Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Вадим Йович / «Реальна віртуальність»

У Дніпропетровську знімають кіно 2.

Земля Дніпропетровщини багата талантами, в цьому ми ще раз переконалися на перегляді нового фільму «Ілюзія існування» дніпропетровської кіностудії «JOVICH FILMS».

Кіностудія Jovich Films   утворена в 2002 році в м. Дніпропетровську та займається випуском повнометражних ігрових фільмів та просвітницькою діяльністю у сфері кіномистецтва. За цей короткий час вони вже встигли зняти декілька фільмів! Студія випустила такі стрічки: «TheMain HistoryEmili» 2003, «Кам’яний Острів» (за який «JOVICH FILMS» в 2004 році одержали диплом фестивалю «Дніпро-сіnema» і який ТАКОЖ брав участь в XXXV Міжнародному Кінофестивалі «Молодість» в 2005 році ), «Мистецькі ZTpaви» (6 короткометражних фільмів за участю класиків сучасного українського мистецтва).

Молодим кінематографістам не чужий бунтарський дух, тому вони відмовилися від традиційної кіноплівки і створювали стрічку за новаторською технологією -Digital Video, коли весь фільм записується на електронний носій. Це - прогресивний крок і нове слово в українському кінематографі. До речі, потрібно відзначити, що творців «Іллюзія існування» вже запросили в Школу Голлівуду!

Кінематографісти з "JOVICH FILMS" - представники сучасної творчої молоді, їм притаманний прогресивний і світлий погляд на життя. Фільм «Ілюзія існування» про це - про життя, про вічні людські цінності і філософські питання, про смерть і про кохання. У анотації до фільму наших талановитих земляків мовиться: «Трапляється так, що одна єдина зустріч змінює все твоє життя. Але чи вистачить у тебе сил, витримати це. Чи ухвалиш ти одне єдине вірне рішення. Зробиш крок назустріч іншому?

Лікар-психіатр

приходить на роботу і приймає нового пацієнта. У нього рідкісне психічне захворювання -розлад множинної особи. Вона, як в дзеркалі відбивається в безлічі персон, які перебувають усередині пацієнта. І ця видимість існування змінює його уявлення про себе, про світ в якому він жив до цих пір. Але прозріння настає не лише у нього… Дивлячись в дзеркало ти упевнений, що твоє відображення справжнє?…»

Фільм складається з шести окремих історій, які при зіставленні розкриває загальний задум фільму. Основна новела «F44.81» містить в назві медичний термін, яким кодується психічне захворювання головного героя.

От як описують це явище автори в анотації до фільму:

Це історія про лікаря і пацієнта, історія їх взаємостосунків, їх змін. Вона служить єдиною історією, яка подібно «саду стежин» Х. Л. Борхеса, що розходяться, веде кожного глядача своім шляхом сприйняття і роздуму. Інші історії починаються новелою «Злочин», це адаптація оповідання Говарда Лавкрафта «Злочинний священик». Це перше «занурення» в реальність пацієнта. Потім ми бачимо його дитячий образ і початок хвороби в новелі «Насильство». Чергова особа пацієнта, - Віч-інфікована дівчина в новелі «Зараження», потім бомж в новелі «Зіткнення».

Фільм народжувався непросто - лише на те, щоб написати сценарій, пішло цілих два місяці. Зйомки відбувалися на вулицях і в будинках в рідному місті авторів фільму Дніпропетровську в період з 12 березня по 14 вересня 2005 року. Монтаж відбувався паралельно із зйомками і був закінчений лише в жовтні 2005 року. Потім був період написання музики, запис її оркестром, цветокорекція зображення та зведення музичного ряду.

Для роботи над фільмом Вадиму Йовічу, який є одночасно сценаристом, режисером, оператором і монтажером своїх фільмів, вдалося зібрати цілу плеяду яскравих творчих особистостей, серед яких - визначні в Дніпропетровську актори театрів і просто відомі люди міста і навіть України.

Величезну роботу над вишуканою музикою до фільму виконала лауреат премії ім. Ревуцкого, лауреат міжнародного конкурсу мультимедійних проектів Дрезденського центру сучасної музики DZzM, автор музики до художніх фільмів «Мамай» і «Секонд Хенд» талановита композитор Алла Загайкевіч, що засновала першу в Україні студії академічної електронної музики в Національній музичній академії України, де нині викладає.

Прийняв участь у фільмі і народний артист України, член-кореспондент Академії Мистецтв, член Національного союзу кінематографістів України Лесь Сердюк.

Художник, письменник і культуролог Григорій Іващенко виконав роль хранителя кабінету в новелі «Злочин» Допомагала писати сценарій, займалася постановкою на майданчику і робила грим Мила Ло. Також вона виконала головну роль в одній з новел фільму. Мила має дві вищі освіти, технічну та художню, керує відділом з управління персоналом в одній з медіакорпорацій України. З 2005 року є продюсером кіностудії Jovich Films.

Інший постановник на майданчику, він же майстер з гриму та світла, що прийшов з знімальних майданчиків кіностудії їм. А.Довженко - Олександр Брузніцкий. Він також зіграв одну з ролей у фільмі.

Улюбленець дніпропетровських театралів Руслан Смірнов, Актор молодіжного театру-студії «Віримо!», тележурналіст та телеведучий 34 каналу, який вже грав у фільмі Вадима Йовіча «Кам’яний Острів» зіграв в "Іллюзія існування" роль лікаря психіатричної лікарні.

Другу головну роль зіграв письменник, сценарист, у минулому актор молодіжного театру-студії «Віримо!», а нині системний адміністратор в м. Севастополі Сергій Хмельніцкий. Він також був звукооператором фільму. Для нього робота з JOVICH FILMS не нова - в 2004 році він був співавтором сценарію і виконавцем у фільмі «Кам’яний Острів», брав участь в літературній розробці сценарію «Видимості існування».

Також у фільмі брали участь: викладач бізнес-планування в Дніпропетровському Державному Університеті, людина з двома вищими освітами Герман Савченко, який брав участь в літературній розробці сценаріїв «Кам’яного Острова» і «Іллюзія існування», Композитор, художник, есеїст Олександр Вородєєв, який написав музику і до фільму «Кам’яний Острів», власник популярного серед дніпропетровської богеми арт-бару «СЕРЕДА» Володимир Калашников, Андрій Хорсев - Арт-директор студії 908 і автор графічного дизайну до фільму «Кам’яний Острів», він же творець офіційного веб-сайта кіностудії Jovich Films.

Дуже добре, що в Україні з’являються такі студії, як «JOVICH FILMS». Саме така творча молодь, як ці кінематографисти, покликані стати спадкоємцями великих українських кінематографістів минулого і відродити минулу славу вітчизняного кіно.

Ганна Прибутько

 
 

Додав Art-Vertep 26 травня 2006

Про автора

На запитання: Йович — це хто? Ми зазвичай відповідаємо: Це не тільки КІТ нашої Мистецької Аґенції. І даємо посилання на цю сторінку. Вадим ЙОВИЧ (Vadim JOVICH) Народився 6 квітня 1969 року, в Меліто

 

Коментарi

27 травня 2006

коли вже будуть показувати?

29 травня 2006

Дуже гарний репортаж! Чекаємо на прем"єру!!!! Як приємно, що є такі чесні та об"єктивні журналісти, як Ганна Прибутько, репортажі яких приємно читати

29 травня 2006

2 Оленка Загорська: о, роскошный материал. Как раз для вас. Особо хороши моменты: "Земля Дніпропетровщини багата талантами" "Молодим кінематографістам не чужий бунтарський дух, тому вони відмовилися від традиційної кіноплівки і створювали стрічку за новаторською технологією -Digital Video, коли весь фільм записується на електронний носій. Це - прогресивний крок і нове слово в українському кінематографі. До речі, потрібно відзначити, що творців «Іллюзія існування» вже запросили в Школу Голлівуду!" ну это просто вышак, слов нет. ну и концовка просто прелесть "Дуже добре, що в Україні з’являються такі студії, як «JOVICH FILMS». Саме така творча молодь, як ці кінематографисти, покликані стати спадкоємцями великих українських кінематографістів минулого і відродити минулу славу вітчизняного кіно." Брежнев-стайл, как видно, бессметрен. А автор поинтересовался у Йовича - милы ди ему гартонные позолоченные фанфары в духе 80-х?

29 травня 2006

2 автор Ця людина намагатиметься замазати вас брудом, не звертайте уваги

29 травня 2006

Жесть Блин.

Родіна-дочь
29 травня 2006

Ги:) Та годі вже,панове,гризтись-далебі,помру від сміху,а ховати хто буде?!:)) Написано,в цілому, правильно,хоча й дійсно не досить цікаво...Втім, головне-бо не в цьому.А в тому,що травень 2006-місяць Йовіча. І то добре,гай-гай як добре:) (Розгортає транспаранти "Йовіча-в маси!", "Даєш кіно!", "Йовіч-розум,честь і совість нашої епохи!","Йовіч та Дніпро єдині!" йде маршем по Карла Маркса,вигукуючи патріотичні гасла)

10 червня 2006

Симон Чорный, ты долбоёб. Не пиши больше.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска