Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Фоззі Харків (2006 р.) 5.50 Mb
Фоззі Letter 2 Бабуля (Фоззі з Іреною Карпою) 7.74 Mb
Фоззі Тупий та ще тупіший 3.01 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Фоззі / «В творчих планах - насмішити бога»

Музикант гурту «Танок на Майдані Конго» Олександр «Фоззі» Сидоренко дебютував із збіркою оповідань «Ели воду из-под крана». 19 травня під час чату на «Буквоїді» Фоззі розповів про свою роботу над цією книжкою та поділився своїми планами на майбутнє.

Подаємо відповіді автора на запитання читачів.

Kateryna 14:47:30 Наскільки книжка є автобіографічною і які її частини?

В основному обкладинка.

Witty 14:33:19 Странно. Книга русскоязычная, а отвечаете только на заданные по украински...

Нет. Отвечаю на все. Выкладываются по очереди.

Kateryna 14:31:59 Наскільки твір є автобіографічним і які його частини є частками власного життя?

Той час я знаю найкраще. Персонажі мали виглядати реальними, це було основне завдання.

Юля 14:31:56 Не виходить зареєструватись. Фоз, якщо в тебе буде вільна хвилинка,чи можна якось поспілкуватись з тобою тет-а-тет?

Імейлом, або сайтом mmf.tnmk.com

Witty 14:21:25 Ваши персонажи в большей степени выдуманы, подсмотрены или прожиты Вами?

Кто как. Их там много.

DREAM_ANGEL 14:17:54 Остання книга, яку ти прочитав?

Ще читаю всього Іскандера.

Oleh123 14:17:52 Чи хотіли б Ви написати щось у співавторстві, якщо так, то з ким?

Ні.

DREAM_ANGEL 14:17:10 Які сучасні українські автори близькі особисто тобі?

Катерина Хінкулова.

Witty 14:13:10 А ковбои на обложке и страницах - это как символ детства?

Ясный-красный.

DREAM_ANGEL 14:11:39 Хто останнім часом в тобі прокидається частіше: Фоззі-письменник чи Фоззі-музикант? ;)

Музикант не засинав. Я не відчуваю себе письменником. Це людина, яка сидить в кав?ярні в центрі і розповідає собі подібним про щось високе.

Оля 14:11:34 Фоззи, а кто был музой :)? Долго ли писалась книга? На какую аудиторию она расчитана? И посвящена ли кому-либо?

Муза - это что-то из 19 века. Музой в данной ситуации можно считать недовольство миром и собой в первую очередь.1,5 года сочинения, полгода написания. Но не каждый день, были гастроли - писал. Не было - не писал. Я не маркетолог. Да.

Funky Girl 14:08:35 ММФ 4 будет книгой или диском?

Хотілося, щоб диском. Все залежатиме від виходу альбому ТНМК. Оповідання можна робити паралельно, музику - ні. Питання пріоритетів.

DREAM_ANGEL 14:01:54 Що тобі дається легше: написання оповідань чи створення пісень?

Ідеальна ситуація - коли пісня з?являється за 20 хвилин. Так буває дуже рідко, але буває. Оповідання - це довший термін.

DREAM_ANGEL 13:59:36 Привіт, Фоззі! Збірка оповідань вже є (з чим від душі вітаю!) - чи є у творчих планах написання якогось більш монументального літературного твору (наприклад, роману)?

В творчих планах - насмішити бога.

mozol 13:51:39 як тобі без Пелиха? (((((

Самі розумієте, як. Годину тому бачив його дружину. Всі, кого я знаю, прибиті цим вкрай.

ливси 15:24:42 Фоззі, чому ти взагалі вирішив написати книгу? нащо тобі це було потрібно?

Докторе, тут в мене купа варіантів відповідей, і всі такі пафосні, що ще не починаючи, соромно. Виклик, спроба сил і т.д. Відповім нейтрально – захотілося.

Луна 15:21:56 Как вы писали свою книгу? Интересно, как вы работали над ней?

Я достаточно развёрнуто описал это в интро и аутро к книге. Прочесть можно здесь - http://mmf.tnmk.com/author/

ktatat 09:18:49 Фоззз, а ви маєте на меті знімати повнометражне кіно? Звісно, за мотивами своєї книги... Якщо що, то я прийму участь у зйомках. Зіграю роль... Навіть за символічну плату. І взагалі... подаруй мені свою «писанку», а я тобі свою «Ктатат» Сергій Мисько (Ктатат)

Ні, кіно я ніколи не зніматиму. Це точно.

postoronnim 14:08:32 Видно, не все, що хочеться, можна сказати в піснях - тому ти написав книжку? Взагалі важко поєднати в голові автора пісень ТНМК і автора Жень Женіча...

Є обсяг. Балада менша за новелу. Я обох авторів поєдную спокійно:)

Юля 15:09:06 Назвіть дату Вашого весілля? На скільки Ваша обраниця молодша за Вас? Вас не дратує те що Фагот взяв лідерство в гурті який створили Ви? Ви щаслива людина, чому? Як Ваша дружина відноситься до Ваших фанаток? Найбільша помилка в Вашому житті? Якби Ви отримали шанс на інше життя,як би Ви його прожили?

Я би намагався жити біля моря. Приблизно в Норвегії.

Юля 15:18:41 Фоз, я не маю можливості замовити Вашу книгу по інтернеті, коли вона з’явиться в магазинах нашого міста (Кам’янець-Подільського)?

Список магазинів постійно поповнюється ось тут http://mmf.tnmk.com/buy/ А чому проблема замовити через нет?

Настя 15:15:03 1.фоззі,як звати твою дружину?)) 2.Тебе не дратує,що Фагот у всіх кліпах, інтерв’ю і т.д. завжди на першому плані,а ти на другому?..

- 2. Я багато разів відповідав на подібне – зазвичай я при написанні тексту пісні вирішую, хто скільки отримає місця і якщо я відчуваю, що ось це і це Фагот зробить краще, лишаю собі менше. Просто найбільш медійними стають ліричні пісні, а мені завжди подобається, коли вони від першого лиця.

Артур 10:57:14 Олександре, написання книги - це додатковий PR-хід чи додаткова модель самовираження?

Як для PR-ходу це занадто трудомісткий крок. Є більші прості способи нагадати про своє існування. Тому, скоріше, друге.

Артур 10:59:18 Олександре, ще одне питання. Цікаво, яка твоя власна оцінка книжки як художнього твору? Чи, можливо, на твій погляд, сьогодні більш важливим є інформативність книги, тобто те, що ти бажаєш донести своїм прихильникам?

Я навряд чи зможу об’єктивно оцінити те, що вийшло. Поки подобається. Я замало книжок прочитав, щоб відчути себе літературним критиком.

Funky Girl 08:50:22 Привіт! Є питання. Яке з 7 оповідань тобі симпатизує найбільше?

Найтепліше з них – перше у списку, «Жень Женич». Ще «Карабельный раввин» ніби нічого.

Magistr 10:42:13 Коли нарешті група випустить свою 5 номерну платівку? Чекаю з нетерпінням на відповідь та альбом.

На відповідь вже дочекалися, а альбому доведеться ще почекати. Якби він нас влаштовував, вже вийшов би. Через те, що ми цього разу дуже довго його робили, частина матеріалу вже не подобається, і, зрозуміло, подобається те, що ще не встигли записати. Тому ще мінімум 5 пісень запишемо і будемо обирати, о увійде, що не увійде. І ще не закінчено справи з альбомом реміксів-римейків «ReФорматЦія 2.2», днями ви почуєте про його долю.

Magistr 10:45:55 Що так примусило змінити свою думку про політику. Наприклад пісня «Помаранчі» зовсім відрізняється за характером та настроєм від написаної пізніше «31» з MetaMoreFozzey Mono.

Вся правда про політику написана ще раніше, в пісні «Вавілон». Ось там ніякої ейфорії.

Юрій 11:22:31 Чи вважаєте Ви альбом «Пожежі міста Вавілон» лебединою піснею ТНМК? Поясніть, будь-ласка, чому так чи ні?

Жорстке питання. У найгіршому випадку, якщо так і станеться, ми будемо знати, що це дійсно був гарний альбом. Він так важко виходив, але, схоже, таки вийшов.

Юрій 11:24:14 Чому «Діти Голівуду» не стала піснею ТНМК?

Тому що вона, мабуть, занадто персональна. І те, що її жодна радіостанція не взяла до уваги, хоча я для цього нічого і не зробив, означає, що не така вже вона і гарна.

grune4ka 11:25:16 Слухай, а ти не плануєш все ж таки писати прозу українською? Бо в нашій країні це викликає більше зацікавлення, ніж місцева проза російською, та й багато яскравих імен. До того ж, пісні українською в тебе гарні :-)

Пісні легше писати. Та й чистої літературної української в мене не вийде. Тому поки я в це не вірю.

Юрій 11:33:04 В інтерв`ю Ви казали що хотіли б грати «1000 років». А як постійно грати і бути цікавим своєму слухачеві?

Ви самі знаєте, що ніяк. Все хвилями. The Beatles – виключення, яке підтверджує правило.

Юрій 11:28:02 Чи не вважаєте Ви, що ТНМК після того, як пішов Діля втратила фірмову мелодику?

Діля роки за три до того, як пішов з групи, бачив себе більше у якості продюсера Росави та сольного співака, аніж учасника ТНМК. Це його вибір. А гарна пісня в нас ЗАВЖДИ була результатом колективної творчості.

Нінка 12:24:29 чи важко писати оповідання? це все вигадані історії...чи випадки з життя?

Важко було починати збирати все до купи. А вигадувати не важко, а приємно. От компанія випиває десь на природі і думаєш: а от, не дай бог, якась хвороба терміново? Доведеться комусь п?яним сідати за кермо. І все, пішов сюжетик. Все вигадане, але спиралося на реальне.

Наталя 11:42:58 Олександре, коли у вас відкрився письменницький талант? напевне, ви в дитинстві мали писати якісь оповідання у журнали, а у отрочестві - щоденники? (що необов’язково, але поширено). до речі, у кількох ваших колег уже повиходили книжки: приміром, Тіна Кароль, Журавель із ОТ ВІНТА. як пояснити цю тенденцію? дякую.

Лінь було писати щоденники. Оповідання в журнали не засилав. Якби був справжній талант, все виглядало би по-інакшому. Роблю те, що робиться. А про тенденції питайте в тих, хто пильно слідкує за українською музикою та літературою.

Настя 13:21:17 Фоз, ти реально класний тіп)) Дуже хочу прочитати всю твою книгу(поки що прочитала лише одну з розповідей),але я впевнена,що вся книга чудова,тому що все,що ти робиш - СУПЕР!!! Але мене бентежить одне - чому вона написана москальською мовою??? Тобі вона блища до душі?..

Зрозуміле запитання. Декілька причин. 1. З огляду на місця і події - українською це був би переклад. Адаптація. Локалізація. 2. Не володію досконало мовою. 3. Мовне питання вкрай заполітизоване. Я з Харкова, живу в Києві і на кожного україномовного патріота України зустрічалося десять російськомовних. Справжніх патріотів.

VS 13:08:22 Даже не знаю, что спросить... Как можно было вырасти таким гениальным?:)

Не ко мне вопрос. Гений - Высоцкий.

АЛЕВТИНА 14:26:24 Мені сподобалася Ваша відповідь на питання про причину написання книги. А про що Ваше ненаписане восьме оповідання? І чи напишете Ви його все-таки?

Ні. Не напишу. Воно як раз мало бути україномовним, бо дії відбувалися в Києві, на Оболоні. Але там йшлося про аварію на дамбі і друзі попросили про таке не писати, бо накаркаю.

Наталя 14:50:46 читаємо Ваш чат, і моя подруга каже, що ви тонкий психолог, бо ніколи не відкриваєте у відповідях своє потаємне. а мені здається, що ви просто закрита людина, яка не дуже поважає свого співрозмовника (на скільки питань ви не відповіли!).

Я поважаю, чи намагаюся поважати співрозмовників і у відповідь чекаю подібного ставлення. Я відповів на всі запитання, окрім особистого. Цього не буде НІКОЛИ.

asker 15:09:47 Які з нових музичних альбомів тобі подобаються?

Зараз відслуховую свіжу Торі Емос та Метод Мена з Редманом. Поки не пройняло. А от Маніфест Ляпіса - дуже сподобався.

DREAM_ANGEL 15:08:02 Як плануєш смішити Бога? ;))

Розповідями про те, скільки всього файного незабаром зроблю.

DREAM_ANGEL 15:07:04 Концепція збірки і її ідея змінилися за час написання чи все вийшло саме так, як ти задумував з самого початку?

Ні, я відразу приблизно так все і бачив. Хотів лише таку специфічну м?яку обкладинку, як у Джеремі Кларксона, але вийшла тверда.

Witty 14:57:14 7-го мая купила книгу... Читать начала сразу и вот 8-го в по телевизору страшная новость... До рассказа с автокатастрофой к этому времени уже добралась... Не проводил ли ты сам после этого, так сказать, «знаковой» аналогии...

Да, проводил. Не лучшие ощущения.

DREAM_ANGEL 15:10:51 Як ти думаєш, на старості років у тебе виникне бажання написати мемуари про свою молодість?

Дожити треба. Все степ бай степ. Поки для позиції «пишу мемуари» мало чого зроблено.

Funky Girl 15:10:33 співак-футболіст-письменник...хто ще?

Між іншим, ще двоє з колег музично-футбольного фронту книжки пишуть...

Witty 15:27:55 Ты говоришь, что знаешь то время лучше? В это не так эмоционально вникаешь? Или просто скучно жить стало? (по сравнению с «тога»)

Жить стало веселее. Просто то время - это украинский вестерн, который хотелось бы канонизировать, пока свежо в памяти.

asker 15:11:17 Коли вже вийде продовження Шопопалошоу, у якому йдеться про Сігет?

От нашо Ви мені пере....... день піонерської організації?=))) Як пригадаю, звірію. От дійсно історія для мемуарів, коли вже буде начхати на майбутнє. Думаю, в інтернет нарешті покламо.

Funky Girl Між іншим, ще двоє з колег музично-футбольного фронту книжки пишуть... Хто ще, якщо не секрет?

Ні, нехай самі розповідають. Не маю для цього повноважень.

АЛЕВТИНА 15:13:28 Чи хвилює Вас проблема безпритульних тварин ?

Коли їх бачу, хвилює. Шкода. Але в обидва боки. Виходиш з собакою гуляти і бачиш дику зграю, яку не хотілося б бачити.

VS 15:15:02 Всё-таки хотелось бы почитать неопубликованный рассказ. А то что ж это, те счастливчики забраковали, а мы теперь в неведении.

А он недобит. Сценарий был, сюжетная цепочка, но я его не нарастил. По просьбам отдыхающих. Я так понимаю, мы пошабашили. Спасибо за время и внимание. Если есть желание, приходите 26-го в «Антресоль» на презентацию книги, а потом готовится «турчик» по неньке. Слідкуйте за новинами і будуть вам новини.

Буквоїд

 
 

Додав Art-Vertep 20 травня 2009

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска