Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Товари Інформація

Автори / І. Лучук (упор.) / Еротика і сумніви від Івана Лучука

Поети початку минулого століття, які здавалися такими цнотливими у творчості, теж не цуралися еротики чи опису інтимних почуттів. У цьому є можливість переконатися завдяки двом антологіям – «Літургія кохання» та «Біла книга кохання», що вийшли у видавництві «Навчальна книга – Богдан».

У порядником обох книг виступив Іван Лучук. У першій – сам, а в другій – у співавторстві з Вікторією Стах. Окрім цього, Лучук видав власну книгу есеїв «Сумніви сорокалітнього». Як розповідав кореспонденту «ВЗ» письменник, свою книжку він задумав, коли йому було сорок. Існувала ще одна назва, так звана кодова – “СС Галичина”. «Сумніви сорокалітнього» – це сорок сюжетів, написані в сорок років, які публікувались протягом 2006 року в одній із львівських газет. Книжка дописувалась тоді, коли автору «стукнуло» сорок один. В одному із своїх есеїв Лучук написав, що чоловік між сорока і п’ятдесятьма роками все одно залишається сорокалітнім.

Поштовхом до написання була фраза митрополита Андрея Шептицького, почута колись Лучуком, мовляв, сумнів – це ознака інтелігенції, проте інтелігенції не як суспільного прошарку, а моральних якостей людини. Читачам сумніви Івана Лучука, вочевидь, сподобались, оскільки до закінчення Форуму розкупили всі примірники книги, що надійшли в продаж.

«Літургія кохання» – антологія української любовної лірики кінця ХІХ - початку ХХІ ст. В її основі лежить книга «Оріон золотий», яка вийшла в 1986 році. Це третій том, який разом з двома іншими – «Пісні купідона» та «Чари кохання» об’єднується в збірку любовних віршів. Упорядником цієї антології свого часу виступив батько письменника Володимир Лучук. Нововидана книга розширена втричі. Тут представлено 270 поетів. Іван Лучук називає її найповнішою на цей час антологією української любовної поезії.

«Біла книга кохання» - збірник українських еротичних віршів. До книжки увійшло 313 віршів від 141 автора. Тут і визнані класики літератури, і ті, хто свої відверті твори ховав під псевдонімами.

Лілія ХОМИШИНЕЦЬ, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 25 вересня 2008

Автори пов'язані с новиною

Іван Лучук

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска