку в буквальному розумінні слова приклали відомі майстри ковальської справи Олександр Криворучко, Олександр Бердо, Олег Малоіваненко, Андрій Хохлов, ковалі фірми «Вега-С», «Альтаїр». А в цілому вся ця композиція буде зібрана на базі ковальської студії «Птах». Дарунок місту від ковалів буде вагомим - лавка і триметрове дерево важитимуть близько півтонни. Основна конструкція буде встановлена на Набережній напередодні Дня міста, а в ході свята дерево буде прикрашено викованими на очах у городян елементами - сердечками, квітами, пташками... - символами любові і щастя. У святковий день на Набережній буде встановлено три ковальські горни, біля яких працюватимуть відомі ковалі. Випробувати себе в ковальській справі зможуть і самі городяни. Під керівництвом майстрів кожен зможе викувати для себе підкову «на щастя» і повною мірою відчути всі складнощі роботи з металом.

А весільні пари цього дня з 11:00 до 13:00 зможуть взяти участь в обряді ковальського вінчання і «закувати» своє щастя. Як це відбуватиметься - приходьте і побачите. У ковалів немає сумніву в тому, що городянам сподобається лавка закоханих і з часом стане культовим місцем для молодят.

Олена Зябрєва, «Горожанин»

 
 

Додав Art-Vertep 01 вересня 2008

Про автора

Вітаємо тебе, любий шанувальнику художнього кування! Дякуємо, що заскочив до нас на сторінку. На ній можна ознайомитися з нашими намаганнями на ниві ковальства, кераміки, вітражів та ливарства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска