Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль Дивофільм / «Дивофільм» — в українського кіно є майбутнє

5 квітня Дніпропетровськ перетворився на осередок українського кінематографу. В міському Палаці дітей та юнацтва відбувся І всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно та анімації «Дивофільм». Публіці були показані стрічки аматорів, незалежних митців та студій з різних міст України. Розмаїття жанрів було, як то кажуть, на всі смаки: від комедій до драм, від дитячої анімації до чистого арт-хаусу.

Організатори фестивалю, Творчий портал Anti-gorod.com та Мистецька агенція Арт-Вертеп, не мали сумнівів щодо попиту дніпропетровців на нове українське кіно, але результат перевищив усі сподівання. Зала ледь умістила всіх охочих, хтось навіть сидів на сходах. Але головне – це реакція публіки на самі стрічки. Бурхливі оплески, сміх та навіть сльози свідчили про те, що молоде українське кіно знайшло дуже позитивний відгук у глядача.

Свідомо відмовившись від журі, організатори дали змогу обрати кращу стрічку найголовнішим критикам – самим глядачам. Результати голосування, що відбулося після закінчення конкурсної програми, теж виявились приємним сюрпризом: різниця між голосами за більшість стрічок була лише в кілька голосів. Перше місце посіла стрічка молодого дніпропетровського (що особливо приємно) автора Станіслава Лещенка — «Кохання крізь збільшуване скло». Друге та третє місця поділили кияни Patrik Yegor зі стрічкою «По ту сторону реальности» та Олександр Жуков з анімаційними фільмом «Alternative World Model».

Переможці фестивалю отримали призи у вигляді символічного кадру відліку, що зазначав відповідне місце. Приз являв собою фарфорову тарілку, вручну розписану Кірою Токмачовою, яка також є соавтором самої ідеї приза

Загалом місця розподілились таким чином:

  • 1 місце: Лещенко Станіслав — «Кохання крізь Збільшувальне скло» (Дніпропетровськ)
    Лещенко Станіслав, 23 роки. Займається відео дизайном, любить створювати Кіно. Раніше знімав і робив весільні відео кліпи. Потім працював в фото студії. Після - на телеканалі. Ще пізніше мав свою фото - відео дизайн студію. Зараз замається творчістю та саморозвитком. Наразі готує нові сценарії та намагаюся їх реалізувати.
  • 2 місце: Patrick Yegor — «По ту сторону зеркала» (Київ)
  • 3 місце: Олександр Жуков - «Alternative World Model» (Київ)
    Александр Жуков. Родился в 1973 году в г. Черновцы
    Начиная с 1996 года занимается компьютерной графикой и анимацией для телевидения, рекламы и компьютерных игр.
    В 2006-м году закончил Киевский Институт кино и телевидения по специальности режиссура анимационного кино , мастерская Е.Я Сивоконя.
    В данный момент главный специалист по компьютерной графике и анимации в компании «ABYSS LIGHTS STUDIO» и преподаватель в учебном центре «ДИАЛОН»
  • 4 місце: Сергій Мельніченко, дитячо-юнацька студія мультиплікації «Червоний собака» — «Маланка» (Київ)
  • 5 місце: Наталя Ільчук — Bodyless Lovers (Львів)
  • 6 місце: Олександр Король — «Sail to the Moon» (Дніпропетровськ)
  • 7 місце: Детская студия анимационных фильмов «Экоанима» — «Побег из салата» (Дніпропетровськ)
  • 8 місце поділили між собою Олександр Чорний — «id» (Дніпропетровськ), Арт-группа «УПВ» — «Елки-палки» (Київ), Руслана Донченко, Віталій Буштрюк — «What is reality Charlie» (Дніпропетровськ), Сергій Воронін, Максим Улановський — «Романс» (Дніпропетровськ)
  • 9 місце: Микита Лиськов — «Двери» (Київ)
  • 10 місце поділили Дмитрий Нестеров — «Осень. Ветер.» (Київ) та Тарас Валігура — «Відчуття» (Київ)

«Дивофільм» продовжує свою роботу і вже розпочато прийом та відбір робіт на наступний показ, що відбудеться за кілька місяців. Тож слідкуйте за анонсами!

Фотозвіт від Ігоря Гудзенка

 
 

Додав Art-Vertep 06 квітня 2009

Про автора

Всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно та анімації

Автори пов'язані с новиною

Олександр Король

 

Коментарi

maskafogo
06 квітня 2009

під час голосування було простіше обрати фільми, які НЕ сподобалися, аніж один кращий..) було кльово.

07 квітня 2009

Дюкую учасникам! Сподобались майже усi роботи. Ви молодцi! ))))

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска