Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Kharkiv Za Jazz Fest Alina Orlova. Menulis 2,25 Mb
Kharkiv Za Jazz Fest Alina Orlova. Lovesong 2,78 Mb
Kharkiv Za Jazz Fest Alina Orlova. Vasaris 3,63 Mb
Kharkiv Za Jazz Fest Alina Orlova. Vaiduokliai 4,61 Mb
Kharkiv Za Jazz Fest Avishai Cohen. Elli 9,65 Mb
Kharkiv Za Jazz Fest Avishai Cohen. Heavy 7,70 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Статті Інформація

Автори / Kharkiv Za Jazz Fest / Пісня Пісень на контрабасі. Вперше в Україні – Avishai Cohen Vocal Project

Певно, якби цар Соломон освоїв джавзоу техніку, то його пісні звучали б приблизно так, як у ізраїльско-американського музиканта Авішая Коена. Музика Коена сповнена світлом, мудрістю, чуттєвістю і драйвом. 17 жовтня “Avishai Cohen Vocal Project” можна буде побачити і почути в Харкові в рамках Kharkiv Za Jazz Fest. Після цього один з кращих контрабасистів молодого покоління виступить і в столиці – на фестивалі Jazz in Kiev.

У музиці Коена дивовжним чином об’єдналися ізраїльска та американська музичні традиції. Від ізраїльської культури контрабасист узяв особливий ліричний лад, надзвичайну проникливість та сонячність звучання, а разом із тим – і неймовірної сили енергетику та еротизм. Американська ж джазова традиція знайшла у нього відображення в певній ризикованості аранжувань, сміливості імпровізацій та напрочуд високому класі техніки гри. Власне, багато хто любить Коена саме за те, що його музика, будучи дуже сучасною та авнгардною, в той же час – безмежно лірична. Особливо там, де в її основі лежать традиційні мелодії сефардів – нащадків євреїв, вигнаних з Піренейського півострова у XV-XVIIІ століттях.

Низькі густі тони його контрабасу ніби апелюють до природної чуттєвості; це звучання настільки щільне, що відчутне фактично на фізіологічному рівні. Для того, щоб повною мірою відчути глибинні вібрації басових інструментів, необхідні особливі акустичні умови, саме тому для виступу Avishai Cohen Vocal Project було обрано зал Харківського Державного Академічного Драматичного Театру імені Т. Г. Шевченка. На думку спеціалістів у галузі звуку, акустичні характеристики саме цього залу дозволяють слухпчеві максимально повно сприйняти басові частоти.

Сьогодні на рахунку Авішая Коена – спільні вистпуи з такими зірками як Боббі Макферрін, Рой Харгроув, Хербі Хенкок, Алішія Кіс, Данило Перес. А відомим він став як учасник знаменитого ансамблю “Origin” великого піаніста Чіка Коріа. Зазвичай Авішай грає у складі свого тріо – з барабанщиком Марком Джуліана та піаністом Шаї Маестро. Саме з тріо Авішай приїздив минулого року до Києва, де викликав ефект вибуху музичної бомби: настільки була вражена його грою перебірлива столична публіка. Цього разу в Україну він приїде з секстетом: до густого звучання тріо додадуться вокальні партії Карен Малки та Ітамара Доарі і гітара Еяла Хелера.

Стиль, у якому працює Коен, важко визначити однозначно. Напевне, найближчим тут буде визначення modern creative. Під цим терміном мають на увазі жанр, що об’єднує традиційні джазові стилі (такі як фьюжн, боп або фрі) з течіями сучасної музики – наприклад, фанком або роком. Сам Коен вважає, що його відчуття музики багато в чому визначається тим мультикультуральним середовищем Ізраїлю, в якому він ріс. І, говорячи про національне коріння свого мистецтва, Авішай відзначає, що, по суті, увесь джаз, який грають єврейські музиканти, говорить про одне й те саме: про набуття досвіду.

Що вийшло в результаті багаторічних блукань ізраїльського юнака насиченим музичним світом Нью-Йорку, можна буде почути в Харківському театрі імені Шевченка 17 жовтня на першому в цьому сезоні концерті від продюсерського центру KoKawa-Jazz. Офіційним перевізником сезону виступить компанія «Австрійські Авіалінії». Інформаційну підтримку надають: Український Медіа-Холдинг, холдинг «Афіша», радіостанція «Нова хвиля», «Газета по-харківськи», мистецькі аґенції «АртВертеп» та «Дзиґа», журнали ”Prot?g?” та “OVO-image”.

Прес-центр Kharkiv Za Jazz Fest, Іванна Скиба

 
 

Додав Art-Vertep 25 вересня 2008

Про автора

Международный джазовый фестиваль «KHARKIV ZA JAZZ FEST» Художественная концепция фестиваля: Джаз давно вышел за рамки просто музыкального направления. Он стал символом хорошего вкуса, образован

 

Коментарi

ara_ma
26 вересня 2008

a-a-a-a-a-a-aaaa!!
це розрів!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска