Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Володимир Івасюк / Пісенна зустріч з Володимиром Івасюком

Узявши пісні видатного композитора і поета-пісняра Володимира Івасюка на спомин, українські співаки та музиканти об’єднали творчі сили у спільний гала-концерт «Володимир Івасюк з нами».

Пісенна зустріч із спадщиною композитора відбулася 16 травня у залі Львівської філармонії в рамках XХVIII Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози».

Творча спадщина Володимира Івасюка настільки розмаїта, що цілком різні виконавці і за стилем, і за специфікою вокалу можуть знайти серед неї хіти для себе. Яку б пісню не виконували на концерті, її, голосніше чи тихіше, але підхоплювали в залі.

Перші акорди вечора зазвучали у виконанні заслуженого артиста України Мар’яна Шуневича та Оксани Гриб, яким акомпанував гурт «19 клас». «Пісня буде поміж нас», «Балада про дві скрипки», «Нестримна течія», «Водограй», «Два перстені», «Я твоє крило» - хіти понад 30-річної давності, які залишилися шлягерами і зараз. Щоправда, складалося враження, що вокал співаків недотягує до рівня музикантів, які продемонстрували і самовіддачу, і творче натхнення...

«Зелен клен» та «Червона троянда» «виросли» на сцені із голосів вокального ансамблю «Темпера», чоловічі та жіночі вокали якого витворювали у просторі милозвучне мереживо пісні. Натомість «У долі своя весна» та «Час біжить як пісок» у виконанні заслуженої артистки України Наталки Карпи перевели стрілки годинника з мелодики звуку в бік драйву та шоу. Рокового відтінку надав пісням Володимира Івасюка Павло Табаков. «Народження дня», «Шумить пшениця, як Дунай» та попурі на тему Івасюкових пісень від Табакова – ще одна сходинка до розуміння композитора як митця, твори якого органічно переплітаються один з одним.

Вокальна формація «Піккардійська терція», озброївшись не лише власними голосами, а й барабанами та перкусією, дала залу жару піснями «Відлуння твоїх кроків», «Капелюх», «Повір очам», завівши його з першої ноти і так заручившись відданим бек-вокалом.

Фінальну крапку у концерті поставив народний артист України Павло Дворський, який виконав пісню пам’яті Володимира Івасюка «Маки для сина», яку він написав після трагічної вістки про загибель композитора. Зворушлива історія пов’язана і з піснею «Зустріч у дорозі» – її Павло Дворський написав на вірші Володимира Івасюка після його смерті, на прохання його батька. Останнім акордом вечора стала легендарна «Червона рута», яку хором виконали всі співаки і публіка в залі.

Музична лінія концерту час від часу доповнювалася нотками спогадів. Про те, як стрімко розкривався талант Івасюка, про його працьовитість. Композитор говорив про себе: «Буду працювати цілодобово, як електростанція, і мені нескоро знадобиться ремонт...».

Оксана Зьобро, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 19 травня 2009

Автори пов'язані с новиною

Піккардійська терція , Наталка Карпа

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска