Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Lama Не мама (2008 р.) 3.53 Mb
Lama З тим (Кого любила) (2006 р.) 5.74 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Lama / «Я ніколи ні у що фанатично не заглиблююся»

Гурт «Lama» став відомим в Україні відносно недавно, проте їх уже називають гуртом «хітів». Їхні пісні прості для сприйняття, проте мають філософський підтекст. Як каже солістка гурту Наталя Дзеньків, легкості у піснях досягають завдяки тому, що шукають золоту середину між підходом до глядача і заглибленням у філософію. Наталя, або, як її називають, Lama, - надзвичайно проста у спілкуванні людина. Здається, немає запитань, на які вона не хоче відповідати. Відчувається, що цій людині вдалося досягти у житті поставлених цілей, знайти потрібний баланс між творчістю та особистим життям.

Про перший тур гурту Україною, творчість та погляд на життя Lama розповіла в інтерв'ю ZAXID.NET.

- Відомо, що після концерту Bon Jovi у Німеччині ти вирішила стати співачкою. А як почала писати тексти?

- Тоді я була ще молодшою, і мене вразило саме дійство, яке відбулося на концерті. І рішення співати, і поштовх до написання текстів виникли саме тоді.

- А що формувало тебе і формує твої тексти - книжки, музика?

- Багато чинників. Свого часу переслухала виконавців різних стилів - Мадонну, Massive Attack, Depeche Mode, Мерліна Менсона, Queen, зараз взагалі стала менше слухати музику, щоб не було впливу на мою творчість. Щодо книжок, то Фреді Меркурі взагалі не читав, але писав абсолютно геніальні тексти. А мої пісні - вони про мене, про ситуації, які відбувались у моєму житті. Кожен по-різному піше свій текст. Хтось придумує історії, інші читають безліч книжок і на основі цього пишуть пісні.

- Життя, судячи з пісень, було насиченим...

- Життя справді було насиченим... і це виливається у пісні - історії кохання, події, які мали на мене вплив. Я сама для себе знаю, що над нами є якась вища енергетична площина, там уже все запрограмовано, там уже є написані тексти. Ти наче придумуєш, але насправді все йде звідти. От не кожна людина може створити гарний будинок чи написати текст... Є речі надсвідомі, яких я не можу конкретно окреслити - чому так, чи стається воно само, чи я так відчуваю і тому у мене виходять саме такі пісні. Але я ніколи не пишу тому, що треба.

- Тебе завжди асоціюють з Індією, східними філософіями. Якою, власне, є твоя філософія, життєве кредо?

- Я маю власну філософію. Всі інші моменти, релігії - це лише для мого розвитку. Я щось читаю, чогось навчаюся, але не факт, що я це прийматиму, наслідуватиму. Адже це моє життя, воно завжди буде іншим. Як на мене, кожен має обирати те, що потрібно йому. Я ніколи ні у що фанатично не заглиблююся - індійську чи іншу культуру. Перш за все важливо те, чим я живу, мій досвід, мій багаж. Все решта тільки допомагає. Філософія - це і є наше особисте життя. Я, наприклад, завдяки різним філософіям дійшла до того, що не вживаю м'яса, хоча раніше їла, але завдяки ведичній культурі я зрозуміла, що не хочу. Я хочу поїхати до Індії у ведичний центр, це має бути поїздка для душі, але часу на це наразі не маю.

- Тобто можна сказати, що твоє гасло - пізнавай все, бери найкраще...

- Так пізнавай все, бери найкраще. І не фанатій у жодному разі, не підкоряйся чомусь. Все має бути не над тобою, а ти маєш бути у центрі всього.

- Ти неодноразово говорила, що тобі сняться віщі сни, щодо назви - Lama також?

- Так, це правда, але останнім часом сни були не дуже добрі, і я би не хотіла про це розмовляти. Іноді це навіть не сни, а видіння. Часто вони пов'язані з моєю творчістю.

- Що є головним у твоєму житті, крім творчості?

- Для мене родина, кохана людина - це основне. Ми відзначаємо свята з родиною, на Великдень завжди приїжджаємо до Івано-Франківська.

- Коли вийде англомовний альбом гурту «Lama»? Ви працюєте над третім альбомом, про що будуть нові пісні?

- Ми тільки почали перекладати першу пісню з другого альбому «Світло і тінь» - «З джерела». Було багато перекладів, поки ми не домовилися про латиноамериканський лейбл. Ми ведемо переговори з іноземними компаніями, як уже зазначалося, зацікавленість є навіть у Латинській Америці, але більш предметно про це говоритимемо, коли будуть підписані контракти.

Щодо третього альбому, то зараз написано кілька пісень. Звичайно, там також йтиме мова про кохання, але, крім того, є пісні, що розповідають більше про життя, його зміст, про задум життя - чому людина живе, чому її немає, про ті моменти, які я можу знати наперед, про реінкарнацію.

- А ніколи не було бажання, як Скрябін чи Вакарчук, написати пісню про ситуації в країні?

- Сказати хочеться завжди. Торкнутися цього у піснях... я не бачу сенсу. Раніше це мене дуже зачіпало, хотілося сказати все прямим текстом, але балаканини і так вистачає, ми робимо свою роботу і своєю працею доводимо професійність.

- Не було бажання підкорити російський музичний ринок?

- Я точно знаю, що російською не співатиму. Я вважаю, що спочатку треба робити англомовний альбом, розкрутитися там. Так склалося, що все чуже, яке прийшло звідкись люблять і поважають. Англомовний продукт пройде у Росії, і не доведеться співати російською. На мій погляд, краще співати англійською. Я нічого не маю проти російської мови, але таке моє ставлення - або те, або це. У мене не буде роздвоєння.

- Останнім часом тебе щораз частіше помічають на різних світських вечірках, це намагання бути у цій тусовці?

- Як на мене, я дуже рідко буваю на таких заходах, і то тільки забігаю ненадовго. Це потрібно для артиста. Я не є прихильником світських вечірок, це не моє.

- 23 квітня розпочинається ваш перший всеукраїнський тур...

- Так, ми до нього фактично п'ять років готувалися. Він триватиме півтора місяці, закінчиться у червні в Житомирі. Побачимо, хто є нашими прихильниками. Я дуже хвилююся, але хочу відчути енергетику людей, показати їм, як ми працюємо на живо. Це буде потужне європейське шоу, оригінальне світло, звук, драматургія. Не буде помпезності, летючих тарілок, ми все зробимо зі смаком, це головне. Все буде справжнє.

- Традиційне для цього часу запитання - чи може вплинути криза?

- Наш тур не буде скасовано за жодних обставин.

- Щодо справжності у шоу-бізнесі, виникає запитання, чи потрібні комусь таланти, чи все залишається на рівні бізнесу - зараз усіх цікавлять різноманітні шоу, після яких таланти так і не стають відомими?

- Шоу. Хтось створює, хтось гроші заробляє. Є люди, які когось використовують. Можливо, є домовленості, що хтось стане зіркою. Але, якщо це харизматична людина, артист, який може робити музику, він у будь-якому випадку пройде. Якщо це випадковість, то випадковість.

Мій випадок показує, що, можливо, це доля. Я дуже хотіла, але не мала грошей. Та можливо, що мені і допомогло таке моє непрагматичне ставлення до всього, я такий романтик у рожевих окулярах, я мала сильне бажання. Доля звела з Віталіком Телезиним. Він також тоді не був продюсером, працював на радіо, Звичайно, він був технічно підкований, знав, як робити аранжування. Помалу разом вчилися. Звісно, довелося пройти через проблеми, жахи, ми двоє таких романтиків думали, що все буде легко і швидко, а написаної пісні достатньо, щоб донести її до слухача. Однак головне - наполегливість і велике бажання.

Наталія Єфіменко, ZAXID.NET

 
 

Додав Art-Vertep 23 квітня 2009

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска