Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Іздрик / Три Іздрика в одному


«3:1» – це «Острів Крк», «Воццек» і «Подвійний Леон». Усе найкраще, написане Юрком Іздриком. Як натяк на трилогію, хоча насправді ці тексти цілком самостійні. Як натяк на те, що читачі скучили за Іздриком-автором, хоча й редактора часопису «Четвер» вони в ньому поважають. Як виклик будь-яким кризам – творчим, фінансовим, буттєвим. Справжня література не старішає, хіба запакована під одну обкладинку набуває небаченої дотепер ваговитості «вибраного».

Якщо «Острів...» – замальовка до великого полотна «Воццека», то «Леон...» – післямова до них обох. Ритмізована постмодерна проза – мова тут набуває розкішної самодостатності, а тому не потребує сюжетних милиць. Подібно до карколомної історії хвороби, де за бажання неважко угледіти сюжет. І в Іздрикових текстах, і в лікарняних записах герой один – сам автор, він же пацієнт, він же піддослідний. Образ і його віддзеркалення, пісня та її луна. Що ж дивуватися – ця проза наскрізь цитатна, зіткана з уривків, алюзій, реальних оповідок, анекдотів, марень, лірики, лексичних вправ й відвертого стьобу над усім вищенаведеним. У ранній, та би мовити, літературній діяльності, до четвертого свого дітища «АМ™», пи­сьмен­­ник свідомо скромадив палім­псести, не стираючи попередню роботу. Культурний шар вийшов солідним – копати вистачить не одній генерації. Тим більше, що від часу оприлюднен­­ня найсвіжішого з цього трійника «Леона...» пройшло майже десять років. За новітньої теорією поколінь – якраз і нове поріддя підросло.

Вікторія Поліненко, «Український Тиждень»

 
 

Додав Art-Vertep 10 березня 2009

Про автора

Юрко ІЗДРИК — прозаїк, есеїст. Народився 16 серпня 1962 р. у м. Калуші на Івано-Франківщині. Закінчив механіко-технологічний факультет Львівського політехнічного інституту (тепер — Національний університет «Львівська політехніка»

Автори пов'язані с новиною

Український Тиждень

 

Коментарi

Apassionata
10 березня 2009

Це все чудово, але я вже два тижні шукаю цього блін Іздрика і ніде немає :((((((((((

12 березня 2009

Аналогічно

12 березня 2009

Була в Букві і Світі, що згоріли

Ложка-Зелена
12 березня 2009

Та як жеж ви дивились. В КС на московській - там він на верхотурі, цей магазин, не вельмивидному місці стояв.

Maxym Volokhan
12 березня 2009

Оу, у Гранд Плазі, в Емпіку на нульовому є пару примірників. Сьогодні дивився.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска