Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

A la Ru I am strong (Police) 6,05 Mb
A la Ru Inspiration 3,73 Mb
A la Ru You and I (2009 p.) 8,55 Mb
A la Ru You and I 10,78 Mb
A la Ru Intro (2007 p.) 2,03 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / A la Ru / To be or… «to be». A la Ru album presentation


Як не крути, а люди замислюються час від часу на тему того бути їм, чи не бути (вар.: грати чи не грати, кохати чи не кохати, знати чи не знати, і так далі). І справа тут не у всеосяжній захопленості Шекспіром, і не у глибинному розумінні психологічних проблем Гамлета, принца Датського, і навіть не у співчутті бідолашному Йорику. Судячи з усього, такою вже є природа людини: ретельно зважувати і, зрештою, робити вибір.

Ми ще маленькі, у нас немає навіть годинної програми. Це сингл, у ньому всього лише три композиції,-

- схвильовано вимахуючи платівкою, яка навіть не була впакована, говорила мені солістка групи A la Ru Руслана Султанова (вона ж – клавішниця, вона ж - директор) 25 квітня 2008 року під час презентації синглу.

Нічого собі, маленькі, - подумала я. Четверо рослих чоловіків і до горя харизматична дівчина. Півроку разом, а вже презентують сингл. Годинної програми немає, зате є друзі і колеги, готові допомогти. Такі рано чи пізно порвуть на шмаття будь-яку сцену, якщо не потраплять під епідемію манії власної величі.

Уявляєш, у Москві взяли цілих п'ять номінацій на фестивалі No Name. П'ять!!! Мої хлопці напевно ще й досі не вірять, що ми це зробили, але ж зробили все-таки! Вони у мене такі класні, пишаюся ними, -

- перебуваючи ще в якійсь пост-московській ейфорії говорила мені Ру влітку все того ж 2008, і я знову занурювалася в шоковий стан. П'ять номінацій. Краща самобутня команда. Кращий DJ. Кращий клавішник. Краща вокалістка. Promo-приз глядацьких симпатій. У Москві. Молода дніпропетровська команда. Думка про те, що хтось з них вирішував питання за допомогою ліжка організаторів, могла промайнути, і це було б природно, якби я не знала про патологічні често- і правдолюбство директора й учасників групи, які за секс не купуються, за гроші не продаються.

Та у нас тут міні-тур починається. Треба поїздити, щоб пограти для нових людей, відчути різну публіку, -

- говорила мені Ру в жовтні. Москва, Київ, Одеса, Харків, Дніпропетровськ. І я знову дивувалася, хоча поступово почала звикати до того, що цим музикантам, які з’являються на сцені у чорно-білому убранні, очевидно, вдається все, за що вони беруться.

Не знаю. Не знаю, чи треба випускати альбом. Випускати чи не випускати? –

- запитала мене Ру в січні. Не я брала у неї інтерв'ю, не я просто цікавилася, чим дихає гурт, а вона сама, перебуваючи чи не вперше у сумнівах, поставила це риторичне запитання. Я могла не відповідати. Тому що відповідь була очевидна для нас обох.

Так, у Макса навчання, у Влада проект, у Стаса теж проект, і бізнес, і взагалі… і басист…потрібен новий басист, тому що Артем пішов, а Саша виїжджає (погравши в групі близько місяця). Але Влад знайшов Льоліка…напевно варто спробувати... Але у кожного з нас зараз стільки всього, і цей альбом…-

- говорила мені Ру, і я не могла повірити, в те, що і її, і музикантів гризуть ці шекспірівські сумніви. Невже у потенційно успішних музикантів почалася криза? Невже здадуться?

Придумала назву. «to be». Як у Шекспіра. Але тільки більш життєствердне, без сумнівів. Цьому альбому все-таки призначено бути. Ми повинні явити світу нашу «дитину». Тому «to be»,-

- говорила мені Ру трохи пізніше.

Менше трьох місяців музиканти A la Ru, працівники РА «Стелла», звукорежисери Студії «А», Мистецька Аґенція «АРТ-ВЕРТЕП», говорили і кричали, придумували і втілювали, йшли, гримнувши дверима, але потім поверталися, сперечалися і знаходили компроміс, іноді не знаходили, але старанно продовжували шукати.

Зустрічай мене за 4 хвилини, -

- сказав мені в слухавку голос Тимофія Хом’яка 25 квітня 2009 року, о 20:09. В той момент, коли Ру, Макс, Влад, Стас і Льолік давали інтерв'ю пресі, а глядачами/слухачами був забитий під зав’язку DK Coffe Room в очікуванні концерту-презентації того самого альбому, який накладом у 1000 екземплярів з Києва віз Тім. Чорно-білий диск, укомплектований одинадцятьма треками; концерт, укомплектований музикою і театральним перформансом у виконанні творчої майстерні APARTE, інтер'єром Данила Галкіна і тими, хто захоплений у добровільний полон звуками A la Ru.

Одного разу музиканти цього гурту скажуть мені: «Та ми тут Grammy отримали і номінувалися на MTV music awards, і Oscar узяли за саунд-трек», - і я не здивуюся. Тому що, обираючи між бути і не бути, грати і не грати, кохати і не кохати, знати і не знати, ці п'ятеро завжди роблять вибір на користь поняття без негативної частинки «не».

Ксеня «Роксолана» Горобець
Фотозвіт від Ярослава Черненка

Придбати альбом у довічне прослуховування: Білокнижник (вул.. Червона площа, 3), Perfect Coffee (вул.. Комсомольська)

 
 

Додав Art-Vertep 27 квітня 2009

Про автора

Группа «A la Ru» сформировалась 15 августа 2007 года. Название пошло с имени солистки группы Руслана, а приставка «a la» означает некоторую игривость характера фронтвумэн.

Автори пов'язані с новиною

Aparte

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска