Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Статті Інформація

Автори / Юрій Лигун / Україна їде до Москви

І не просто, а як почесний гість ХХI Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, що є найбільшою у Східній Європі. Статус почесного гостя – це не лише визнання країни як книжкової держави, а й реальна можливість для вітчизняних авторів вийти на неосяжний ринок Росії.

У Москві українська експозиція розташується в окремому 58-му павільйоні Всеросійського виставкового комплексу загальною площею понад 1,5 тис. кв. метрів. Книги будуть представлені в розділах «історія», «державотворення», «наука», «література», «підручники» тощо.

До складу офіційної делегації увійшли відомі письменники – Андрій Курков, Ірен Роздобудько, лауреат Шевченківської премії Марія Матіос, Галина Тарасюк, молоді перспективні прозаїки Наталка Сняданко, Артем Чех та інші.

Але є ще одна надзвичайно приємна новина, яка чомусь випала з поля зору вітчизняних журналістів, що пишуть про ММКВЯ. Мова йде про високе визнання роману дніпропетровського дитячого письменника Юрія Лигуна «Ілля Муромець і Сила Небесна».

Ось що про це каже автор книги:

Роман увійшов до добірного списку з дванадцяти номінантів премії «Олександр Невський», презентація якої відбудеться в рамках Московського ярмарку. І ця перемога невипадкова. У травні дві книжки нашого земляка потрапили до фіналу крупного міжнародного конкурсу «Заповітна мрія» (Москва), а «Іллю Муромця…» помітили в «Літературній газеті», до того ж «Ілля Муромець...» здобув високу оцінку Голови спілки письменників Росії Валерія Ганічева.

Директор департаменту видавничої справи та преси Держкомтелерадіо Валентина Бабилюлько в інтерв’ю «Українському формату» сказала: «Дитяча література є візитівкою кожної держави на кожній книжковій виставці. Бо, як дбає держава про розвиток дитячої літератури, так вона дбає про своє майбутнє».

Тож можемо констатувати – на Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку наша держава буде представлена гідно!

 
 

Додав Art-Vertep 02 вересня 2008

Про автора

Юрий Аркадьевич Лигун родился в 1954 году в городе Нежине. Писать начал в школьном возрасте. Публиковался в городских, республиканских и центральных газетах и журналах. С 1983 года - член Союза журналистов СССР (ныне - Украины).

Автори пов'язані с новиною

Андрій Курков , Ірен Роздобудько , Марія Матіос , Наталка Сняданко , Артем Чех

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска