Увійти · Зареєструватися
 
Потік Статті Інформація

Автори / Аромати / «Pupsa Kuks» & Аромати». В неділю ввечорі.

«Pupsa Kuks» & Аромати». В неділю ввечорі.

ПОВНА ВЕРСІЯ!!!

Рука так хтіла написати щось на кшталт “Ароматичні” «PupsИ KuksИ».

Тьфу! На який шаблон тягне. Між іншим “шаблону” в цей вечір не було зовсім

- О.Ч. Взагалі-то, в неділю потрапили в клюб ми дещо випадково! Що, однак, не виключало деякої приємності моменту!

На відміну від суботи приміщення зустріло нас майже порожнім. Що не дивно, з одного боку. Тому що після тієї феєрії в суботу, важко було чекати на велику кількість людей наступного дня. З іншого, це ні в якій мірі не красить дніпровського слухача, котрий сам себе позбавив прикольного шоу, що влаштували “Аромати” та професійної гри «Pupsa Kuks»ів, які заслуговули на більшу кількість людей. Проте, музиканти колективів можуть втішити себе тим, що в залі було, як мінімум, дві людини, що отримали повне моральне задоволення від того що діялось.

І звичайно ж, що то були постійні кореспонденти Арт-Вертепу. Тобто Чиж Олександр та Аня Бешкенадзе.

________________________________________________________________________________

Цитата тижневої давності (підслухана випадково): “Кто это?” – “Еті” (прєзрітєльно)... с Вєртєпа”.

________________________________________________________________________________

Так, шановні, ми Вас теж всіх любимо! :-) І офіційно заявляємо, що ми не з “Вертепа”, який власне є гуртом (навіть Гурртом!), а з Арт-Вертепа, котрий проект. Що, погодьтесь, суттєва відмінність. Я, наприклад, не вмію грати на жодному інструменті.

Але повернемось все таки до наших команд, що почали доволі пізно, проте ми за це на них не ображаємось! Мабуть так потрібно було.

Першими розпочали «Pupsa Kuks»... Вірніше, якщо я все правильно зрозумів, було декілька спроб розпочати... Самою вдалою була та, що закінчилась своєрідною джазовою п’ятихвилинною імпровізацією клявішника та барабанщика гурту. Це настроїло мене на ліричний лад. Відразу стало зрозуміло, що хлопці професіонали. Потім, нарешті, вони почали...

Що відразу кинулось в очі? Професіоналами виявились і два інших вчасника гурту!:-) Команда виглядала монолітно! Було видно, що грають хлопці самовіддано і енергія з них перла дай Боже! Шкода лише, що в пустий зал. Все таки грати для публіки стовідсотково приємніше. А про контакт музикантів та залу я лекції читати не буду. Скажу лише, що з боку запоріжців в системі “слухач-музикант” всі належні артистам дії були присутні. І за це їм особистий респект від нас!

До речі... до речі, «Pupsa Kuks»и зовсім вже загубленими не виглядали! Можливо їх надихали дві дівчини, що приїхали з міста ДніпроГЕСу, на підтримку команди! Принаймні, єдна з них, за йменням Юля, чесно відтанцювала всю програму “пупсів-куксів”. І їй теж дякуємо!

Ми сьогодні в доброму настрої, як Ви помітили, і все нам подобається!

Далі... Далі були “Аромати”!!! Ай-ай-ай, яке шоу вони встроїли для присутніх!

По-перше, до мікрофону підійшов Бакс, а це завжди цікаво! Пара фраз звукооператорам вже настроїла нас на відповідний стан. Відразу зацікавила дівчина в помаранчевій куртці, яка почала встроюватись на маленькому стільці зліва від музикантів. Потім стало зрозумілим, що співати буде не тільки Бакс, а й хлопець, котрий колись був солістом в “Торбі Ілюмінатор”, а звати його Міша (якщо я нічого не переплутав)! І наступне, ще більш зрозумілим стало, що створювати дійство “Ароматам” буде допомагати “Ёж” (фронтмен “Громадянина Топінамбура”). Мабуть це був його борг за відсутність тижнем раніше в складі своєї команди. Як кажуть, повне зібрання творів!

Початок. “Апрель” Віктора Цоя! Ви би послухали тую обробку, яку запропонували “Аромати”. Якщо до цього нам було просто добре, після такого початку стало ще краще. “Ёж”, як і завжди бродив посеред музикантів створюючи цікаві рухи тілом, особливий контакт він знайшов з тією самою дівчиною, яка зображала поривчасто-обережні рухи руками, імітуючи бубном кермо боліда “Формули-1”, а іноді просто його уважно роздивляючись. Коротше, про свою участь у концерті дівчинка Оля взнала випадково, випадково ж в ньому взяла участь і в особистій розмові визнала, що все то є сполошний експромт! Наступне, піввиступа за барабанами просидів хлопець, що жодного разу їх не торкнувся! Не знаю, чи то йому просто там захтілось посидіти, але в поєднанні з повним “концептом”, що відбувавсь на сцені, він теж доповнював картину й без нього фантасмагоричну!

Як слушно охарактеризував їх лідер ГМД “Вертеп” Тимофій, ШАМАНИ!

Підтверджую, дійсно шамани! Фішка, що особливо запам’яталася - композиція, коли два соліста, співаючи на один мікрофон в обличчя один одному з перкусією (шуршукалками) в руках чітко відбивали ритм пісні при мінімумі музичного супроводу. Прикольно і класно! Більш ніж!

Розписувати увесь виступ... хм... там багато ще цікавого було. Все це потрібно було бачити! Як же ми жаліли, що не було в нас відеокамери! Тим більше, що навряд чи ми зможемо ще побачити “Аромати” в такому складі і стані!

Так все скінчилось... І залишилась мене така ідея: “Чи може ходити в клуб по неділях?” Того разу були “Прорєзі”, в цей вечір “Аромати” та «Pupsa Kuks»...

Все це команди, які потрібно відвідувати та радувати своєю присутністю! Тим більше, що музиканти відповідають взаємністю!

____________________________________________________

А.Б. - Я не претендую на объективность. В воскресенье я думала, что эта музыка должна нравиться всем. Мне ж она нравится. А вот вчера я рассказывала одному своему знакомому об «Ароматах» и «Пупсах» в таких красках и мычаниях (потому что слов для описания не было), что он поддал сомнению все мои восторги. Он так и сказал: «Когда-то и от меня ты была в восторге». Мне ответить было нечего. Да, это правда, я очень субъективно подхожу к тому или иному исполнителю или группе. Для меня главный критерий: нравится - не нравится, а если быть еще точнее, честно это сделано или не честно.

Я считаю, что воскресный концерт в «Лаки Стар» был намного честнее, чем за день до этого. Ну да, милый Чиж уже говорил, что воскресенья клубу лучше даются, нежели субботы, повторять его слова не буду (хотя уже сделала это). Отсутствие народа, точнее, большого его количества, делает все воскресные «вечиркы» камерными мероприятиями. Типа для своих. Более того, для избранных. И очень жаль, что в число избранных иногда залетают абсолютно левые люди. Хотя таких было – на пальцах пересчитать. Но не об этом.

Как сказал уже Чиж (блин, чувствую, что придется мне тут его цитировать постоянно, - АБ.), попали мы на сие мероприятие случайно. Нет, еще в пятницу я собиралась на него идти однозначно, но после субботней борьбы (это личное, воспринимайте просто как причину, - АБ.) в воскресенье утром я проснулась с явной мыслью, что еще одного похода в клуб я не выдержу. А потом все сложилось как сложилось, и мы оказались в клубе. Уже было далеко за 19.00, время начала мероприятия, а на сцене все еще вызвучивались. Мы раз десять друг у друга спрашивали: «Начало?», ответ: «Не-е-ет». Да, а эта виртуозно сыгранная тема барабанщика и клавишника меня тоже задела. То есть, могу сказать, мое восприятие концерта началось именно с этой композиции, т.к. до нее меня подрывало уйти. Не, ну я не могла этого сделать, конечно, пришла-то я на «Ароматы». К своему большущему стыду, за все годы знакомства с некоторыми участниками коллектива, их выступления я так и ни разу не видела (не считая каких-то домашних концертов и "Узкой дырочки"). Да, но это все лирика, о которой, может, расскажу как-нибудь в другой раз.

О «Пупсах» говорить не буду ничего. Раз они – победители фестиваля, значит, есть за что. Нет, реально есть за что.

Я об «Ароматах». Да, вчера моими впечатлениями были нечленораздельные мычания (привет, Говорящая Говядина! – АБ.), сегодня они не изменились. Ну да, мычать тоже можно по-разному. Итак, «Ароматы». Когда я услышала «Апрель» в Баксовом исполнении, у меня начал зарождаться щенячий восторг. Вначале я себя сдерживала, но когда я включилась во все шоу, что происходило на сцене и перед ней, мои эмоции взяли верх, и я начала орать, топать ногами и хлопать в ладоши. А происходило следующее: Бакс, как умеет петь Бакс, в микрофон пел, закрыв глаза и делая шаманящие движения руками (завораживало), девочка Оля с Ежом начинали свое шоу, а перед сценой свое шоу в такт музыки устраивала девочка Лена. Все было так органично, что можно было предположить, будто это отрепетировано и заранее подготовлено. А нет, экспромт на экспромте. Кстати, все та же девочка Лена (которая к группе раньше имела самое прямое отношение – была директором, а может и сейчас есть) сказала, что это было чуть ли не самое лучшее выступление «Ароматов» за все время их существования. Понятно, что она их любит и ценит, но она умеет еще и оценивать. Хотя, может, как и я субъективно ко всему подходит.

Да, мне, как и Чижу, тоже очень понравилась сыгранная в унисон двумя солистами «Ароматов» (на тот вечер) в маракасики композиция. Так как я сидела в правом углу зала, то видела лицо только Бакса. Оно было окрыленным и светилось любовью.

Да, не только Бакс был в тот вечер хорош. Все ароматы-неароматы - на высоте. Да, и действительно жаль, что видеокамера отсутствовала. Такое не повторится уже никогда. Хотя, с другой стороны, молодцы мы, что увидели это воочию.

Да мы вообще молодцы (скромно потупив глаза).

Олександр Чиж__&__Анна Бешкенадзе

 
 

Додав Art-Vertep 22 жовтня 2002

Про автора

Творческая концепция группы «АРОМАТИ» (изначально укр.) заключена в слове, которым названа группа.

 

Коментарi

22 жовтня 2002

Требую повтора, меня там не было :)

22 жовтня 2002
Tim

Офіційна заява: за всі виступи "Ароматів" - а їх, на моє щастя, мені довелося бачити немало (та й багато їх не буває:)) ) - здається, це дійсно був кращий виступ, (ой, зазіхну зараз:)) ) - ЛЕГЕНДАРНОЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ФОРМАЦІЇ!!!

23 жовтня 2002

ох и любят у нас разбрасываться ярлыками "легендарные"........ одни городские легенды, блин

31 грудня 2003

Клавишник Пупса-Кукс Ты лучший с НОвым ГОдом!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска