Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Урочисто відкрито 3-й фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям»


Львів, 7 травня 2009 р. – у книжковій столиці України розпочалося свято дитячої книги - єдина в Україні і одна з небагатьох у Центральній та Східній Європі подій, цілковито присвячених дитячій літературі та читанню. Серед заходів Фестивалю - 3-я Спеціалізована дитяча книжкова виставка-ярмарок, спільна соціальна ініціатива Святослава Вакарчука «Книга творить Людину – Людина творить країну» і Форуму видавців «Подаруй дитині книжку!», міжнародна науково-практична конференція «Дитина читає…», акція «Книжка від зірки», близько 40 видів майстер-класів для дітей, презентації нових книжок, конкурси, вікторини. Другий рік поспіль паралельно з фестивалем дитячого читання за сприяння Міністерства освіти і науки України відбувається виставка-семінар освітніх технологій, навчальної та методичної літератури і закладів освіти «Освіта 2009».

На Форумі представлені 54 українських дитячих видавництва книжок та періодики та 46 видавництв навчально-педагогічної літератури та закладів освіти. На фестиваль дитячого читання до Львова з’їхалися понад 50 переможців всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2009», який охопив 136 112 юних книголюбів з усіх куточків України.

На думку учасників прес-конференції з нагоди урочистого відкриття Фестивалю 7 травня, уявити сучасний Львів без свята книги неможливо, адже місто вже 15 років поспіль приймає «Форум видавців» і 3 роки – «Форум видавців - дітям». Натомість, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль висловила сподівання, що свято дитячого читання розростеться і подолає межі міста Львова, охопивши усі райони і міста Львівщини у рамках регіональної програми підтримки книгочитання. «Це - форум, який вчить любити книгу», - зауважив заступник Голови Львівської ОДА Ігор Держко, звертаючись до присутніх у залі переможців всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2009». «Ваше майбутнє – це майбутнє з книгою», - наголосив він. Учасників відкриття також привітали Голова міста Львова Андрій Садовий, Генеральний консул Російської Федерації у м. Львові Євген Гузєєв, консул Генерального консульства Чеської Республіки у м. Львові Ярослав Кубалік, Ректор Української Академії Друкарства доктор технічних наук професор Богдан Дурняк, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін та начальник Головного управління освіти м. Києва Лілія Гриневич.

Дитяче журі у складі найкращих юних читачів України на засіданні 7 травня визначило переможців конкурсу «Найкраща дитяча книжка Фестивалю» у трьох номінаціях:

* «Книжка для найменших»: Мар’яна Савка «Чи є в бабуїна бабуся?» («Видавництво Старого Лева»);

* «Книга, яку варто читати»: Костянтин Матвієнко «Час настав» (Видавництво «Теза»);

* «Я пізнаю світ»: Тетяна Мартиняк «Статеве дозрівання до 16» (Видавництво «Пегас»).

До четвертої номінації «Книжкове диво України» юні літературознавці віднесли усі представлені на конкурс книжки.

На урочистій церемонії нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2009» дітей привітали зірки-гості Фестивалю – відомий режисер Роман Віктюк, а також співаки Віталій Козловський, Міка Ньютон та Олена Корнєєва. «Я вам бажаю мати у житті мрію і мету, а це ви можете почерпнути з книжок», - проголосив зі сцени перед автограф-сесією Віталій Козловський. «Ви - доросла і розумна аудиторія, для якої дуже відповідально писати», - зізнався автор одної з найкращих книг фестивалю за версією дитячого журі Костянтин Матвієнко.

Протягом першого дня Фестивалю дитячого читання відбулось 45 майстер-класів, які відвідали понад 450 дітей різного віку.

 
 

Додав Art-Vertep 08 травня 2009

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска