Увійти · Зареєструватися
 

MP3

ManSound Не метелиця лугом стелиться (2009 р.) 11,94 Mb
ManSound Amore No • Non Voglio Mica La Luna • Susanna (2009 р.) 13,79 Mb
ManSound Tetri Rashi (Georgian song, 2009) 9,73 Mb
ManSound Yiddishe Mamme Hava Nagila (2009 p.) 16,62 Mb
ManSound Щедрик (2005 р.) 4.94 Mb
ManSound Триптих українських пісень 4.78 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / ManSound / Менсаундівський вояж по джазу

Уже втретє осінній Київ на короткий час став «Зоною Вокалу», де пахне сонцем, дощем, котами, лісами, пташками... Словом, пахне джазом. 15 жовтня український гурт «Менсаунд» у Жовтневому палаці організував фестиваль вокальної а капельної музики «Зона Вокалу» імені Володимира Міхновецького. До Києва вперше приїхали колективи зі Словенії Perpetuum Jazzile і BR6 із Бразилії.

«Я не любитель хору, тим паче джазового. Але коли почув, як 34 вокалісти зі Словенії співають традиційний джаз, бразильську босса–нову, свінг і поп–музику, то відразу зрозумів: ви маєте відчути те ж саме. Вони прекрасно поєднуються на одній сцені з бразильцями. Ми хотіли, щоб кияни нікого не пропустили і почули три повноцінні концерти за один день», — каже продюсер гурту «Менсаунд» і організатор фестивалю «Зона Вокалу» Дмитро Виговський.

Господарі фестивалю — колектив «Менсаунд» — роль хедлайнерів віддали найповнішим у своєму складі гостям Perpetuum Jazzile. Перед київським секстетом постало складніше завдання — задати ритм фесту і не повторюватися. «Нам завжди, на відміну від гостей, треба чимось здивувати українську публіку. Вся наша програма буде демонстрацією треків з нового альбому «Вояж», який скоро надійде у продаж. Записували його під впливом вражень з гастролей по світу», — каже Рубен Толмачев перед тим, як почати свою подорож у джаз. Секстет своїми голосами відтворював фортепіанні прелюдії Сергія Рахманінова, співав іспанською, французькою, англійською, грузинською. Володимир Трач ніжним голосом під супровід колег виконав низку переплетених між собою уривків з українських пісень. «А знаєте, чого у Володі найтонший серед нас голос, — жартують «менсаундівці», — бо він єдиний, хто ще в нашій компанії не одружений». Першу частину концерту українці закінчили всіма нев’янучою «Червоною рутою» у власному аранжуванні. «Щоб записати хіт у новий альбом, ми домовлялися про авторські права з родичами Володимира Івасюка. Отож усе законно й оплачено», — пояснював на прес–конференції продюсер колективу Виговський.

Багато сонця, самби, босса–нова, поп–музики і національних бразильських мелодій привіз із собою секстет BR6 із Ріо–Де–Жанейро. Назва колективу розшифровується як шестеро з Бразилії. Молодий, чорнявий, жагучий Нейлон де Альмед Сімос Джунір, який виконує роль перкусії, каже, що до своїх колег приєднався останнім. «У нашому складі п’ятеро чоловіків і чарівна Крісмарі Каспер Гакенберґ. У Бразилії дуже багато є а капельних колективів та, ми єдині, хто не працює з інструментами. Інші доповнюють свою музику струнами або клавішами. Тому про нас всі знають і дуже люблять». Хлопці між піснями замість рекламної паузи імпровізували футбол із Рональдо, відчуття драйву, який називали джанго, а на завершення кожен з учасників виконав соло під акомпанування колег.

Мав рацію щодо божевільної енергетики джаз–хору Perpetuum Jazzile із Словенії Дмитро Виговський. Про джаз у Словенії до їхнього приїзду серед журналістів ніхто нічого не знав. Один чоловік, який не пропускає жодного джаз–фесту запитав на прес–конференції в керівника хору Томаша Козлєвчара, чи залишилися у Словенії ще вокалісти, якщо в Україну він привіз їх аж 34. На що Томаш усміхнувся і дав зрозуміти, що відповідь почуємо ввечері. У декілька рядів група молодих людей, одягнутих у кольоровий одяг, наповнювала залу Жовтневого палацу то літнім дощем, то співом пташок, то громом, то весняним нявчанням пухнастих голодних котиків.

Фестиваль закінчився близько опівночі спільною піснею про Бразилію. А за лаштунками ще довго було чути імпровізовані мелодії бразильців і словенів...

«Ми знаємо, що гурти, які вже брали участь у «Зоні Вокалу», дуже сподобалися публіці, і вона із задоволенням хотіла б ще раз наживо їх почути. Та ми не можемо їй потурати. Бо в світі ще стільки не відомої для нас, та від того не менш чудової, джаз–музики. Зізнаюся, що на майбутнє маю ідею запрошувати нові колективи і тих, хто вже брав участь у «Зоні Вокалу». Отож незабаром, на наступній «Зоні», ми всі побачимося», — підбадьорив Дмитро Виговський.

Ольга ЖУК, «Україна Молода»

 
 

Додав Art-Vertep 19 жовтня 2008

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска