Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Горбань (Керамічна майстерня) / На гончарному крузі – глина з «жіночим» характером

У львівському Музеї етнографії та художнього промислу триває виставка кераміки та глиняних виробів талановитого митця з Дніпропетровська Сергія Горбаня та колег із його майстерні.

«Скіфські баби» репрезентують не лише творчість керамістів-аматорів, а й приватну колекцію автора зі старовинних експонатів.

Сергій Горбань закінчив Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут, однак жодного дня не працював за фахом. Захопившись гончарством, став продуктивним майстром у цій галузі: брав участь у численних виставках, є лауреатом дизайнерських конкурсів, а найголовніше – відкрив майстерню, де не лише працює, а й навчає. Сергій Горбань сам збудував піч для випалу дровами, за допомогою якої й довершує свої вироби.

«Працюємо на звичайному гончарному крузі – це старовинна технологія, але природніша для кераміки, аніж лиття, – розповідає кореспонденту «ВЗ» Сергій Горбань. – У глини - жіноча природа. Вона лагідна, покірлива, але водночас характер у неї ще той».

На виставці «Скіфські баби» зібрано роботи чотирьох авторів із майстерні Сергія Горбаня (Павла Драбкіна, Євгена Мудрака, Олександра Шалікова та Сергія Горбаня), а також представлено колекцію старовинної кераміки з Дніпропетровщини та Полтавщини. Привіз митець і гончарний верстат, за яким демонстрував свою роботу і проводив майстер-класи для усіх охочих.

Юлія Тунік-Чорна, «Високий Замок»

 
 

Додав Art-Vertep 03 червня 2009

Про автора

С момента основания мастерской в 1992 году главным для нас является развитие собственного стиля и высокий художественный уровень наших работ.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска