Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Павло Гудімов Комп’ютери (2008 р.) 4,24 Mb
Павло Гудімов Бути собою 5.82 Mb
Павло Гудімов Хочу 4.60 Mb
Павло Гудімов Обмінюю (2007 р.) 4.80 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Павло Гудімов / Поселити фотографію


«Український дім фотографії» — новий проект відомого французького фотографа і художника з київським корінням Антона Соломухи і галериста з музичним відхиленням Павла Гудімова. Вже в березні стартує перший етап проекту — веб–портал, а далі... Далі — планів неміряно. Про них, між іншим, розказав «УМ» Павло Гудімов.

— Народний проект «Український дім фотографії» розтягнутий на багато років. Це дуже важливий і важкий процес. Хочемо, щоб українську фотографію нарешті побачили й у світі, й в Україні. Акцент робитимемо на професійності й творчому підході. А загалом на веб–порталі будуть знімки від народних, примітивних — до аутсайдерських. Ми маємо щастя жити в дуже творчій країні. Саме тому, що вона творча, всі ці процеси трішки знівельовані. Але вже зібралася команда і робота почалася. Основна ціль — не роз’єднати, а об’єднати. Ми всі працюємо на явище. Тому містечковість треба відкинути і не перетягувати ковдру на себе.

— Що вже зроблено в «Українському домі фотографії»?

— На веб–порталі «Український дім фотографії» буде об’єднано інформацію про всі події в Україні й світі в галузі арт–фотографії. Зараз над порталом в Україні працює шість арт–менеджерів. На ідейному рівні допомагає міжнародний колектив. Ми заручилися підтримкою людей, які працюють в Україні і Франції. Перший найлогічніший крок заявити про себе — це портал. А потім буде конкурс серед молодих, щорічний каталог їхніх світлин, проводитиметься кураторська робота. А на майбутнє плануємо відкрити музей, або «Дім української фотографії». Поки що з приміщенням нічого не зрозуміло. У зв’язку з економічною кризою сумніваюся, що нам вдасться швидко знайти гроші й будинок, в якому облаштуємо свою мрію. Але це все в нас буде. Люди вже починають розуміти, що нерухомість теж смертна, будинки саморуйнуються, тому краще вкладати гроші в ідею, яка приноситиме користь країні.

— Як ваш віртуальний дім буде перетинатися з реальним?

— Для активістів веб–порталу відкриємо клуб, де проводитиметься робота з молоддю, майстер–класи з відомими українськими і світовими фотографами. Будуть виставки і проекти на базі кількох галерей.

У нас зараз період накопичення інформації. Збираємо відомості через фотографів, про тих геніїв, які пішли з життя і залишили певні нерозповсюджені архіви. Принаймні щоб інформацію про них із кількома фотографіями розмістити на сайті, щоб знали і не забували. Портал даватиме уявлення про життя української фотографії. Ми привозитимемо зірок, уже цього року братимемо участь у міжнародних фестивалях. Їх у світі близько п’яти, на деякі маємо вихід через французьких колег.

— Це буде щось аналогічне фотосайтам, де кожен бажаючий може стати «учасником альбому» і висловити свою думку з приводу знімків колег? Знову багато аматорства, все анонімно і тільки зрідка професійність і новини з фотосвіту? Я правильно розумію?

— Проект спрямований на людей, які дійсно займаються творчою фотографією. Є знімкарі, які стоять на Майдані і фотографують людей. Я їх поважаю, це теж робота. Але нас цікавить творчість перш за все. Якщо в аматорів будуть хороші знімки, вони можуть їх розмістити на порталі і обговорити з іншими, але це буде як додаток. Головне — спрямувати молодь на вищий рівень, показати їй історію і сьогодення фотографії, навчити її бачити.

— Ваше видавництво запустило серію альбомів «Українська фотографія». З відкриттям порталу вони продовжуватимуть виходити?

— Книги, які виходять із позначкою «УФО», продовжуватимуться в окремих альбомах. Серія «Українська фотографія» йтиме паралельно до «Українського дому фотографії».

Ольга Жук, «Україна Молода»

 
 

Додав Art-Vertep 22 січня 2009

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска