Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Тарас Шевченко / Сьогодні - 195 років від дня народження Тараса Шевченка


Сьогодні виповнюється 195 років з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка.Тарас Шевченко народився 25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 року в селі Моринці Київської губернії (нині - Черкаська область) у сім'ї кріпаків. Помер 26 лютого (10 березня за новим стилем) 1861 року в Санкт-Петербурзі). Літературна спадщина Тараса Шевченка вважається основою української літератури і багато в чому сучасної української мови. Після смерті Шевченко став для української інтелігенції культовою фігурою у формуванні національної самосвідомості.

З нагоди річниці сьогодні вранці Президент України Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і спікер українського парламенту Володимир Литвин поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Києва.

У церемонії також взяли участь члени уряду, народні депутати та представники місцевої влади.

О 12:00 у Національній опері України починаються урочисті збори з нагоди 195-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У ході заходу Ющенко візьме участь у церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка і подивиться святковий концерт.

Увечері, о 19:00 в Національній філармонії України відбудеться ще один концерт з нагоди річниці з дня народження поета. Очікується, що Віктор Ющенко відвідає і цей концерт, повідомляє офіційний сайт Президента України.

За матеріалами «Новинаря»

 
 

Додав Art-Vertep 09 березня 2009

Про автора

Він був сином мужика — і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком — і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком — і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим...

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска