Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Олександр Пономарьов Гімн України 1.96 Mb
Олександр Пономарьов Ніченькою темною (2007 р.) 3,69 Mb
Олександр Пономарьов Спи собі сама 4.96 Mb
Олександр Пономарьов Минає день 4.57 Mb
Олександр Пономарьов Він чекає на неї 3.16 Mb
Олександр Пономарьов Ти моя 3.52 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Олександр Пономарьов / «Конкурс Євробачення непрогнозований, а тому шанси на перемогу є...»

Так вважає Олександр Пономарьов - співак, який першим у нашій країні «прорубав» вікно в Європу. І хоча тоді посів лише 17-те місце, проте він відкрив дорогу на конкурс нашим співвітчизникам, які врешті-решт змогли підкорити цю пісенну вершину (у 2004-му гран-прі завоювала Руслана Лижичко, а згодом в активі нашої держави з’явилися два «срібла» від Вєрки Сердючки та Ані Лорак). Нині «золотий голос» України знову був пов’язаний з Євробаченням, але вже як член журі відбіркового національного конкурсу, коли Пономарьов опинився в центрі скандалу. Нагадаємо, колишня дружина співака — продюсер Олена Мозгова — звинуватила Олександра в тому, що він не мав права брати участі в суддівстві, бо продюсує двох претенденток — Торі Джой та Ірину Пойзен. А в ЗМІ про конфлікт Пономарьов — Мозгова пишуть, що вони не порозумілися, тому що в фіналі «викинули» переможницю російського проекту «Фабрика зірок-7» Настю Приходько, якою опікується Олена. Втім, Настя не розгубилася й подалася до Білокам’яної, де перемогла в російському конкурсі (про це «День» писав у №40, 42, 43), а тому 16 травня в Москві змагатимуться двоє киянок — Світлана Лобода (від України) і Настя Приходько (від Росії). Зазначимо, що жодна з дівчат, котрих продюсує студія Олександра Пономарьова «З ранку до ночі», до Євробачення-2009 не потрапила.

Ми спілкуємося зі співаком в його кабінеті на студії. Саме тут не тільки робляться співакам аудіо- і відеозаписи, а й проходить дублювання українською мовою кінострічок. Зокрема, «Сімнадцять миттєвостей весни» і «Пірати Карибського моря» дублювали артисти, які працюють на пономарьовській студії.

— Олександре, як ви ставитеся до того, що в конкурсі Євробачення братимуть участь дві українські співачки, які захищатимуть честь різних країн?

— Вважаю це абсолютно нормальним. Головне в тому, що нам в Україні вдалося дотриматися всіх правил відбіркового конкурсу. Як ви знаєте, Анастасію Приходько не допустили до фіналу тому, що її пісня «Мамо» виконувалася російською й була довшою за хронометражем, ніж потрібно, а також вже виконувалася на «Фабриці зірок»... Утім, мені приємно, що дві дівчини, народжені в Україні, зможуть потрапити на Євробачення. А оскільки цей конкурс зазвичай непрогнозований, тому в обох є шанси на перемогу.

— А в кого вони більші?

— Дівчата досить різні. Якщо судити за вокальними даними, то сильніша Анастасія Приходько, а ось професіоналізму й епатажу більше в Лободи, і шоу її яскравіше. Я обом бажаю гарно виступити...

— Вас звинувачували в тому, що ви стали членом журі відбіркового конкурсу, продюсуючи дівчат, які брали в ньому участь...

— Це не зовсім так. Я очолюю центр «З ранку до ночі», але нікого з виконавців особисто не веду. Хоча усіх співаків, що пишуться в мене на студії, звичайно ж, знаю. Серед них — багато хороших і достойних виконавців, у яких, безперечно, є майбутнє. Але якщо вважати мене продюсером усіх, хто записується на «Зранку до ночі», то можна дійти до того, що назвати мене продюсером Таїсії Повалій, бо вона теж клієнт нашої студії.

— Нині легше чи важче співакові пробитися на мистецький Олімп, ніж було в часи вашого становлення?

— З одного боку — легше, якщо співак талановитий, з другого — важче тим виконавцям, які хочуть працювати самостійно, тобто без продюсера. Особисто я починав співати, не маючи продюсера. Щоправда, у мене були менеджери, які допомагали в тому чи іншому питанні, за що отримували зарплатню, але вони мене не продюсували. Втім, тоді були міжнародні конкурси «Слов’янський базар», конкурс ім. Володимира Івасюка, «Ялта» і таке інше. Перемагаючи там, я отримував гроші (це був мій заробіток), які вкладав у свою розкрутку. Нині багато конкурсів закрили, і тому для молодих виконавців вихід один — шукати собі продюсера, показуючи свій талант. Молоді співаки можуть прийти на прослуховування або ж поспілкуватися з продюсерськими центрами через інтернет. Скажімо, можна надсилати на сайт http://www.zrankudonochi.com/ аудіо- чи відеоматеріали для прослуховування. У нас сьогодні багато хороших продюсерів, менеджерів, які вміють це робити. Зазвичай вони свої проекти погоджують зі мною, і ми разом вирішуємо: працювати з тим чи іншим виконавцем чи ні.

— Як уплинула фінансова криза на кількість ваших концертів?

— Концертів стало значно менше в порівнянні з минулими роками. Люди нині не святкують із широким розмахом, бо не впевнені в завтрашньому дні. Зменшилася й кількість корпоративів. Адже зрозуміло, що в скрутні часи люди потребують спочатку хліба, а вже потім видовищ. І до продюсерського центру почали звертатися менше, але робота є, і в чималій кількості.

— Кажуть, що серед артистів друзів немає, бо вони одне одному конкуренти. А як у вас?

— Важке запитання. Та головне тут не конкуренція, а, скоріше, те, що в артистичному бізнесі люди часто роблять зовсім не те, про що говорять. Я до цього не звик. Проте серед моїх друзів є чимало артистів: Кузьма Скрябін, гурт «Таліта Кум», Тая Повалій, Філіп Кіркоров... Багато інших, боюсь когось образити, не назвавши.

— Дуже цікаво. В першу чергу ви назвали тих, з ким стояли по різні боки барикад у помаранчеву революцію...

— Це абсолютно не вплинуло на наші стосунки. Причому навіть не тепер, а й на тому етапі, коли відбувалася революція. Більш того, у мене тоді навіть був конфлікт зі Святославом Вакарчуком, який в прямому ефірі почав тиснути на Таїсію Повалій, закликаючи її піти й вибачитися перед народом. Вважаю, що він вчинив неправильно. Адже кожна людина має власний погляд. Якщо ти дозрів до того, щоб вийти на Майдан і заспівати — добре. А якщо ти дозрів до того, щоб не виходити на Майдан, ти маєш на це право... На мої дружні стосунки з колегами різниця поглядів не впливає. Я поважаю людину за те, що вона має власну думку і не міняє її щоп’ять хвилин.

— Як нині ставитеся до того, що відбувається в країні?

— Мені це не подобається.

— Подейкують, що ви товаришуєте з Президентом України Віктором Ющенком...

— Так. Ми продовжуємо товаришувати. Я його поважав і поважаю нині. Але переконаний:події в країні пішли неправильно.

— Хто в цьому винен?

— Судити важко. Я не політик. Я б зробив інакше.

— Як ви вчинили б, якби були президентом?

— Якби я був президентом України, то не допустив би розпаду «помаранчевої» коаліції. Настояв би на її цілісності. А потім запитав би у влади, що вона встигла зробити за сто днів. І якщо вона не справилися зі своїми завданнями, поміняв би її, привівши нових людей. Гадаю, що революційна емоція в даному випадку переборщила.

Але я впевнений: незважаючи ні на що, помаранчева революція — це була визначна історична подія для нашої країни. І навіть не тому, що потім у владі щось змінилося, а тому, що змінилися наші співвітчизники. Відчули, що вони вже не «ніщо», не гвинтики, а той основний механізм, який здатен змінити ситуацію в державі. І це навіть стара влада зрозуміла. Хоча, безперечно, багато революціонерів розчаровані. Адже чекали іншого.

— А ви б поїхали в іншу країну?

— Жити — ні. Прославляти Україну — так.

— Існує думка, що саме в часи кризи дружні та сімейні стосунки зміцнюються.

— Якщо ви маєте на увазі мою родину, то у нас все гаразд. Синові Сашкові виповнилося два роки. Він народився 15 лютого. Хлопець росте нормально, любить зі мною грати у футбол і намагається щось зіграти на піаніно. Кожну суботу або неділю я варю для усієї родини борщ. Нині піст, тому варю пісний борщ, а для Сашка окремо готую м’ясо. Дуже люблю, коли збирається вся родина. Приїздять доньки Зоя і Женя. І теща полюбляє мої страви.

— Ваша донька Женя цього року виступала на головній ялинці країні у Палаці «Україна»...

— Женька вже скоро мене навчатиме акторської майстерності. Вона вчиться у Дитячій академії мистецтв. Мене часто запрошують на їхні концерти; буваю також на відкритих уроках. Я намагаюся, за можливості, допомагати донькам.

— Чи не плануєте сольні концерти?

— Не люблю наперед загадувати. Напевно, про великі заходи потрібно думати після стабілізації ситуації в країні. Звичайно ж, хочу здійснити всеукраїнський тур і провести концерти в Палаці «Україна».

— В одному зі своїх інтерв’ю ви говорили, що вам найбільше подобається старий джаз. Чи не збираєтеся заспівати в цій манері?

— Є речі, де я можу бути кращим. Але Луї Амстронга чи Еллу Фіцджеральд я, напевне, перевершити не зможу, а тому із задоволенням слухаю цих зірок. Мені близькі українські народні пісні, люблю класику і включаю деякі твори в свої програми, та все ж мій «коник» — естрада.

— Один із музичних критиків сказав, що «голос Пономарьова з роками став кращим, як витримане вино»...

— Дякую. Коли мені виповнилося 35 років, я вирішив, що досяг піку в житті. Сказав тоді боксеру Віталію Кличку, який приходив на день народження: «Мені здається, що піднявся на верхівку гори, ходжу по ній, зазираючи у вітрини магазинчиків, і думаю, як буду спускатися». А він мені відповідає: «Саню, ми ще 10—15 років походимо по магазинчиках на горі, а вже потім почнемо думати: чи не час спускатися»...

— Як підтримуєте форму?

— Тренуюся у залі тричі на тиждень, на дачі ходжу в баню, потім купаюся в Дніпрі, дотримуюсь посту.

— Пам’ятаю, ви розповідали, що у вас на дачі живуть чотири собаки...

— Нині там залишився лише один Абу (південноафриканський 120-кілограмовий бур-буль). А в хаті живе бежевий лабрадорчик — восьмимісячний Тьома. Повне ім’я Термінатор.

— Як ви знімаєте стрес?

— Зважаючи, який стрес. Або колочу боксерську грушу, або готую щось на кухні чи на дачі на мангалі, або пишу музику...

— Чи вірите в долю?

— Не хочу здатися банальним, але переконаний: людина — коваль свого щастя. Кожен із нас має постійно шукати себе. Якщо маєш талант, мусиш його відкрити. Відкрив — молодець, не відкрив — грішник. А якщо відкрив і не реалізував, то двічі грішник.

Наталія ЗІНЧЕНКО, спеціально для «Дня»

 
 

Додав Art-Vertep 24 березня 2009

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска