Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Євгенія Мірошниченко / Померла оперна співачка Євгенія Мірошніченко

У Києві померла Герой України, народна артистка СРСР, оперна співачка Євгенія Мірошниченко.

Мірошниченко померла дома в ніч на понеділок, 27 квітня. Їй було 77 років.

За попередньою інформацією, прощання з зіркою оперної сцени відбудеться у середу, 29 квітня, Національній опері України ім. Т. Шевченка.

Євгенія Мірошниченко народилася 12 червня 1931 року в селі Радянське Харківської області. У 1957 році закінчила Київську консерваторію, а в 1961 - стажувалася в театрі Ла Скала в Мілані (Італія). У 1957-1990 рр.. - Солістка Київського театру опери та балету. З 1980 року вона почала працювати викладачем Київської консерваторії (нині - Національна музична академія України), в 1990 - стала професором.

У 2002 році заснувала Міжнародний Благодійний фонд свого імені.

Поціновувачам оперного мистецтва відомі музичні партії у її виконанні: Венера (Енеїда Лисенка), Шемаханська цариця (Золотий півник Римського-Корсакова), Цариця ночі (Чарівна флейта Моцарта), Розіна Севільський цирульник Россіні) та інші.

Євгенія Семенівна Мірошниченко – лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка ( 1972). Лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів у Тулузі (Франція, 1958), Всесвітнього фестивалю молоді та студентів у Москві (1957). Кавалер ордена Ярослава Мудрого, ордена «За розбудову України», ордена Слави «На вірність Вітчизні», ордена «Знак пошани», «За досягнення в культурі», міжнародної нагороди — ордена св. Станіслава, володарка Почесного титулу «Зірка українського мистецтва».

 
 

Додав Art-Vertep 28 квітня 2009

 

Коментарi

24 травня 2009

очень жаль !ушла любимая певица 20 века !ушла совесть и честь нашей эпохи!прощай наша дорогая Женя!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска