Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Володимир Івасюк / Унікальний фотоальбом спогадів про Володимира Івасюка побачив світ

10 листопада у Львові презентували фотоальбом «Вернись зі спогадів… Володимир Івасюк», в якому видруковано понад 800 світлин із сімейного архіву родини Івасюків. Більшість фото виготовив сам Володимир Івасюк, який мав хист до фотографування, також в альбомі вміщено рисунки композитора.

«Над альбомом працював майже 5 років. Присвячений він 60-літтю композитора та поета, котре відзначатимемо 4 березня наступного року. Альбом можна поділити на три умовні розділи: прижиттєвий, «творчий» та після смерті. Тексти до альбому писали сестри Володимира - Галина та Оксана, а також Олег Василишин. Крім цього, поміщено уривки батька Михайла з книги «Монолог перед обличчям сина», - зазначив на презентації автор ідеї, упорядник фотоальбому Любомир Криса, чоловік Галини Івасюк, який товаришував з композитором.

За його словами, до альбому також увійшли професійні та аматорські фотографії ще 13 авторів, які мали в своєму архіві світлини Володимира Івасюка.

Альбом вийшов накладом у 3 тисячі примірників за приватної допомоги генерального директора видавничого дому «Укрпол» Сергія Ковальчука, радника віце-прем'єр-міністра України, співзасновника благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ореста Чебеняка, співзасновників громадського об'єднання «Мистецький фонд імені короля Данила» Степана Кубіва, Мирослава Отковича та Володимира Турецького.

За словами Галини Івасюк та Степана Кубіва, це перше видання альбому, будуть й інші. «Зараз збираємо ще чимало матеріалу. Є кілька задумок до нового альбому під умовною назвою «Володимир Івасюк у спогадах друзів», - зазначила Галина Івасюк.

Як запевнив Володимир Турецький, частина накладу фотоальбому буде подарована у бібліотеки, музей, друзям, тим, хто доклався до створення цього фотоальбому.

Zaxid.net

 
 

Додав Art-Vertep 10 листопада 2008

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска