Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Олена Гребенюк Le forze del Destino, Pace Pace mio dio Verdi (2005 р.) 8.11 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Олена Гребенюк / Кліп Олени Гребенюк переміг у першому конкурсі Euro Video

Поки більшість ще домугикує пісні фаворитів «Євробачення», у албанській столиці Тирані відбувся ще один пісенний конкурс з європейськими масштабами — Euro Video. Між іншим, мало хто знає, а на щорічній зустрічі фан-клубів «Євробачення», яка відбувалася цього року в Афінах, інше українське відео також перемогло в конкурсі кліпів. За «Черный ангел» Світлани Лободи український ФК отримав фігурку півня — традиційний приз конкурсу. Щоправда голосування проводилося серед президентів фан-клубів, що певним чином свідчить про його професійність.

А на Euro Video все було якраз по-дорослому — музичне відео (а відтак і вокал, і музику) оцінювало професійне журі. Плюс приз відповідний — 15 тисяч євро саме зараз «ділять» між собою Reinhold Bilgeri з Чехії та українка Олена Гребенюк, які стали кращими (по 104 бали) серед 27 учасників. На що витратить свій приз Олена, вона ще не знає — усе ж таки шкура невбитого ведмедя. Проте участь у конкурсі була безкоштовною, більше того, оргкомітет потурбувався про переліт, поселення та перебування учасників у Тирані.

Десять тисяч євро за друге місце залишилися в Албанії, а спеціальний приз отримала Італія. До речі, ні вона, ні Чехія участі в «Євробаченні» не беруть, як і Грузія (представниця Achiko Metparidze). Деякі інші імена вже були засвічені в телеефірах усієї Європи: минулі роки на пісенному конкурсі співали Kostandinos Christoforou з Кіпру, Zeljko Joksimovic з Сербії і Чорногорії, були також цьогорічні учасники — Dima Bilan із Росії, Severina з Хорватії та iн.

Те, що одразу двоє учасників набрали однакову кількість балів, стало несподіванкою. Під час оголошення результатів Reinhold став на коліно і поцілував Олені руку. «Я відчувала тоді, що він став на коліна перед усією Україною. Адже це не тільки мій конкурс, я представляла всіх!» — розповіла вона «УМ». За словами співачки, менеджмент чеського представника вже запропонував їй співпрацю, як і деякі інші «музичні люди», присутні на Euro Video. Генеральний продюсер телеканалу «М1», а також один із членів журі розповів «УМ», що рекордингова компанія, яка утворилася нещодавно на базі «М1», уже має європейські плани стосовно Олени.

Співачка працює з цікавим проектом — новітня інтерпретація шедеврів класичної музики в поєднанні з сучасною хореографією. Дебютний кліп Le Forze del Destino («Сили долі») був знятий на арію з опери «Мефістофель» італійця Арріго Бойто. Режисер кліпу — Олексій Хорошко, оператор — Євген Тимохін. «Цей задум з’явився так просто, сиділи з Олексієм та представниками Фонду мистецтв Володимира Філіпова, говорили, що ця ніша ще не зайнята», — згадує співачка.

Фінальне шоу конкурсу з виступами виконавців, які, втім, тільки для видовищності, і проходили та не оцінювалися, транслювали європейські телеканали. Валентин Коваль розповідає «УМ», що запрошення взяти участь та транслювати прямий ефір конкурсу «М1» отримав від посольства Албанії та оргкомітету Euro Video. «Кліп керівництво каналу вибирало для перемоги — прискіпливо, плюс хотіли щось екзотичне. А вже в Албанії журі провело годин 15, обговорюючи, розмірковуючи, як би оцінювання не перетворилося на голосування сусідів за сусідів. Особисто мені сподобався кліп від Люксембургу — і цікава виконавиця, і хороша ідея з кадрами з фільму, непогане — форматне і жанрове було відео у Швейцарії. А доволі контраверсійний кліп Чехії був дуже дорогий, зроблений на серйозному продакш-рівні».

Україна молода

 
 

Додав Art-Vertep 11 червня 2006

 

Коментарi

11 червня 2006

Знаємо, бачили. От тільки після того, як Діля на прес-конференції сказав, що Руслана перемогла ніби за 2 млн.долярів, усілякі погані думки лізуть в голову. Хоч кліп цікаво-незвичайний. Нащо буле таке казати, ніби людям не хочеться більше казки в житті. Олена Гребенюк може після цього і стане персоною грата в укр."шоубізі", а може і ні. Але ще одним 1 місцем Українського продукту їй та режисерові кліпа завдячуєм. Ще чимось хорошим засвітилися:)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска